Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

To πλάνο του ΠΑΟΚ για τον Τζόλη

Δημοφιλή

Αυτή την εποχή είναι το πιο καυτό όνομα που κυκλοφορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το όνομά του είναι ήδη στις ατζέντες των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης…

O Χρήστος Τζόλης ήρθε με φόρα στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή της Ελλάδας και όλα δείχνουν ότι όχι μόνο δε θα μείνει πολύ στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και μπορεί να φέρει ένα ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα!

Ο 19χρονος επιθετικός, που μετρά 16 γκολ και 9 ασίστ σε 34 παιχνίδια φέτος, έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του και το όνομά του είναι μέσα σ΄ αυτά που θα κάνουν “θόρυβο” το καλοκαίρι.

Ήδη χθεσινό δημοσίευμα στην Αγγλία ανεβάζει την τιμή του στα 17 εκατομμύρια λίρες κι έστω κι αν αυτά όλα είναι θεωρητικά, δείχνουν σίγουρα την τάση. Το νούμερο για τον άσο του ΠΑΟΚ θα ξεφύγει, από την ώρα που το όνομά του είναι στις λίγες όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ντόρτμουντ…

Την προηγούμενη εβδομάδα η FORZA αποκάλυψε ότι τρεις μεγάλες εταιρίες εκπροσώπησης παικτών ερίζουν για τα δικαιώματά του. Αυτή του Ιταλού Μίνο Ραϊόλα (Χάλαντ, Ντε Λιχτ, Πογκμπά, Ιμπραήμοβιτς κ.α), του Πορτογάλου Ζόρζε Μέντες (Ρονάλντο κ.α.) και η Βάσερμαν μια εταιρία με βάση στο Λος Άντζελες, που φαίνεται ότι κέρδισε την κούρσα. Έδειξε στον Τζόλη και στον ΠΑΟΚ, πως είναι η κατάλληλη να διαχειριστεί τον 19χρονο επιθετικό.

Στην μανατζερική “πιάτσα” λέγεται ότι η Βάσερμαν φαίνεται να κερδίζει την κούρσα, διότι εγγυήθηκε ότι μια πρόταση μεταξύ 15-20 εκατομμυρίων ευρώ για τον Τζόλη, μπορεί να την φέρει αυτό το καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη εταιρία, που έχει καλές επαφές στην Αγγλία, όπου κάνει δουλειές με την Μάντσεστερ Σίτι, την Λίβερπουλ, την Έβερτον, την Λέστερ και πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, στην Γερμανία (έχει τον 18χρονο Ρέινα, το wonderkid της Ντόρτμουντ) και τελευταία και στην Ισπανία, μπορεί να φέρει μεγάλα κλαμπ για να καταθέσουν προσφορές για τo Wonderkid του ΠΑΟΚ.

Το σχέδιο που φέρεται να έριξε στο τραπέζι η συγκεκριμένη αμερικάνικη εταιρία, που δραστηριοποιείται από το 2006 στο ποδόσφαιρο, για να δελεάσει τον Τζόλη, αλλά και τον ΠΑΟΚ για να πάρει το ΟΚ και από τις δύο πλευρές, είναι ένα μακρόπνοο πλάνο για τον 19χρονο επιθετικό.

Ο στόχος είναι να φέρει πρόταση από ομάδα μεγάλου πρωταθλήματος, που θα λειτουργήσει ως “σκαλοπάτι” για το επόμενο μεγαλύτερο βήμα.

Οι Αμερικάνοι λένε ότι μπορούν να φέρουν πρόταση 15-20 εκατομμύριων ευρώ, με τον ΠΑΟΚ να κρατά ένα ποσοστό μεταπώλησης για να έχει έσοδα και από ενδεχόμενη δεύτερη πώληση του Τζόλη…

Κι αν αυτά τα ποσά φαίνονται μεγάλα, αρκεί να δει κανείς τι ποσά διακινούνται στην Ευρώπη για παίκτες σ΄ αυτές τις ηλικίες, με μεγάλες προοπτικές, κατηγορία στην οποία ανήκει πλέον ο Τζόλης. Μόνο για τον 17χρονο Άγγλο μεσοεπιθετικό, Τζουντ Μπέλιγχαμ, η Ντόρτμουντ πλήρωσε το καλοκαίρι 23 εκατομμύρια ευρώ στην Μπέρμιγχαμ…

ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ

Το ότι το όνομα του Τζόλη παίζει σε υψηλό επίπεδο, το ότι επιλέχτηκε από τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ, μια αμερικάνικη εταιρία με υψηλές διασυνδέσεις και μεγάλα deals για να τον εκπροσωπήσει, δεν σημαίνει ότι ο 19χρονος επιθετικός θα φύγει “σώνει και καλά” αυτό το καλοκαίρι.

Είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο, όχι ωστόσο “κλειδωμένο”.

Ο ΠΑΟΚ με τον Τζόλη έχει χτίσει μια πάρα πολύ καλή σχέση και η συνεργασία τους είναι σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τζόλης ξέρει ότι αν έρθει μεγάλη πρόταση θα φύγει, ξέρει όμως ότι αυτό μπορεί να μη συμβεί αυτό το καλοκαίρι, αλλά το επόμενο.

Και οι δύο πλευρές ξέρουν ότι η μεταγραφή θα γίνει, αν το πακέτο της συμφωνίας είναι πάρα πολύ καλό και για τους δύο.

Αυτό που δίνει μεγάλο αέρα στον ΠΑΟΚ και δυνατότητα διαπραγμάτευσης, είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά έχει “ξεμπλέξει” με το Financial Fair Play, ειδικά αν έρθουν και τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Νόριτς για τον Γιαννούλη. Ο ΠΑΟΚ δεν καίγεται να πουλήσει και δεν πρόκειται να πουλήσει τον Τζόλη για να… σωθεί. Πέρσι η συζήτηση θα ήταν σε διαφορετική βάση, φέτος ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ.

Κι αυτό που λέγεται στην Τούμπα, είναι ότι στην περίπτωση του Τζόλη θα ψάξει το “πικ” και δεν θα πέσει κάτω από τον πήχη, που έχει θέσει. Το που ακριβώς μπαίνει η πήχης, θα τον μάθει η αγορά σύντομα. Το βέβαιο είναι πως ποσά γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, δεν συγκινούν στην Τούμπα.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, άλλωστε, που ο ΠΑΟΚ απέρριψε χωρίς δεύτερη συζήτηση προτάσεις που ήρθαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μεταξύ άλλων από την Μπριζ και την Νάπολι, που πρόσφεραν 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία