Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Είναι φανερό ότι οι διαιτητές δεν παίζουν «κανονικά»

Δημοφιλή

Έχουμε διανύσει ήδη τις πρώτες αγωνιστικές και το πρωτάθλημα αρχίζει να ζεσταίνεται. Πολλοί αρχίζουν να αναλύουν και να κρίνουν τις ομάδες, αυτή είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει αργότερα.

Σ΄ αυτή τη φάση, είναι ξεκάθαρο ότι το πρωτάθλημα δεν κρίνεται μόνο από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα. Τα όσα έγιναν και αυτή την εβδομάδα, δείχνουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και που παίζεται το παιχνίδι.

Προς το παρόν συζητάμε για τον ΠΑΟΚ, για το αν είναι καλή ομάδα, για το αν κάνει ευκαιρίες, για το αν ο προπονητής δουλεύει κ.ο.κ.

Στην εξίσωση πρέπει να βάλουμε κάποια επιπλέον πράγματα…

Στο Ηράκλειο, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει αν ο VAR Ευαγγέλου έλεγε στον διαιτητή Διαμαντόπουλο να πάει να δει τη φάση της ανατροπής του Μπράντον. Ας την έβλεπε, κι ας έκρινε ότι η ανατροπή είναι εκτός περιοχής. Γύρω στο ημίωρο, ο Διαμαντόπουλος δίνει φάουλ σε αγκωνιά του Γκαγιέγκος στον Ζίβκοβιτς, αλλά ΔΕΝ του δίνει τη δεύτερη κίτρινη = κόκκινη, ως όφειλε, για να παίξει ο ΟΦΗ για 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Είναι αδιανόητο, μιλάμε για καραμπινάτη αποβολή, που την έπνιξε ο Διαμαντόπουλος (ο οποίος θυμίζω ότι πέρσι επέμενε να δώσει πέρσι πέναλτι στον Λεβαδειακό, παρότι ο VAR του έλεγε ότι δεν υπάρχει ανατροπή).

Στο παιχνίδι με την Κηφισιά ένας βοηθός από την Ημαθία ντύθηκε στόπερ της Κηφισιάς και έκοβε τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ με ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ υπάρχει VAR. Επίσης αδιανόητο.

Στο παιχνίδι με τον Άρη, ο Παπαπέτρου με τον Σιδηρόπουλο, ειδικά ο πρώτος, λες και ήθελαν να το λήξουν ισόπαλο. Απίστευτα λάθη για διαιτητές της εμπειρίας τους. Δεν μπορεί κανείς να χωνέψει αυτό το εντυπωσιακά μεγάλο λάθος του Παπαπέτρου, ότι δίνει φάουλ για χέρι και δεν βγάζει την καραμπινάτη δεύτερη κίτρινη = κόκκινη.

Είναι φανερό ότι οι διαιτητές δεν παίζουν “κανονικά”. Σα να κάνουν δεύτερες σκέψεις, σα να πρέπει να επεξεργαστούν πολύ, τί θα σφυρίξουν. Και ειδικά απέναντι στον ΠΑΟΚ, δείχνουν μια… ξινίλα.

Αν είναι κάποιος πολύ κακοπροαίρετος, δε θέλει και πολύ να πιστέψει ότι όλοι αυτοί οι διαιτητές, σα να μπαίνουν στο γήπεδο με σκοπό να δημιουργήσουν εμπόδια στον ΠΑΟΚ και να μην του επιτρέψουν να κερδίσει. Κάτι φυσικά που εμείς, που δεν είμαστε κακοπροαίρετοι, δεν πιστεύουμε.

Όπως και να΄ χει, για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι δύσκολα σ΄ αυτό το πρωτάθλημα. Αν είσαι πάλι κακοπροαίρετος, μπορεί να πιστεύεις ότι έτσι θα αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ μέχρι να μείνει αρκετά μακριά από την πρώτη θέση κι αν φτάσει στο -15, μπορεί να του δίνουν προκλητικά σφυρίγματα. Ούτε αυτό εμείς το πιστεύουμε.

Γεγονός είναι ότι στο πρωτάθλημα υπάρχει δυσπιστία και αυτό δεν αλλάζει.

Το τραγικό είναι ότι κλονίζεται το οικοδόμημα του ξένου αρχιδιαιτητή και των ξένων διαιτητών, η σεζόν θα συνεχιστεί με τους Έλληνες (αυτούς, με τα εντυπωσιακά μεγάλα λάθη), με μία διοίκηση της ΕΠΟ, που δείχνει ανήμπορη να επιβάλει την τάξη και να ξαναφέρει την αξιοπιστία στο παιχνίδι…

Δυστυχώς, αυτό το ποδόσφαιρο, μ΄ αυτούς τους όρους πρέπει να παίζεις, και επίσης δυστυχώς, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ…


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία