Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρίπολη, σαν να λέμε… Ισπανία!

Δημοφιλή

Ξένες «παροικίες» κυκλοφορούν αρκετές στον χάρτη της Super League. Σαν την ισπανική… παροικία που έχει στηθεί την φετινή σεζόν στην Τρίπολη, μην το ψάχνετε, δεν έχει! Μία και μοναδική!

Κι επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, το ρόστερ της αρκαδικής ομάδας απαριθμεί 11 ποδοσφαιριστές by Spain!

Ποιοι είναι αυτοί; Έχουμε και λέμε: Ντανιέλ Σουάρεθ, Άνχελ Μαρτίνεθ (αμυντικοί), Ενέκο Καπίγια, Μπόρχα Φερνάντεθ, Αντριάν Ριέρα (μέσοι), Χοσέ Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Φρανθέσκο Κρέσπι, Ενέκο Χουαρέγκι, Αντρές Σίτο (επιθετικοί).

Προσθέστε και τον Ισπανό τεχνικό, Μπόρχα Χιμένεθ, που κάθεται στον πάγκο και τότε συμπληρώνεται μια ντουζίνα με χρώμα Ιβηρικής, που όμοια της δεν συναντά κανείς πουθενά αλλού στον χάρτη της Super League την φετινή σεζόν. Vamos!

Κι αυτή η ιδιαιτερότητα είναι ασφαλώς που κάνει τον Αστέρα να ξεχωρίζει ανάμεσα στους 14 «εταίρους» της μεγάλης κατηγορίας.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε το «φλαμένκο» είχε την τιμητική του το φετινό καλοκαίρι στην Τρίπολη. Οι άνθρωποι του Αστέρα ξήλωσαν ένα μεγάλο ποσοστό της περυσινής ομάδας και βασίστηκαν σε ισπανικά υλικά για τη δημιουργία ενός νέου συνόλου.

Όλα αυτά, με στόχο να αποφύγουν τα καρδιοχτύπια των τελευταίων ετών στο «Survivor» της παραμονής, να ανέβουν ταχύτητα κι εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα, να «φλερτάρουν» με ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΤΩΝ 34!

Από τον 67χρονο κόουτς, Γιώργο Παράσχο με τον οποίο έκλεισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της περασμένη σεζόν, ο Αστέρας έφερε στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι έναν προπονητή με τα σχεδόν μισά χρόνια του έμπειρα Έλληνα τεχνικού.

Αυτό κι αν συνιστά ανανέωση στον πάγκο. Ο 34χρονος Μπόρχα Χιμένεθ, ήρθε στο Μοριά με το… παράσημο της ανόδου της προηγούμενης ομάδας του (Μιράντες) στην Segunda Division.

Πρώτος σταθμός της προπονητικής καριέρας του σε ηλικία 30 ετών υπήρξε η Βαγιαδολίδ Β΄ κι ακολούθησαν οι Ιζάρα, Ραπίντο Ντε Μπούζα και η Μιράντες.

Ο σενιόρ Χιμένεθ βγήκε για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα.

Το ποδόσφαιρο κατοχής, η πίεση ψηλά και η δημιουργία φάσεων από τις πτέρυγες και τον άξονα, αποτελούν βασικούς πυλώνες της προπονητικής φιλοσοφίας του. Αυτό που θέλει από τις ομάδες του είναι να παίζουν δημιουργικό ποδόσφαιρο, μακριά από σκοπιμότητες στη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Η ΦΤΩΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Η αλήθεια πάντως είναι πως το φτωχό ξεκίνημα του Αστέρα από πλευράς βαθμών και η μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια δημιούργησαν τα πρώτα…κύματα αμφισβήτησης για τον Ισπανό κόουτς.

Στην Τρίπολη δείχνουν την διάθεση να στηρίξουν τον (rookie) Μπόρχα Χιμένεθ και να περιμένουν την βαθμολογική ανάκαμψη της ομάδας, που πήρε το «τρίποντο» στο εντός έδρας ματς της 4ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο και ηττήθηκε από Ολυμπιακό, ΑΕΚ , Ξάνθη και ΟΦΗ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Το ισπανικό shopping είχε την πρώτο λόγο στην Τρίπολη το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο εκτός από το «φλαμένκο», οι Αρκάδες χόρεψαν και… τάνγκο στην μεταγραφική πίστα για λογαριασμό του παλιόφιλου, Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός επιθετικός (πρώτος σκόρερ του Αστέρα στην Super League με συνολικά 26 γκολ) επέστρεψε σε παλιά γνώριμα λημέρια, έπειτα από την πρώτη θητεία στην Τρίπολη την διετία 2013-15.  Αναλυτικά οι παίκτες που αποκτήθηκαν: Ενέκο Καπίγια (Σοσιεδάδ), Μπόρχα Φερνάντεθ (Μιέντζ), Λουίς Φερνάντεθ (Μούρθια), Ντανιέλ Σουάρεθ (Γκόρνικ Ζάμπρε), Κρέσπι (Έιμπαρ), Γιώργος Ζήσης (επ. Αιγινιακός), Γιώργος Αντζουλάς (επ. Φιορεντίνα), Κωνσταντίνος Παναγιώτου (Παναργειακός), Νεόφυτος Μιχαήλ (δαν. ΑΠΟΕΛ), Άντριαν Ριέρα (Βιγιαρεάλ Β΄), Σίτο (Βαλένθια Β΄), Χερόνιμο Μπαράλες (Λαμία), Ενέκο Χουαρέγκι (Κάντιθ)

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Οι αποχωρήσεις Ελλήνων παικτών που αποτέλεσαν βασικές μονάδες την περασμένη σεζόν, «σημάδεψαν» το φετινό καλοκαίρι στην Τρίπολη, μαζί φυσικά με το χτίσιμο της ισπανικής… παροικίας. Την πόρτα της εξόδου πέρασαν οι Τριανταφυλλόπουλος, Μανιάς, Καλτσάς και Τσιλιανίδης, με τους δύο πρώτους να συνεχίζουν την καριέρα τους στην πολωνική Πογκόν Σέτσιν, και τους δύο τελευταίους στην Ανόρθωση και τον ΟΦΗ αντίστοιχα. Κρίνοντας πάντως από την πρόσφατη κλήση του Τριανταφυλλόπουλου στην Εθνική ομάδα και τις θετικές εμφανίσεις των Καλτσά και Τσιλιανίδη σε Κύπρο και Ηράκλειο αντίστοιχα, τότε μάλλον στον Αστέρα κάτι δεν…είδαν καλά. Στα exits του καλοκαιριού, συγκαταλέγονται και οι Αθανασιάδης, Αλασάνε Σουμά, Αραβίδης,  Ρόλε,  Βασίλης Τσιμόπουλος (Βέροια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Διοργανώνει φιλανθρωπικό ματς ο Έκονγκ

Μετά την ιδιαίτερη επίσκεψη που είχε προ λίγων ημερών στο Macedonia Palace με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της...

Στην ίδια κατηγορία