Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Αυτοκτόνησε κόντρα στο Μαρουσι ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Μπορεί να βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στο σκορ, ακόμη και με 11 πόντους, ωστόσο κατάφερε να χάσει ο ΠΑΟΚ mateco από το Μαρούσι για την 13η αγωνιστική. Ο Δικέφαλος συνέχισε τις κακές εμφανίσεις, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε πολύ κακό μομέντουμ στη σεζόν.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ηττήθηκε με 79-85 και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο 6-7 στη Basket League και πηγαίνουν με κακή ψυχολογία στον «τελικό» της Προύσας κόντρα στην Τόφας. Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Μαργαρίτη και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Με 1/3 βολές του Βαγγέλη Μαργαρίτη ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον αρχηγό ένα λεπτό αργότερα να σκοράρει για το 3-0, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Σταύρο Σχίζα. Η ομάδα του Αμαρουσίου προσπέρασε χάρη στον Ραντούλιτσα και τον Τζούστον (3-4), ωστόσο το προβάδισμα δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Χάρισον πέτυχε τέσσερις συναπτούς πόντους (7-4).

Δύο συνεχόμενα καλάθια πέτυχε ο Μπρίσκοου και σε συνδυασμό με τις άστοχες βολές του Μαργαρίτη, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τέσσερις (9-13) στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Σχίζας απάντησε με τρίποντο λίγο αργότερο μειώνοντας σε 12-13. Με Φρίντρικσον, ΧάρισονΤσιακμά και Τσαϊρέλη απάντησαν οι «ασπρόμαυροι» και βρέθηκαν στο +5 (19-14) ένα λεπτό πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Με υπομονή και σφιχτή άμυνα ο ΠΑΟΚ mateco πήρε προβάδισμα επτά (21-14) πόντων, μετά από δέκα αγωνιστικά λεπτά.

Με Τσιακμά και Αρσενόπουλο στην πεντάδα ξεκίνησε ο Δικέφαλος το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην πρώτη περίοδο, κάνοντας το 23-14 στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου.

H ομάδα του Αμαρουσίου δεν κατάφερε να σκοράρει για τρία λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο με Τζούστον και Γούντανρντ ανέκαμψε, μειώνοντας στους πέντε (27-22), αναγκάζοντας τον Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ. Στο +7 (29-22) έφτασαν και πάλι οι «ασπρόμαυροι», μετά από καλάθι φάουλ του Τσαϊρέλη.

Δύο καλάθια από Μπρίσκοου και Φιλιππάκο πέτυχε το Μαρούσι μειώνοντας κι άλλο την «ψαλίδα», ενώ στη συνέχεια ο Τζούστον έφερε τη διαφορά στους δύο (30-28) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Δύο λεπτά πριν το ημίχρονο το Μαρούσι πέτυχε δύο τρίποντα με Γούνταρντ και Χιλ, φέρνοντας το ματς στα ίσα (36-36). Με τρεις επιθέσεις καρμπόν από Χάρισον και ΜακΝίς ο ΠΑΟΚ mateco πήγε στο ημίχρονο με το 42-38.

Οι γηπεδούχοι είχαν 70% ευστοχία στο δίποντο και μόλις 12% στο τρίποντο, μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν 61% και 33% αντίστοιχα. Ακριβώς όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Ο Χάρισον έδωσε την ασίστ και ο ΜακΝίς κάρφωσε για το 44-40.

Με τα τρίποντα των Μαργαρίτη και Χάρισον οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο +8 (50-42), μετά από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Η διαφορά αυτή εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο λεπτά, αφού ο Μπρίσκοου σημείωσε καλάθι φάουλ, ενώ ο Χιλ με βολές και καλάθι έδωσε το προβάδισμα στο Μαρούσι (50-51) στα μισά του τρίτο δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάθε στιγμή αδράνειας του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν κομβικά τρίποντα από Φρίντρικσον και Γκίλμορ, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (60-57) δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι νεοφώτιστοι δεν παράτησαν το ματς, αφού ο Νικολαΐδης μείωσε στον πόντο (60-59) στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Σχίζα, ξεσηκώνοντας το Παλατάκι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαργαρίτης σκόραρε, επίσης, από τα 6.75 (65-59). Το Μαρούσι δήλωσε και πάλι «παρόν», καθώς έξι λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Τζούστον έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (66-67).

Τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τους «ασπρόμαυρους», με τον Χάρισον να δέχεται τεχνική ποινή και τον Χιλ να σκοράρει από τη γραμμή των βολών και στη συνέχεια με λέι απ να δίνει προβάδισμα πέντε πόντων (67-72).

Το Μαρούσι ήταν στο +6 (73-79) στα τελευταία τρία λεπτά, με το ματς να γίνεται «ροντέο» σε κάθε φάση. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 79-85 και πηγαίνει με κακή ψυχολογία στο κρίσιμο Game 2 απέναντι στην Τόφας. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στην Προύσα, όπου ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει την Τόφας Μπούρσα για το Game 2 των Play in του Basketball Champions League.

ΠΑΟΚ – Μαρούσι: 79-85

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Μαργαρίτης, ΜακΝίς

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 21-14
2η: 21-24
3η: 18-21
4η: 19-26

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-38, 60-59, 79-85

 


Τελευταία νέα

Το PAOK Inside σε στέλνει στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό

To FORZA Group TV προσφέρει σε δύο τυχερούς  δύο εισιτήρια για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην...

Στην ίδια κατηγορία