Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι απογίνατε εσείς;

Δημοφιλή

Κάποιοι λείπουν αισθητά. Κάποιοι έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους. Κάποιους, δεν θέλει να τους θυμάται κανείς. Ο ΠΑΟΚ αποχωρίστηκε το καλοκαίρι πάνω από μία ντουζίνα παίκτες και είναι αλήθεια πως ανανέωσε σε μεγάλο βαθμό τα κύτταρα του.

Αυτοί που αποχώρησαν χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες. Τα μεγάλα συμβόλαια που έσπασαν και αποχαιρέτισαν, αυτοί που παραχωρήθηκαν με κανονική μεταγραφή, αυτοί που έλυσαν την συνεργασία τους κι αυτοί που… αποστρατεύτηκαν τιμητικά.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ο Μίροσλαβ Στοχ και ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σπάσει την συμφωνία μαζί τους (με το αζημίωτο) και από τα αγωνιστικά τους νέα, αντιλαμβάνεται ότι μάλλον δεν είχε να πάρει κάτι αγωνιστικό από αυτούς.

Ο Σλοβάκος παραμένει χωρίς ομάδα, αφού δεν βρήκε τίποτα που να τον ικανοποιεί, ενώ ο Σουηδός το παλεύει. Είναι υγιής, έχει σταθεί ξανά στα πόδια του, έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια με την Γκέτεμποργκ, έχει σκοράρει δύο φορές, αλλά η ομάδα του πάει χάλια, αφού τέσσερις στροφές πριν το φινάλε είναι μόλις στο +2 από τον υποβιβασμό. Λεπτομέρεια που λέει πολλά; Ο Βέρνμπλουμ έχει αγωνιστεί ως σέντερ-φορ (!) στα 8 από τα 10 παιχνίδια, αφού τα τρεξίματα του δεν επέστρεψαν ποτέ.

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Στην Τουρκία πίνουν νερό στο όνομα του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος με το καλημέρα καπάρωσε φανέλα βασικού στην Φενέρ. Με αυτόν στην ενδεκάδα, η ομάδα της Πόλης που βρίσκεται στην κορυφή, μετρά 3 στα 3, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε στο ντεμπούτο του και παίζοντας ως αριστερός εσωτερικός επιθετικός (αυτό που έπαιζε ο Μπίσεσβαρ παλιότερα) κάνει ήδη την διαφορά.

Βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια της Γκέζτεπε είναι ο Μάρκο Μιχόγεβιτς που πήγε κι αυτός στην Τουρκία και σιγά-σιγά κερδίζει φανέλα βασικού, ενώ θραύση κάνει στην Championship ο Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος φορ μετρά ήδη δύο γκολ στα πρώτα του 7 παιχνίδια με την Μίντλεσμπρο, που είναι αήττητη (3 νίκες / 4 ισοπαλίες) με αυτόν στο γήπεδο και κάνει πορεία ανόδου στην Premier League (5η και εντός ζώνης πλέι-οφ προβιβασμού).

Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής λόγω Covid-19, o Δημήτρης Λημνιός βρίσκει τα πατήματα του στην Κολωνία (βασικός στο πιο πρόσφατο ματς με την Μπάγερν και 184 λεπτά συνολικά), παίζοντας ως δεξιός εξτρέμ σε 4-2-3-1, χωρίς πάντως να έχει συνεισφέρει κάποιο γκολ ή ασίστ.

Σχεδόν όλοι τους μπορούν να επιφέρουν στον ΠΑΟΚ επιπλέον χρήματα είτε με μπόνους κατάκτησης στόχων, είτε με ποσοστό μεταπώλησης σε επόμενη μεταγραφή, κάτι που σημαίνει ότι όσο πιο καλά τα πάνε, τόσο το καλύτερο για όλους.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ

Για διαφορετικούς λόγους, ο ΠΑΟΚ επέλεξε να χωρίσει τους δρόμους του με τους Λέο Μάτος και Μαουρίσιο, που ακόμα το λέει η καρδιά τους. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Βάσκο ντα Γκάμα και έδειξε ότι έχει το επίπεδο να σταθεί στο απαιτητικό Μπραζιλεϊράο, ενώ ο δεύτερος χωρίς προετοιμασία, χωρίς πολλές προπονήσεις, αποτελεί ήδη τον πιο ποιοτικό χαφ του Παναθηναϊκού, που πήρε τα πάνω του, με αυτόν σε ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή.

Από τους παίκτες που ο ΠΑΟΚ άφησε ελεύθερους, αλλά διατηρεί δικαιώματα τους σε περίπτωση πώλησης, ο Διαμαντής ήδη κάνει την διαφορά στην άμυνα του ΟΦΗ (5 παιχνίδια), όπου ο Μπαλογιάννης κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής (3 παιχνίδια / 130 λεπτά), ενώ η ατραξιόν του Βόλου είναι ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος με ένα γκολ και μία ασίστ σε τρία παιχνίδια οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα της Μαγνησίας στα υψηλά πατώματα.

ΠΕΛΚΑΣ

Στην Πόλη ήδη πίνουν νερό στο όνομα του. Μέσα σε τρία παιχνίδια έχει προλάβει να αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας, τα σχόλια στα social media είναι διθυραμβικά. Ο Δημήτρης Πέλκας που δεν ήταν διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ που έληγε το προσεχές καλοκαίρι, διπλασίασε τις ετήσιες απολαβές του στην Φενέρ, έφερε 1,6 εκατομμύριο ευρώ κι άλλες 500.000 ευρώ σε πολύ εφικτά μπόνους συμμετοχών και στόχων, ενώ ο Δικέφαλος κράτησε 20% ποσοστό μεταπώλησης, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό, αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος οι Τούρκοι πούλησαν τον Κοσοβάρο Μουρίκι στην Λάτσιο έναντι 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΚΠΟΜ

Δεν κρατιόταν. Ήθελε να επιστρέψει στην Αγγλία πάση θυσία, ακόμα κι αν ήταν με ομάδα της Championship. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε με τίποτα να τον κρατήσει, η νοσταλγία για το σπίτι και τα πάτρια εδάφη είναι κάτι που δεν νικιέται. Ο Τσούμπα Άκπομ υπέγραψε στην Μίντλεσμπρο έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 1,8 στα ταμεία του ΠΑΟΚ) με τον Δικέφαλο να κρατάει 10% ποσοστό μεταπώλησης, κάτι διόλου ευκαταφρόνητο αφού οι μεταγραφές στο νησί παίζουν σε τρελά νούμερα. Αν ο Άκπομ συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα (σκόραρε στα δύο πρώτα του ματς με την Μπόρτο) και η ομάδα του ανέβει Premier League ποτέ δεν ξέρεις…

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Για πολλούς και διάφορους λόγους, ο 32χρονος Βραζιλιάνος μέσος δεν ήθελε να φύγει από την Ελλάδα και το διετές συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με ετήσιες απολαβές 550.000 ευρώ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό για εκείνον! Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει με το τριφύλλι (ως κεντρικός χαφ σε 4-4-2) απέναντι σε Βόλο, Λαμία, Απόλλωνα, έχει κάνει την διαφορά και ξεχωρίζει σαν την μύγα μες το γάλα παρότι δεν έχει κάνει προετοιμασία με το τριφύλλι, βγάζοντας ηγετικά χαρακτηριστικά, σε μία ομάδα χωρίς πολλές ισχυρές προσωπικότητες.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Εκεί που ο ΠΑΟΚ καίγεται να μαθαίνει καλά νέα είναι στην περίπτωση των δανεικών του. Διότι, ο μόνος λόγος που κάποιος δίνεται δανεικός, είναι για να «ψηθεί», για να παίξει, για να ανέβει παικτικά, ψυχολογικά και χρηματιστηριακά. Αυτό δεν συμβαίνει με τον Λάζαρο Λάμπρου. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έπεσε σε μία Τβέντε που κάνει πρωταθλητισμό (στην πρώτη εξάδα, στο -4 από την κορυφή) και έχει αγωνιστεί μόλις 133 που δεν πρόκειται να αυξηθούν, αφού στην μοναδική 90λεπτη συμμετοχή του, η ολλανδική ομάδα αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Πέντε γεμάτα 90λεπτα μετρά ο Μάριος Τσαούσης στην Σπάρτακ Τρνάβα που τα πηγαίνει αξιοπρεπώς στην Σλοβακία (6η θέση), η αλλαγή προπονητή «έφαγε» τον Ζήση Χατζηστραβό που είχε ξεκινήσει δανεικός στην Λαμία (182 λεπτά), ενώ στην σκουριά παραμένει ο Αντώνης Γαϊτανίδης που περιμένει στην Λιβαδειά μπας και ξεκινήσει η Super League 2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σλοτ: «Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ»

Ο τεχνικός της Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ, θεωρείται πλέον το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο...

Στην ίδια κατηγορία