Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Xτίζει” αυτοκρατορία!

Δημοφιλή

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ βάζει πλώρη για ένα ακόμη νταμπλ στην ιστορία του τμήματος που «γεννήθηκε» το 2007 με όραμα να φτάσει στην κορυφή.

14 χρόνια ζωής, οχτώ τίτλοι. Πέντε κύπελλα Ελλάδας, τρία πρωταθλήματα και φουλ για το τέταρτο. Ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα. Και το τμήμα της γυναικείας χειροσφαίρισης το αποδεικνύει περίτρανα αυτό. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα σε μία περίοδο που η Ορμή Πάτρας έπαιρνε τα ηνία από την Αναγέννηση Άρτας στο μονοπώλιο των τίτλων, πριν ακολουθήσει η κυριαρχία της Νέας Ιωνίας. Από τα… αλώνια στα μεγάλα σαλόνια ο Δικέφαλος έβαζε τις βάσεις του για τη δική του αυτοκρατορία την οποία τα τελευταία χρόνια αρχίζει να επεκτείνει. Από τη νυν έφορο του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ, Τάνια Κεραμυδά που ήταν το πρώτο δελτίο παίκτριας που εκδόθηκε το 2007 στη νεοσύστατη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του συλλόγου, σε Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες εγνωσμένης αξίας που αφήνουν το δικό τους στίγμα και τιμούν την ασπρόμαυρη φανέλα πανηγυρίζοντας μεγάλες επιτυχίες. Το 2013 ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του, ακολουθεί το 2014 το παρθενικό τρόπαιο στο θεσμό του κυπέλλου και δύο χρόνια αργότερα το δεύτερο. Το μέταλλο του πρωταθλητή δεν το χτίζουν οι νίκες. Αλλά το να μείνεις όρθιος μετά από ήττες που σε πληγώνουν. Μία τέτοια ήταν στον τελικό της Κοζάνης από τη Νέα Ιωνία με το γκολ στο «νεκρό» χρόνο στον τελικό κυπέλλου το 2018. Τότε ήταν που γύρισε ο διακόπτης. Ο ΠΑΟΚ σαρώνει με δύο συνεχόμενα νταμπλ και έχει βάλει ήδη τις βάσεις για το τρίτο, μιας και είναι το φαβορί για να κρατήσει την κούπα του πρωταθλητή για μία ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη στους αγώνες που θα ακολουθήσουν κόντρα σε Βέροια 2017 και Νέα Ιωνία. Τίποτα από τα παραπάνω δε θα γινόταν χωρίς την παρουσία του Δημήτρη Χασεκίδη. Ενός ανθρώπου που από την πρώτη ημέρα «τρέχει» το τμήμα αρχικά με τη στήριξη του Θανάση Κατσαρή και εν συνεχεία με την πολύτιμη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και του μεγάλου χορηγού Αντώνη Τσαλόπουλου. Είναι η «ψυχή» και το «μυαλό» της ομάδας. Αυτός που αντιμετωπίζει το τμήμα και τις παίκτριες σαν παιδιά του. Κάποιες από τις Ελληνίδες αθλήτριες άλλωστε έχουν μεγαλώσει μαζί του στον ΠΑΟΚ. Μια αγκαλιά στις χαρές, μια γροθιά στα δύσκολα. Εντός και εκτός γηπέδου. Άλλωστε, μιλάμε για κορίτσια της… διπλανής πόρτας. Οι βενιαμίν της ομάδας, Μαυροσαββίδου, Κατσούνη που είναι μαθήτριες, άλλες που συνδυάζουν το χάντμπολ με τις σπουδές τους (Τσικνάκη στη Νομική του ΑΠΘ, Παναγιωτίδου φυσιοθεραπεύτρια, Αβραμίνα Σεβδίλη, Βάσια Γκάτζιου τουριστικές επιχειρήσεις) ή ακόμη και την δουλειά τους, όπως η Μαρία Μεντεσίδου, παλιότερα η Δήμητρα Μπατζαρακούδη. Το δικό τους βέβαια μερίδιο ευθύνης στις επιτυχίες έχει και το τεχνικό τιμ. Τα τελευταία χρόνια το δίδυμο Πελεκίδη – Βακάλη, το επιτυχημένο πέρασμα Δημητρούλια, αλλά και η Γρηγορία Γκόλια με τους τίτλους το 2013, 2014, 2016.

ΠΕΛΕΚΙΔΗΣ

Ο Έλληνας τεχνικός πήρε τα ηνία από τον Δ. Δημητρούλια και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία σε λίγες εβδομάδες σε ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Πελεκίδης ισοφάρισε σε τίτλους την Γκόλια και αν ο Δικέφαλος φτάσει και φέτος στο νταμπλ, τότε θα γίνει ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του τμήματος.

ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΙΔΟΥ

Το βαρύ πυροβολικό της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Η παίκτρια που μαζί με τις Νίκολιτς, Παναγιωτίδου και Γκάτζιου έφτασε στους πέντε κερδισμένους τίτλους με τη φανέλα του Δικεφάλου και γράφει την δική της ιστορία στην πορεία του τμήματος τα τελευταία χρόνια. Τον Γενάρη η Χατζηπαρασίδου έσπασε το φράγμα των 500 γκολ και βάζει πλώρη για ακόμη ψηλότερα.

ΓΚΑΤΖΙΟΥ

Η ήρεμη δύναμη της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Η MVP του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας στο ΔΑΚ Κορυδαλλού που όταν η μπάλα «καίει» είναι πάντα εκεί για να δώσει τη λύση. Η Καστοριανή αθλήτρια που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της λίγο πριν τη βράβευση της ως πολυτιμότερη αθλήτρια.

ΝΑ «ΠΕΤΑΞΕΙ» ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε μία χρονιά αβεβαιότητας ο ΠΑΟΚ και ο Δ. Χασεκίδης αποφάσισαν το τμήμα να εκπροσωπήσει κανονικά τη χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φτάνοντας μάλιστα μέχρι τα προημιτελικά του EHF European Cup σημειώνοντας μάλιστα την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού, αφού στις δύο προηγούμενες συμμετοχές η Νέα Ιωνία και η Αναγέννηση Άρτας δεν είχαν καταφέρει να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα. Η κυριαρχία του Δικεφάλου εντός συνόρων τα τελευταία χρόνια, το γεγονός ότι έχει αρχίσει να στηρίζεται σε έναν κορμό με έμπειρες και ταλαντούχες Ελληνίδες αθλήτριες στις οποίες έρχονται να προστεθούν ποιοτικές ξένες, αλλά και το ότι είναι σταθερό «αιμοδότης» των εθνικών ομάδων της χώρας, ανοίγει την… όρεξη στους ιθύνοντες του τμήματος για να κάνουν το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη. Ήταν χαρακτηριστική η ατάκα του Δ. Χασεκίδη στα μέσα Ιανουαρίου όταν εξέφρασε την πεποίθηση του ότι κάποια στιγμή το τμήμα θα καταφέρει όχι μόνο να διεκδικήσει, αλλά και να πανηγυρίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. «Το μέταλλο του πρωταθλητή παίζει πλέον το δικό του ρόλο. Το κυριότερο κομμάτι όμως είναι η δουλειά και το πλάνο που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Το τηρούμε πιστά χωρίς να το παραλείπουμε και σε οποιαδήποτε αναποδιά και πρόβλημα παρουσιαστεί έχουμε τον τρόπο να το “θεραπεύσουμε”. Πιο σημαντικό όμως είναι ο τρόπος δουλειάς που έχουμε την τελευταία τριετία. Έχουμε μεγάλη ισχύ γιατί δουλεύουμε σωστά κι αυτός μας δίνει πλεονέκτημα ακόμη και στα παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Είμαστε έτοιμοι για να κατακτήσουμε κι αυτό το πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε με όρεξη για δουλειά και σοβαρότητα για μια ακόμη διάκριση» ήταν το μήνυμα του Δ. Χασεκίδη λίγο μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο ΔΑΚ Κορυδαλλού που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία