Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Έκτη σερί εντός έδρας πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

H επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το paokfc.gr

«Αυτή είναι η έκτη διαδοχική πρεμιέρα πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται εντός έδρας και στις προηγούμενες πέντε, είχε τέσσερις νίκες και το 2021-22 ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στις 15 τελευταίες του πρεμιέρες έχει μια ήττα και τρεις ισοπαλίες, με τις αναμετρήσεις να μοιράζονται σε 13 εντός έδρας και δύο μακριά από την Τούμπα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βρίσκονται σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ και στην αφετηρία της σεζόν 2018-19, όταν ο Δικέφαλος επικράτησε με 1-0 (58’ Πρίγιοβιτς).

Οι δύο περσινές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης ολοκληρώθηκαν ισόπαλες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-2) και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από το 2007-08 που βρίσκεται στην Super League ο Αστέρας Τρίπολης.

Δύο ισοπαλίες υπήρχαν και το 2015-16, αλλά ήταν και οι δύο στην έδρα του ΠΑΟΚ, η μια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η άλλη στα Play Offs. Τότε δεν είχε σημειωθεί γκολ, αφού και οι δύο ήταν με 0-0, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε εκείνη τη σεζόν να σκοράρει σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια του απέναντι στους Αρκάδες.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 στην τελευταία αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και έδωσε ένα τέλος σε δύο διαδοχικά ματς των δύο ομάδων που είχαν τελειώσει με 0-1. Το πρώτο ήταν μια νίκη του Αστέρα Τρίπολης στην τελευταία αγωνιστική των Play Offs του πρωταθλήματος στην Τούμπα και η άλλη μια νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην Αρκαδία για του πρώτο γύρο του περσινού πρωταθλήματος.

Οι περσινές ισοπαλίες των δύο ομάδων ήταν συνέχεια στο 2021-22, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε δύο νίκες, εντός και εκτός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξορκίσει τον κακό «δαίμονα» του, αφού έχει νίκες εντός και εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό έγινε για πρώτη φορά το 2016-17, περίπου δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση της ομάδας της Αρκαδίας στην Super League, στην οποία (το 2007-08) ξεκίνησε με δύο νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ, εντός και εκτός έδρας.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 40 φορές για το πρωτάθλημα και στις δύο έδρες και ο απολογισμός είναι 18 νίκες για τον ΠΑΟΚ, εννιά ισοπαλίες και 13 νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης.

Με γηπεδούχο τον Δικέφαλο έχουν γίνει 20 αγώνες, από τους οποίους κέρδισε τους 12, ηττήθηκε στους τρεις και πέντε αναμετρήσεις τελείωσαν ισόπαλες.

228 αγωνιστικά λεπτά ήταν η απόσταση από το γκολ του Μίροσλαβ Στοχ στις 30 Απριλίου 2014 και του Δημήτρη Πέλκα στις 27 Φεβρουαρίου 2016. Ανάμεσα τους δεν είχε σημειωθεί γκολ σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, αφού τα ματς της σεζόν 2014-15 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και αυτό για τα Play Offs τελείωσαν με λευκές ισοπαλίες. Αυτές οι δύο αναμετρήσεις, καθώς και εκείνη στην Τρίπολη στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 είναι οι μοναδικές που έχουν τελειώσει χωρίς να σημειωθεί γκολ ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στις 12 εντός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει δημοφιλέστερο σκορ, αφού ο Δικέφαλος έχει μοιράσει τις επικρατήσεις του σε 1-0 και 2-0, οι οποίες έχουν εμφανιστεί από τέσσερις φορές.

Σε τέσσερα από τα 20 εντός έδρας παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στις δύο λευκές ισοπαλίες και στις δύο νίκες με 1-0 που έχει η ομάδα της Αρκαδίας στην Τούμπα, μια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην παρθενική της χρονιά στην Super League και μια για τα Play Offs του 2020-21».


Τελευταία νέα

Στις κορυφαίες 60 ομάδες του κόσμου ο ΠΑΟΚ!

Την λίστα της με τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου από την 1η Μαίου 2023 μέχρι 30 Απριλίου 2024 ανακοίνωσε...

Στην ίδια κατηγορία