Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξέρουν κι αυτοί το δρόμο προς το κύπελλο

Δημοφιλή

Δεν είναι και λίγοι οι παίκτες, που δεν πρόλαβαν την τριετία των τίτλων στον ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν πανηγυρίσει επιτυχίες με τις προηγούμενες ομάδες τους.

Πριν έρθουν στον ΠΑΟΚ οι Βαρέλα και Βιεϊρίνια ήταν ήδη κυπελλούχοι σε Ρουμανία και Γερμανία αντίστοιχα. Αλλά και παίκτες, που αποκτήθηκαν την τελευταία διετία, έχουν επίσης γευθεί τη χαρά κατάκτησης του τροπαίου.

Ο Σίντζι Καγκάβα ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του τελικού κυπέλλου Γερμανίας της 12ης Μαΐου 2012, όταν στο Βερολίνο είχαν αναμετρηθεί η Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ιάπωνας είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 3΄, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου είχε δώσει την ασίστ στον Λεβαντόφσκι για το 3-1 (το τελικό σκορ ήταν 5-2 υπέρ της Μπορούσια). Πέντε χρόνια αργότερα, στις 27 Μαΐου 2017, ο Καγκάβα (συμπαίκτης και με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο) δεν… χρειάστηκε ούτε να σκοράρει, ούτε να δώσει κάποια ασίστ στη νίκη της ομάδας του Ντόρτμουντ επι της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε μπει ως αλλαγή στην παράταση του τελικού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Το ματς πήγε στα πέναλτι, ο Καγκάβα ευστόχησε στο πρώτο σουτ της διαδικασίας, αλλά οι Βαυαροί νίκησαν 4-3 (χαμένο πέναλτι για την Μπορούσια ο Παπασταθόπουλος).

Στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Αβες ο Ροντρίγκο αναδείχθηκε κυπελλούχος Πορτογαλίας (φωτογραφία). Στον τελικό της 20ης Μαΐου 2018 αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Σπόρτιγκ Λισαβώνας, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη με 2-1 και, φυσικά, την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Αντριαν Νίλσεν Περέιρα δεν θα ξεχάσει ποτέ την 8η Δεκεμβρίου 2019. Ηταν η ημέρα του τελικού κυπέλλου της Νορβηγίας, στον οποίο η Βίκινγκ Στάβαγκερ είχε νικήσει με 1-0 τη Χάουγκεσουντ. Ο Περέιρα είχε αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έστω κι αν από το 25΄ είχε χρεωθεί με κίτρινη κάρτα.

Δύο κύπελλα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου μετρά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και ένα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Το… κοινό τους τρόπαιο ήταν της σεζόν 2015-16, όταν η ομάδα τους είχε νικήσει 2-0 τη Γιαβόρ, χωρίς ωστόσο να έχουν συμμετοχή στον τελικό. Το ίδιο είχε συμβεί με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και πέντε χρόνια νωρίτερα, όταν η Παρτιζάν είχε επικρατήσει στον τελικό της Βοϊβοντίνα με 3-0. Αντίθετα, και οι δύο Ζίβκοβιτς είχαν παίξει με την Παρτιζάν στον τελικό της 20ης Μαΐου 2015, όταν η Tσουκαρίτσκι είχε κάνει την έκπληξη, νικώντας 1-0. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε στεφθεί και κυπελλούχος Πορτογαλίας για τη σεζόν 2016-2017, όταν η Μπενφίκα λύγισε την αντίσταση της Γκιμαράες με 2-1, χωρίς και πάλι όμως ο Σέρβος μεσοεπιθετικός να καταγράψει παρουσία στον τελικό.

Αντίθετα, ο Στέφαν Σβαμπ (μαζί με τον Τόμας Μουργκ), ως αρχηγός της Ραπίντ Βιέννης, έπαιξε σε δύο τελικούς κυπέλλου, χάνοντας και τις δύο φορές από τη Σάλτσμπουργκ. Την 1η Ιουνίου 2017 ο τελικός κρίθηκε στο 85΄ με 2-1 σε βάρος της Ραπίντ, ενώ την Πρωτομαγιά του 2019 η επικράτηση της Σάλτσμπουργκ ήρθε πιο εύκολα με 2-0. Στα ίδια ματς είχε παίξει και ο Τόμας Μουργκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπορείς και εσύ να κερδίσεις φανέλα Κουλιεράκη!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη! Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία