Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ανάλυση: Γιατί ο ευρωπαϊκός όμιλος του ΠΑΟΚ αφήνει ελπίδες για κάτι καλό

Δημοφιλή

Όπως λέμε σχεδόν σε κάθε κλήρωση: θα μπορούσε να είναι και καλύτερα, μα θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Υπό αυτό το πρίσμα -όσο κι αν ακούγεται κλισέ- τα πάντα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ, από τον τρόπο που θα εμφανιστεί σε αυτά τα 6 βράδια, που μπορούν να αποτελέσουν τον ενδιάμεσο σταθμό για κάτι ακόμα μεγαλύτερο σε ότι αφορά το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Η κληρωτίδα λοιπόν έφερε στον δρόμο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, την Ελσίνκι και την Αμπερντίν, σε μία ενδιαφέρουσα κλήρωσης που αφήνει σοβαρές ελπίδες για πρόκριση τουλάχιστον στην φάση των νοκ-άουτ.

ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΑΪΝΤΡΑΧΤ Ο… ΛΑΟΣ ΤΗΣ!

Για τους παλιότερους το όνομα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης ξυπνά μνήμες από τις αναμετρήσεις για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όταν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει στην Τούμπα το 2-0 του πρώτου παιχνίδι, ωστόσο γνώρισε πικρό αποκλεισμό στα πέναλτι.

Οι νεότεροι ασφαλώς και θα θυμούνται την ομάδα που πρόπερσι κατέκτησε το Europa League στον τελικό απέναντι στην Ρέιντζερς, αλλά και αυτή που πέρσι επέστρεψε στους ομίλους του Champions League.

Μόνο που μετά την περίοδο ακμής, πάντα ακολουθεί μία περίοδο ύφεσης. Οι Γερμανοί έπεσαν θύμα της επιτυχίας τους, αφού το step-up που έκαναν πολλοί παίκτες της, τους έφερε σε μεγαλύτερες πίστες.

Μέσα σε ένα καλοκαίρι ο Δανός Γέσπερ Λίντστρεμ πήγε στην Νάπολι, η Σεβίλη άρπαξε τον Τζιμπρίλ Σο, η Ρόμα τον Έβαν Ντίκα και η Παρί Σεν Ζερμέν με απανωτές προτάσεις που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ πήρε το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Κολό Μουανί.

Όλα τα νέα αποκτήματα (Σαϊμπί, Πάτσο, Λάρσον, Εμπιμπέ, Κνάουφ) είναι το πολύ 21 ετών, ενώ από φέτος στον πάγκο της κάθεται ο ρούκι Ντίνο Τοπμέλερ με την μηδενική προπονητική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο.

Ο ταξιδιάρικος λαός της είναι το σήμα κατατεθέν του γερμανικού συλλόγου, που δεν έχει πείσει ακόμα εντός συνόρων (1-0 την Ντάρμσταντ, 1-1 με Μάιντς), αφού δείχνει πως βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και θέλει χρόνο για να βρει νέους ρόλους και ισορροπίες.

Η ΠΡΩΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Αλήθεια, πόσοι ξέρουν ότι η Ελσίνκι έχει φέτος στο ρόστερ της Έλληνα παίκτη; Πρόκειται για τον 23χρονο Λάκωνα μέσο Γιώργο Κανελλόπουλο, ο οποίος άφησε τον Αστέρα Τρίπολης για μία νέα καριέρα στη Φινλανδία. Αλήθεια, πόσοι ξέρουν ότι -εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ- η Ελσίνκι έχει παίξει ομίλους Champions League το μακρινό 1998; Αυτό βέβαια, δεν την βοήθησε να αλλάξει επίπεδο, μολονότι μιλάμε για την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα του φινλανδικού ποδοσφαίρου με 32 Πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα.

Για να φτάσει στον δρόμο του ΠΑΟΚ και σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (πέρσι ήταν ουραγός σε όμιλο Europa με Ρόμα, Μπέτις, Λουντογκόρετς), η περσινή πρωταθλήτρια Φινλανδίας πέρασε όλες τις διοργανώσεις! Απέκλεισε στον 1ο γύρο του Champions League την Λαρν (1-0, 2-2), όμως το εμπόδιο της Μόλντε (1-0, 0-2) ήταν αξεπέραστο. Η Κάραμπαγκ την απέκλεισε στον 3ο γύρο του Europa League με δύο καθαρές νίκες (2-1, 2-1) και για να μπει στους ομίλους του Conference League χρειάστηκε να αποκλείσει την ρουμανική Φαρούλ με νίκη 2-0 εντός έδρας και γλυκιά ήττα στην Ρουμανία (2-1).

Ο Σέρβος στράικερ Ραντούλοβιτς (πρώτος σκόρερ της λίγκας με 14 γκολ) είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η ομάδα του Τόνι Κορκεακούνας, που δεν έχει την παραμικρή προϊστορία με ελληνική ομάδα και βλέπει σαν ύψιστη πρόκληση την παρουσία της στους ομίλους του Conference League.

Η ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ ΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

Ακούγεται απίστευτο, αλλά η ομάδα που ήρθε από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο του ΠΑΟΚ έχει στην τροπαιοθήκη της ευρωπαϊκό τρόπαιο! Με προπονητή τον (μετέπειτα Σερ) Άλεξ Φέργκιουστον, η Αμπερντίν είχε κατακτήσει το 1983 το Κύπελλο Κυπελλούχων, επικρατώντας με 2-1 στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως 40 χρόνια μετά από αυτή την ιστορική στιγμή, ζει με τις μνήμες του παρελθόντος, πολύ πίσω από το ιστορικό δίπολο Σέλτικ και Ρέιντζερς. Μοναδικός τίτλος στον αιώνα που διανύουμε είναι ένα Λιγκ Καπ το 2014, με την Αμπερντίν να κερδίζει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Europa League μέσω του περσινού πρωταθλήματος, όπου τερμάτισε στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πιο πάνω από την Χαρτς, την οποία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα πλέι-οφ του Conference League.

Μία κλασική βρετανική ομάδα, ίδιων κυβικών, στιλ και λογικής με την Χαρτς, τα ματς με την οποία θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για τον Δικέφαλο.


Τελευταία νέα

«Επιστρέψαμε σε… εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Για τον τρίτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετώπισε τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, επικρατώντας με 26-19 και με 2-1 νίκες, έχοντας «καρπωθεί» την πρόκριση...

Στην ίδια κατηγορία