Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αν αυτό είναι τρόπος λειτουργίας, εγώ είμαι η Δούκισσα Νομικού…

Δημοφιλή

Είναι ανικανότητα ή αδυναμία; Μήπως είναι και τα δύο; Το μόνο σίγουρο είναι πως ο οργανισμός ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι δομημένος, απέτυχε να καλύψει τις ανάγκες του προπονητή στον χρονικό ορίζοντα που είχε στοχεύσει.

Ανικανότητα είναι σίγουρα. Ακόμη και σήμερα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ζοσέ Μπότο έχει το δικό του τμήμα σκάουτινγκ και παράλληλα λειτουργεί και δεύτερο εντός Μικράς Ασίας, το οποίο δεν βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Η ευθύνη για αυτό είναι και του Πορτογάλου, αλλά και της ιδιοκτησίας που αφήνει αυτό το μόρφωμα να λειτουργεί με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Ο Μπότο, όταν ήρθε στην Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ακυρώσει το υπάρχον σκάουτινγκ φέρνοντας τους δικούς του. Η ρήξη ήρθε άμεσα, δεν χρειάστηκε χρόνος. Όσο είχε την εμπιστοσύνη της ιδιοκτησίας, δεν είχε πρόβλημα να λειτουργήσει. Όταν όμως φάνηκε πως το επίπεδο των επιλογών του κινούνταν κάτω από τις ανάγκες της ομάδας, το σκιώδες τμήμα σκάουτινγκ ενισχύθηκε στα μάτια της ιδιοκτησίας.

Και σήμερα, φτάσαμε στο σημείο να γίνονται κινήσεις, που δεν τις ξέρει ο τεχνικός διευθυντής και παράλληλα να μην απομακρύνεται. Αν αυτό είναι τρόπος λειτουργίας, εγώ είμαι η Δούκισσα Νομικού.

Την ώρα που σκέφτομαι το κατά πόσο αυτή η λειτουργία είναι ο λόγος που για ακόμη μία φορά μία μεταγραφική περίοδος έχει αποκτήσει χαρακτήρα κωμωδίας, υπάρχει και το πρακτικό σκέλος, το οποίο δεν μπορώ να το πάρω αψήφιστα.

Είναι η υπόθεση του πολέμου, που δυσκολεύει τον Ιβάν Σαββίδη στη μεταφορά κεφαλαίων. Και πέρυσι αν θυμάστε καλά, η μεταγραφή Νάρεϊ καθυστέρησε αρκετά και ολοκληρώθηκε μετά την πώληση του Αντόνιο Τσόλακ. Μήπως η καθυστέρηση στη συμφωνία με τον Σαμάτα οφείλεται στο ότι περιμέναμε την ολοκλήρωση της πώλησης του Ίνγκασον;

Το γεγονός και μόνο πως αναγκάζομαι να κάνω εικασίες, λέει πολλά. Γιατί έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε μεταγραφές στους σωστούς χρόνους, πλην του αν μπορούμε ή όχι.

Για παράδειγμα, πως περιμέναμε από τον Γκαμπιαντίνι να πει ‘ναι΄, όταν έχει τριετές κλειστό υπογεγραμμένο με τη Σαμπντόρια και ο ΠΑΟΚ του προτείνει 2 συν 1; Δεν υπήρχε περίπτωση.

Προφανώς και έχει λογική το να μη δώσεις τριετές σε έναν 32χρονο, όμως όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο και αυτός θα σου λύσει το βασικό πρόβλημα και θα σου δώσει χρόνο, θα κάνεις και κάτι που θα εμπεριέχει κάποιο ρίσκο.

Καταλήγοντας, οι λόγοι που φτάσαμε εδώ, είναι δύο. Κακή δομή και αδυναμία. Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι υποσχέσεις προς τον κόσμο, ήταν παραπάνω από μεγάλες.


Τελευταία νέα

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στα Play Off

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που φέτος παρά το γεγονός πως τα φορ του δεν είχαν και τόσο συχνή...

Στην ίδια κατηγορία