Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεδομένα, αλλά και αμφιβολίες για το νέο πρωτάθλημα

Δημοφιλή

Τι περιμένουμε να δούμε στο νέο πρωτάθλημα; Πόσο -και σε ποιο βαθμό-θα διαφοροποιηθούν οι ισορροπίες σε σχέση με την περσινή διοργάνωση; Θ’ ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα μεταξύ των «μεγάλων» και των «μικρών»; Τι ρόλο θα παίξει η διαιτησία; Πόσο τοξικό ή μη θα είναι το κλίμα, που θα επικρατήσει; Εύλογα ερωτήματα, για τα οποία, όμως, δεν μπορεί να δοθούν… προκαταβολικά απαντήσεις.

Ολες σχεδόν οι ομάδες προχώρησαν σε πολλές μεταγραφές, αυτό όμως το γεγονός δεν συνιστά και συνταγή επιτυχίας. Το βέβαιο είναι ότι η Σούπερ Λιγκ έχει κατακλυστεί από ξένους παίκτες, στους οποίους οι παράγοντες των ομάδων δείχνουν προτίμηση…

Από πέρσι τείνει να παγιωθεί μια κατάσταση, που θέλει τους τρεις «μεγάλους» του κέντρου να αποτελούν την «πρώτη ταχύτητα» του πρωταθλήματος, σχεδόν ισότιμοι διεκδικητές του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι μια… κατηγορία μόνος του, όντας σε κάποια απόσταση από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και σε πολύ μεγαλύτερη από τον Αρη και, φυσικά, όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Μπορεί ο ΠΑΟΚ της 4ης θέσης ν’ αφήνει ικανοποιημένο το φίλαθλο κόσμο του; Προφανώς κι όχι, ακόμη και σε μια σεζόν, που τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα είναι μόνο τέσσερα (μειωμένα κατά ένα σε σχέση με πέρσι).

Σε ένα μαραθώνιο πολλά μπορεί να παίξουν ρόλο. Eνα από αυτά θα είναι και το πόσο μακρά ή μη θα είναι η πορεία των διεκδικητών των υψηλών θέσεων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες μετέχουν. Όπως και να το κάνουμε, η Ευρώπη απορροφά μεγάλο μέρος από την ενέργεια ομάδων και παικτών, πολύ δε περισσότερο των ελληνικών, που σπανίως καταφέρνουν να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Από την άλλη, κάποια πράγματα είναι κοινά παραδεκτά. Το ότι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν «στρωμένες» ομάδες, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που άλλη ομάδα άρχισε την προετοιμασία, κι άλλη ομάδα θα έχει να παρουσιάσει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, είναι ένα από αυτά. Σε μια ενδιάμεση κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που έχει μια συνέχεια από την περσινή σεζόν, αλλά και με εντελώς αλλαγμένη τη μεσαία-και πιο νευραλγική-γραμμή του.

Κι οι υπόλοιπες ομάδες; Ο Αρης θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, προκειμένου να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, το ίδιο κι ο Βόλος, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα και μια θέση στα πλέι οφ, όπου θα προσπαθήσουν να «τρυπώσουν» ΟΦΗ και Ατρόμητος. Ερωτηματικό αποτελεί ο Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία δεν φαίνεται να έχουν άλλες φιλοδοξίες πέρα από μια άνετη παραμονή, για την οποία θα πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη ο Πανσερραϊκός κι η Κηφισιά.

 


Τελευταία νέα

Η φωτογραφία του Κοτάρσκι και το μέλλον

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να κυκλοφορεί στα ΜΜΕ μια φωτογραφία του Ντομινίκ Κοτάρσκι με τον ατζέντη του Φεντερίκο Παστορέλο,...

Στην ίδια κατηγορία