Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Θ. Κολοκοτρώνης», μια… ζόρικη έδρα

Δημοφιλή

Το απόγευμα της Κυριακής ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σ’ ένα γήπεδο, στο οποίο το ποσοστό επιτυχίας του είναι μόλις 25%!

Ο Αστέρας Τρίπολης πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2007-08. Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος-υπολογίζοντας τα παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος- έχει φιλοξενηθεί δώδεκα φορές στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Και από αυτά τα ματς, έχει κερδίσει μόνο τα τρία!

Η τελευταία νίκη του, βέβαια, ήταν και η πιο συμβολική. Ο ΠΑΟΚ επέστρεφε στις 13 Ιανουαρίου 2019 στο γήπεδο, όπου είχε υποστεί την τελευταία αγωνιστική ήττα (εντός συνόρων), στο ματς της 4ης Μαρτίου 2018 με 3-2. Μόλις τρεις ημέρες πριν την αναμέτρηση με τον Αστέρα  είχε επισημοποιηθεί η παραχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχανε τον κανονιέρη της και, όσο να’ ναι, όλοι είχαν την απορία το πως θ’ ανταποκρίνονταν στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος χωρίς τον Σέρβο σκόρερ. Η απάντηση ήρθε στην Τρίπολη, και ήταν απολύτως πειστική. Ο Δικέφαλος άργησε ν’ ανοίξει το σκορ (με τον Βιεϊρίνια στο 65΄), αλλά μέχρι τη λήξη είχε φθάσει στο ευρύ 3-0 (Μαουρίσιο στο 69΄ και αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου στις καθυστερήσεις). Ο ΠΑΟΚ περνούσε χωρίς απώλειες από τη χιονισμένη Τρίπολη, εξασφαλίζοντας μια από τις σημαντικές νίκες στην πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου.

Για τους «ασπρόμαυρους», πάντως, οι περισσότερες επισκέψεις τους στην Τρίπολη κάθε άλλο παρά ευχάριστες αναμνήσεις τους ξυπνούν. Καταστροφικό ήταν το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2015, όταν και γνώρισαν την πιο βαριά τους ήττα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Μάλιστα, το τελικό 3-0 είχε διαμορφωθεί πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (oι γηπεδούχοι είχαν και χαμένο πέναλτι). Με ανακοίνωση της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΟΚ διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου (ο Γιαννιώτας άνοιξε το σκορ παίρνοντας την μπάλα με το χέρι), ωστόσο, αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής αμυντικός ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον Αγγελο Αναστασιάδη, με αποτέλεσμα να τεθεί στο περιθώριο και να επανεμφανιστεί μετά από δύο μήνες και πλέον, όταν ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε πλέον διαδεχθεί στον πάγκο τον Αναστασιάδη.

Με το μυαλό στο παιχνίδι που θα ακολουθούσε εναντίον της Μπριζ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, εμφανίστηκαν στην Τρίπολη οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη στο ματς της 11ης Σεπτεμβρίου 2010. Το αποτέλεσμα ήταν να «κολλήσουν» στο 0-0, και παρά το γεγονός ότι σχεδόν για ένα ολόκληρο ημίχρονο, ο Αστέρας έπαιζε με παίκτη λιγότερο (στο 52΄ είχε αποβληθεί ο Ουντότζι).

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και πέντε χρόνια αργότερα. Το παιχνίδι με τον Αστέρα έγινε την 1η Νοεμβρίου 2015, παραμονές του καθοριστικού εκτός έδρας αγώνα με την Κράσνονταρ για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Τούντορ άνοιξε το σκορ στην Τρίπολη με τον Πέλκα (23΄), αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1, σκορ που διαμορφώθηκε προς το τέλος του αγώνα από τον Σανκαρέ.

Το πρώτο τρίποντο του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη καταγράφηκε προς το φινάλε της σεζόν 2008-09. Απέμεναν τρεις αγωνιστικές για τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προσπαθούσε να μαζέψει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς, στην προσπάθεια της να πάρει την καλύτερη θέση στην εκκίνηση των πλέι οφ. Και με τα γκολ των Αναστασάκου και Κονσεϊσάο περνούσε εύκολα με 2-0 από την έδρα του Αστέρα.

ΠΡΙΝ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Δώδεκα χρόνια κοντεύουν να συμπληρωθούν από την πρώτη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Ηταν στις 2 Δεκεμβρίου 2007, όταν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παραδίδονταν στις ορέξεις των γεμάτων ενθουσιασμό γηπεδούχων, που επικράτησαν 2-0, χάρη στα γκολ των Φιλομένο (φόρεσε αργότερα τη φανέλα του ΠΑΟΚ με… αποτυχία) και Τσέζαρεκ. Οι εξέδρες είχαν σχεδόν γεμίσει από πέντε χιλιάδες φιλάθλους, μεταξύ αυτών και 500 ΠΑΟΚτσήδων. Εκείνη την ημέρα άφηνε την τελευταία του πνοή ο Λες Σάνον, ο δημιουργός του μεγάλου ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 70΄.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η κάκιστη εμφάνιση της ομάδας του Δώνη στο ματς της 19ης Ιανουαρίου 2013 είχε οδηγήσει σε φυσιολογική ήττα με 1-0, παρουσία και του Ιβάν Σαββίδη. Εκείνο ήταν το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι, που είχε παρακολουθήσει από κοντά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, μια ημέρα μετά τη συνάντηση στην Αθήνα με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των χρεών…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τακτική ενόψει ΑΕΚ

Με μοναδικό απόντα τον Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ ο ΠΑΟΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του με ΑΕΚ για...

Στην ίδια κατηγορία