Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τρίπολη, τόπος «μαρτυρίου»

Δημοφιλή

Οι επισκέψεις στο «Γεώργιος Κολοκοτρώνης» ήταν πάντα για τον ΠΑΟΚ το απόλυτο crash test, με τον Αστέρα Τρίπολης να αποτελεί τον κακό δαίμονα το Δικέφαλου.

Σχεδόν συνειρμικά, όταν ακούει κάποιος την λέξη Τρίπολη, του έρχονται στο μυαλό τα στρατόπεδα, τα κέντρα υποδοχής νεοσυλλέκτων έξω από την πόλη. Τρέξιμο, εκπαίδευση, αγγαρείες, σκοπιές και… κρύο. Πολύ κρύο.

Από την ώρα που δύει ο ήλιος, η υγρασία τσακίζει κόκαλα, η ομίχλη είναι σχεδόν καθημερινή συντροφιά. Μέχρι να έρθει ο Αστέρας και να δώσει αθλητική υπόσταση στην πόλη, η πρωτεύουσα της Αρκαδίας έφερνε στο μυαλό στον ανδρικό πληθυσμό εικόνες με φόντο χακί.

Το απόγευμα της Δευτέρας (18:00) ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να αλώσει το «Γεώργιος Κολοκοτρώνης» και το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να πάρει μαζί του όπλο, κράνος, εξάρτυση, διότι η αποστολή μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Ανέκαθεν η Τρίπολη έμοιαζε με το απόλυτο crash test για τον Δικέφαλο, ήταν μία από τις πιο δύσκολες έδρες για αυτόν. Κατάφερε να κερδίσει μόλις στην 6η του επίσκεψη σε αυτό, πιστέψτε το ή όχι ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν διπλάσιες ήττες εκεί (11), από ότι νίκες (5).

Αυτός ήταν ο λόγος που όταν ήρθε εκείνο το αλήστου μνήμης 0-3 στα χιόνια (με την γκολάρα με φάουλ από τον Βιεϊρίνια) την σεζόν 2018-19, όλοι κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν χάνει εκείνο το πρωτάθλημα.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Η επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη ξυπνά στην μνήμη μία τραυματική συγκυρία. Την σεζόν 2017-18 ο Δικέφαλος επισκέπτεται την έδρα του Αστέρα στις 4 Μαρτίου του 2017, σαφώς επηρεασμένος από τα όσα έχουν γίνει μερικές ημέρες νωρίτερα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ από τους… θεατρινισμούς του Όσκαρ Γκαρσία και με το μυαλό στο επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα έκρινε το πρωτάθλημα.

Σε ένα χιτσκοκικό παιχνίδι ισοφαρίζει σε 2-2 στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Ιγκλέσιας κάνει το 3-2 γράφει μία ακόμα σελίδα πίκρας στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Κι αυτή τη φορά λοιπόν η επίσκεψη στην Τρίπολη κάθεται ανάμεσα στα δύο εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, σε μία συνθήκη που ο ΠΑΟΚ φέτος θέλει να γράψει αλλιώς.

Οι Αρκάδες παραμένουν μία αξιόμαχη ομάδα, ωστόσο φέτος για να τους δεις ζωντανά, πρέπει να… σε πληρώνουν. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι ουραγός στα εισιτήρια με μόλις 937 μέσο όρο, πληρώνοντας και την επιλογή του να μην δίνει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ

Με το ποδόσφαιρο που παίζει όμως, δεν μπορεί να τραβήξει κόσμο στο γήπεδο. Με 15 γκολ στο ενεργητικό του είναι η τρίτη πιο αντιπαραγωγική επίθεση -μόνο η Λαμία και ο Λεβαδειακός που βρίσκονται στην ζώνη υποβιβασμού έχουν σκοράρει λιγότερο.

Είναι η ομάδα με τις περισσότερες «λευκές» ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (6), ενώ σε 10 από τα 21 φετινά παιχνίδια του Αστέρα έχει μπει το πολύ ένα τέρμα!

Μία ομάδα σκληρή, σφιχτή, που δεν ανοίγεται και προτιμά την ουσία από το θέαμα: στα 10 φετινά της εντός έδρας παιχνίδια έχουν μπει όλα κι όλα 11 γκολ, ενώ είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στην Super League (10 σε 21 παιχνίδια).

Για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που οι μοναδικές του γκέλες στο πρωτάθλημα μέσα στο 2023, είχαν κοινή συνισταμένη το 0-0 (ΟΦΗ, Ολυμπιακός), η επίσκεψη στην Τρίπολη μυρίζει ένα οριακό ματς που μπορεί και να κριθεί στην μία φάση.

ΚΑΚΟΣ… ΜΠΕΛΑΣ!

Ο ΠΑΟΚ θα βρει μπροστά του και πάλι τον Άκη Μάντζιο, έναν προπονητή που παραδοσιακά τον δυσκολεύει με τις ομάδες του και τις αμυντικές τακτικές του.

Δεν είναι τυχαίο που ο Έλληνας προπονητής έχει «φρενάρει» εντός έδρας τρεις φορές τον Δικέφαλο με ισάριθμες διαφορετικές ομάδες (Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Απόλλωνας Σμύρνης) και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα (0-0). Μάλιστα, την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισε τον κέρδισε μέσα στην Τούμπα με τον Άρη (0-1), με τον οποίο πάντα ήταν πολύ ανταγωνιστικός απέναντι στους ασπρόμαυρους.

Από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι των Αρκάδων στις αρχές Ιανουαρίου και στα πέντε παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο του Αστέρα, δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα του (ένα γκολ σε πέντε παιχνίδια και τέρματα 1-5). Εκτός λόγω τιμωρίας θα είναι ο έμπειρος μέσος Ματίας Ιγκλέσιας.

ΕΔΡΑ… ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

Όσο κι αν ψάξει κάποιος δεν θα βρει άλλη ομάδα που να έβγαλε τόσο πολύ το λάδι σε όλους τους πρωτοπόρους την φετινή χρονιά στο γήπεδο της. Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 0-0 σε ένα παιχνίδι που οι Αρκάδες φωνάζουν για ένα γκολ που ακύρωσε αναίτια ο Καραντώνης.

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, με λίγες φάσεις, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από ένα ημίχρονο λόγο αποβολής του Κουρμπέλη.

Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει φέτος τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη (σε 10 παιχνίδια μετρά 4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα) ήταν ο Άρης (0-2), ο οποίος έκτοτε κατάφερε να κερδίσει μόνο ένα από τα επόμενο 9 εκτός έδρας παιχνίδια του!


Τελευταία νέα

Σάστρε: «Στις δύσκολες στιγμές πάντα η Τούμπα αλλάζει την κατάσταση»

«Χρυσή» αλλαγή αποδείχτηκε ο Σάστρε, που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Δίνουμε...

Στην ίδια κατηγορία