Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Πρωταθλητές… τοξικότητας

Δημοφιλή

Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα της Super League, όσο πιο ανταγωνιστικά θα κυλήσει για τις πρώτες θέσεις, τόσο πιο μεγάλη τοξικότητα θα θελήσουν να επιβάλουν οι γνώστες του είδους! Οι πρωταθλητές της τοξικότητας που επιδιώκουν να παίζουν το παιχνίδι και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Η ΑΕΚ προσπάθησε για καιρό να ποντάρει στο ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά ο περίγυρος των παραγόντων που εδώ και χρόνια οδηγούν τον Μελισσανίδη να πιστεύει ότι το παρασκήνιο είναι πιο δυνατό και χρήσιμο από το προσκήνιο, δεν άντεξε! Από την περασμένη Κυριακή η ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί με ανοικτό το στόμα την επίμονη προσπάθεια της Ένωσης να κερδίσει έναν ακόμη αγώνα στα χαρτιά. Το έκαναν το 2018 κατά του ΠΑΟΚ που νωρίτερα είχε χάσει στα χαρτιά και από τον Ολυμπιακό, το επιδιώκουν και φέτος για έναν δύσκολο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο!

Επίσημα και ανεπίσημα η ΑΕΚ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα λάθος, μία ανοργανωσιά του Ατρόμητου, για να μην κατέβει και να μην παίξει το παιχνίδι πρωταθλήματος στο Περιστέρι. Μία κίνηση και μία πολιτική της ΑΕΚ που την καταδικάζει στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, αφού παρά το ότι είχαν πολλές ευκαιρίες και πολλά περιθώρια για να δείξουν ότι ΔΕΝ θέλουν να κερδίζουν στα χαρτιά, έκαναν το ακριβώς αντίθετο!

Όλοι γνωρίζουν ότι το γήπεδο του Ατρόμητου δεν ήταν σε καλή κατάσταση και η μία εστία καταμετρήθηκε αρχικά πέντε πόντους πιο κοντή. Το λάθος των γηπεδούχων ήταν μεγάλο και γι αυτό έπρεπε να απολογηθούν. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την έντονη προσπάθεια της ΑΕΚ να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά, χωρίς να δείξει ίχνος διάθεσης να αγωνιστεί κανονικά, την έβγαλε απόλυτα εκτεθειμένη στα μάτια της κοινής γνώμης.

Οι ενέργειες που φανέρωσαν τις διαθέσεις της ΑΕΚ ήταν πολλές:

– Την ώρα της καταμέτρησης από τον διαιτητή οι παίκτες άνθρωποί της φώναζαν… «άντε τελείωσέ το».

– Παρών για να πιέσει τον διαιτητή ήταν και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Όσο αυτός ο άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί την ΑΕΚ σε οποιοδήποτε πεδίο, τόσο και θα είναι εκτεθειμένοι σε ποδοσφαιρικά θέματα ηθικής.

– Την αρχική ένσταση που έπρεπε να καταθέσουν την στήριξαν μέχρι τέλους ενώ είχαν ευκαιρία να την αποσύρουν

– Επικοινωνιακά και ουσιαστικά όλος ο oργανισμός της ΑΕΚ απέδειξε ότι κάνει και θα κάνει τα πάντα για να μην παίξει το ματς στο Περιστέρι, κερδίζοντάς το στα χαρτιά.

Όταν μάλιστα ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό έγραψαν… «Το βράδυ της Πέμπτης μας απασχολεί αποκλειστικά και μόνο να παίξουμε ποδόσφαιρο», προκάλεσαν άφθονο γέλιο σε όλους τους άλλους που αντιλήφθηκαν το κοντράστ με την περασμένη Κυριακή.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Ο Μανούχος ήταν διαιτητής και φυσικά έχει ευθύνη για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν εκείνο το βράδυ. Όταν μάλιστα για τον διαιτητή Μανούχο (ειδικά γι αυτόν) η ΠΑΕ Ολυμπιακός γράφει… «Ο διαιτητής Μανούχος του οποίου τα χέρια έτρεμαν από τις απειλές στην καταμέτρηση, πρέπει να καταθέσει επώνυμα στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ποιοί τον απείλησαν και τι του είπαν ότι θα γίνει αν δε διακόψει το παιχνίδι», πάει να πει ότι έχουν στοιχεία και δεν τα έβγαλαν από το μυαλό τους.

Ο διαιτητής που δέχθηκε να μετράει τις εστίες με ένα πολύ πρόχειρο μέτρο, με το οποίο έχασε λογαριασμό πόσες φορές και που ακριβώς μετρούσε για τις διαστάσεις της εστίας.

Επάνω σε αυτή την προχειρότητα στηρίζει τις θέσεις της η ΠΑΕ Ατρόμητος. Από την ένσταση στο φύλλο αγώνα, μέχρι και την εκδίκαση της Πέμπτης οι Περιστεριώτες υποστήριξαν ότι ήταν παράτυπη αυτή η διαδικασία. Στο τέλος μάλιστα κατήγγειλαν τον διαιτητή Μανούχο για δόλο, για παραβίαση των κανονισμών και ζητούν να… «μην διαιτητεύσει ξανά αγώνα του πρωταθλήματος, καθώς με την «παράνομη συμπεριφορά του προσπάθησε να διαμορφώσει την βαθμολογία υπέρ της ΑΕΚ και εις βάρος ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού».

Σε κάθε περίπτωση, ό τι και αν γίνει με την εκδίκαση, η ΠΑΕ ΑΕΚ μένει απόλυτα εκτεθειμένη και στιγματίζει όλο το πρωτάθλημα με την προσπάθεια να το κάνει πιο τοξικό, να δημιουργήσει εξωαγωνιστική ένταση κάτι που αποδείχθηκε και από τις ατάκες Μελισσανίδη στον Σπανό για το ότι… «θέλει το διπλό οπωσδήποτε για να κερδίσει το πρωτάθλημα». Έτσι θα το κερδίσει; Και όμως… Όπως το 2018, δεν έχει πρόβλημα να το κάνει και τώρα!

Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΥΣ

Μετά την αναβολή του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ όλη η φίλαθλη Ελλάδα βρέθηκε στα… «κάγκελα». Η τοξικότητα «χτύπησε» κόκκινο και τα πάντα κρέμονταν από μία κλωστή. Ο ΠΑΟΚ έκανε και κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μείνει μακριά από όλα αυτά…

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για δολιοφθορά στο Περιστέρι, αλλά δεν κατέθεσε κάποιο στοιχεία. Δήλωσε πρόσθετη παρέμβαση και παραβρέθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έπραξε κάτι παρόμοιο με σκοπό να περάσει τα δικά της μηνύματα και τη δική της πολιτική που έχει τοξικό υπόβαθρο.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε έξω από όλα. Παραβρέθηκε στο έκτακτο συμβούλιο της Λίγκας, συμφώνησε με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται σε οργανωτικά θέματα, δήλωσε μέσω του Μάκη Γκαγκάτση ότι όλοι οι αγώνες πρέπει να παίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά και… μέχρι εκεί.

Ο ΠΑΟΚ βάσει της απόφασης Σαββίδη, απέχει εδώ και χρόνια από κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση, είναι μακριά από όλους τους τοξικούς του χώρου που εδρεύουν στην Αθήνα και φυσικά δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια. Έτσι έκανε, έτσι θα συνεχίσει να πράττει ο ΠΑΟΚ!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Μέσα σε όλα όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα, είχαμε και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσα στην οποία διαβάσαμε κάτι απίστευτο! Ένα τρομερό τρολάρισμα που έκαναν οι ίδιοι οι ερυθρόλευκοι στους εαυτούς τους…

Έγραψαν με τρομερό θράσος: «Δεν πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η γελοιότητα στα πειθαρχικά όργανα με επικράτηση όσων πήγαν στο γήπεδο με σκοπό να μην παίξουν, να κλέψουν τρεις βαθμούς στα χαρτιά…».

Και όμως! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός που κάνει χρόνια πρωταθλητισμό στην τοξικότητα,  αυτοί που το 2018 έκαναν τα πάντα για να δικαιώσουν τον Οσκάρ Γκαρθία για να πάρουν έναν αγώνα στα χαρτιά εξαιτίας μίας κορδέλας στην Τούμπα, τόλμησα να απειλήσει εγγράφως, έτσι ώστε αυτό να μην ξαναγίνει ποτέ! Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να θέτει τέτοια ζητήματα;

Εδώ επάνω πρέπει να σημειώσουν την εβδομαδιαία προσπάθεια αυτής της ομάδας να προκαλεί ένταση και πανικό, μπας και με κάποιο τρόπο πετύχει την παρέμβαση της UEFA για να διοριστεί Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ! Όλα γι αυτό τα κάνει ο Ολυμπιακός και επειδή ομάδα να διεκδικήσουν άλλους στόχους δεν έχουν, επιχειρούν με κάθε εξωαγωνιστικό κόλπο να δημιουργήσουν ένταση και τοξικότητα. Στη SL2 τα κατάφεραν και το πρωτάθλημα διακόπηκε! Έκαναν το πρώτο βήμα και τώρα θα συνεχίσουν να ψάχνουν αφορμές και για SuperLeague. Και στην Τούμπα με αυτό τον σκοπό έπαιξαν και όλοι το κατάλαβαν! Από την πρώτη στιγμή έψαχναν την αφορμή. Ο Παπασταθόπουλος έδειχνε συνέχεια προς τα αποδυτήρια. Εκεί ήταν το μυαλό τους και κάπως έτσι βρήκαν την αφορμή του πανό. Ήθελαν να φύγουν, να προκληθεί ένταση, να σημειωθεί κάποιο άλλο γεγονός, να περάσει ο χρόνος και κάπως έτσι να πετύχουν τον σκοπό τους.

Αυτό που εξάλλου έκαναν και με τη διαιτησία. Με διάφορους επίσημους και ανεπίσημους εκπροσώπους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πείσει ότι η ΚΕΔ έκανε «έγκλημα» ορίζοντας έναν Σλοβάκο διαιτητή που τους είχε ξαναπαίξει και τον είχαν στη λίστα των ανεπιθύμητων! Λες και υπάρχει κανείς που δεν τον θεωρούν ανεπιθύμητο;

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός φέτος! Ομάδα που δεν έχει τίποτε μέσα στο γήπεδο, ΠΑΕ που έχει ως μόνο στόχο το πώς θα δημιουργήσει μπάχαλο για να το εκμεταλλευτεί κατά της ΕΠΟ.

 

 


Τελευταία νέα

Η Παρί έδειξε με τον τρόπο της το τέλος του Εμπαπέ

Χωρίς την παρουσία του Κιλιάν Εμπαπέ παρουσίασε τη νέα της εμφάνιση, ενόψει της ερχόμενης σεζόν, η Παρί Σεν Ζερμέν. Η...

Στην ίδια κατηγορία