Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τακιανός: «Εξωαγωνιστικά γεγονότα δημιούργησαν αναστάτωση»

Δημοφιλή

Δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στο Μαρούσι ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 79-85 από το Μαρούσι για την 13η αγωνιστική της Basket League.

Ο Φώτης Τακιανός μίλησε για τη νέα ήττα του Δικεφάλου, σχολιάζοντας παράλληλα όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα τις τελευταίες ημέρες. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην απουσία του Κένταλ Σμιθ και του Τζάστιν Άλστον, ενώ απάντησε στο ερώτημα για το αν θα ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ, μετά τη λύση του συμβολαίου του Αμερικανού γκαρντ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία. Ήταν ένα παιχνίδι που μας στεναχωρεί ιδιαίτερα για το αποτέλεσμά του. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι θέλοντας να αντέξουμε στο μήκος του 40λεπτο, ξέροντας ότι ο αντίπαλος δεν έχει βαθύ ρόστερ, αλλά έχει παίκτες που μπορούν να αλλάξουν θέσεις. Είχαμε χάσει αρκετές βολές (9) και σκοράραμε μόλις μία φορά στο τρίποντο.

Μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαφορά από αυτή που είχαμε, των τεσσάρων πόντων. Υπήρχε έλλειμμα ενέργειας στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό φαίνεται από τα εύκολα λάθη που κάναμε σε κρίσιμα σημεία. Ήταν ένα παιχνίδι που φανήκαμε ανέτοιμοι στην ψυχολογία μας και με τι ένταση θα αντιμετωπίζαμε τους αντιπάλους μας.

Είμαστε σε μια διαδικασία αναστάτωσης και κούρασης. Σήμερα έπαιξαν οι πέντε ξένοι της ομάδας. Όλα αυτά συντελούν ώστε η εικόνα της ομάδας να μην είναι αυτή που θέλουμε. Αυτό μας πληγώνει γιατί θέλαμε να μπούμε στον δεύτερο γύρο και να είμαστε κοντά στους στόχους. Τα προβλήματά μας (σ.σ των απουσιών) δεν θα λυθούν σύντομα. Καλούμαστε μέσα από τη διαδικασία της ηρεμίας και της συνεργασίας να βρούμε λύσεις».

Για το χρόνο συμμετοχής των παικτών:

«Το θέμα είναι αν μπορείς να μοιράζεις ισομερώς το χρόνο συμμετοχής, αν σου δίνει το δικαίωμα ο παίκτης και το παιχνίδι. Κάποια παιδιά δεν συμμετείχαν πολύ κι άλλοι περισσότερο, αυτό έχει να κάνει με την τακτική. Δεν μπορούμε να προαποφασίσουμε πόσο χρόνο θα παίξει ο καθένας. Δεν παίξαμε με καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο. Υπήρχε κόπωση και το παιχνίδι μας πίεζε. Είχαμε λάθος αποφάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή την εικόνα έχω από το παιχνίδι. Όσον περνούσε το παιχνίδι μειωνόταν το καθαρό μυαλό».

Για την αναστάτωση που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας:

«Γεγονότα, που δεν έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό δημιούργησαν αναστάτωση, όχι μόνο στο ψυχολογικό, αλλά και στο ουσιαστικό γιατί χάσαμε δύο παίκτες. Μας επηρεάζει αυτό. Όλοι επηρεάζονται από αυτό. Το συζητήσαμε, αλλά μας προκάλεσε σοκ. Το πόσο επηρεάζει τον καθένα, δεν το ξέρω. Σε μία μέρα ανατράπηκαν πολλά δεδομένα. Επειδή είναι θέματα, δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε, δεν σχετίζονται καθαρά με το μπάσκετ. Θα δούμε πως θα βρούμε τα πατήματά μας. Είναι κρίμα που δημιουργήθηκαν σε μία μέρα θέματα, που επηρεάζουν την ομάδα. Καλούμαστε να βρούμε λύσεις».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης:

«Έχει ληφθεί η απόφαση ότι θα πάρουμε παίκτη στη θέση του Σμιθ».

Για την αγωνιστική εικόνα του Μπελιάουσκας:

«Όλοι βλέπουμε ότι βρίσκεται σε μια διαδικασία που δεν αποδίδει στο μακρινό σουτ. Έχει αγχωθεί, νιώθει μία πίεση, γιατί αυτό είναι το όπλο του και δεν αποδίδει. Είναι χαρακτηριστικό των σουτέρ αυτό, να περνούν περιόδους κάμψης. Έχει την υποστήριξη και τη συμπαράστασή μας. Περιμένουμε να αντιδράσει, χωρίς να του προσθέτουμε έξτρα πίεση. Ο ίδιος το αναγνωρίζει και θα βρούμε τη λύση».


Τελευταία νέα

«Στις κλήσεις για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Εκόνγκ»

Ο Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που αποκόμισε στους αγώνες με...

Στην ίδια κατηγορία