Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα… ζόρια από νωρίς και το «ρεκόρ» του Ζάγκρεμπ

Δημοφιλή

Το αποτυχημένο φινάλε της περσινής σεζόν (4ος στο πρωτάθλημα και απώλεια του κυπέλλου) υποχρεώνουν τον ΠΑΟΚ να αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις του πριν καν βγει ο Ιούλιος.

Πέρσι, πάντως, ο Δικέφαλος είχε αρχίσει ακόμη πιο νωρίς, μια και το παιχνίδι στη Σόφια κόντρα στη Λέφσκι είχε διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου 2022.

Το ρεκόρ, ωστόσο, της πιο γρήγορης εκκίνησης στη σεζόν κρατά ο προ οχταετίας αγώνας στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην άσημη Λοκομοτίβα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, που είχε διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου 2015 (φωτ.). Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 και μόλις στις καθυστερήσεις ο Μακ αποκατέστησε κάπως την τάξη, μειώνοντας το σκορ. Στη ρεβάνς της Τούμπας (23 Ιουλίου) ο Δικέφαλος «καθάρισε» με 6-0.

Μια εβδομάδα αργότερα, και πριν ακόμη βγει ο Ιούλιος, ο Δικέφαλος φιλοξένησε τη Σπάρτακ Τρνάβα. Οσοι βρέθηκαν στις 30 Ιουλίου 2015 στην Τούμπα περίμεναν μια άνετη επικράτηση των γηπεδούχων. Αλλά τα πράγματα αλλιώς εξελίχθηκαν, αφού μόλις στο 2΄ η ομάδα του Τούντορ έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Βίτορ. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο Δικέφαλος νίκησε με 1-0.

*Η ιδιαιτερότητα του εκτός έδρας αγώνα της 30ης Ιουλίου 2009 με τη Βαλερένγκα (1-2) είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια απουσίας από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο Όσλο για να αντιμετωπίσει, δύο χρόνια αργότερα (28 Ιουλίου 2011), ξανά τη Βαλερένγκα, επικρατώντας με 2-0.

*Όταν στις 16 Ιουλίου 2010 έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ (αντίπαλος ο Άγιαξ), προπονητής ήταν ο Μπερέτα. Αλλά όταν ήρθε η ώρα του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ στις 28 Ιουλίου (1-1), στον πάγκο κάθονταν ο Δερμιτζάκης. Έξι χρόνια αργότερα (26 Ιουλίου 2016) Αγιαξ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλοι με 1-1.

*Ειδικών συνθηκών ήταν το παιχνίδι της 30ης Ιουλίου 2013 στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μέταλιστ. Η πρόκριση κόντρα στους Ουκρανούς επιτεύχθηκε στα χαρτιά (η ΟΥΕΦΑ απέκλεισε τη Μέταλιστ για παλαιότερο στημένο παιχνίδι με την Καρπάτι), αφού στο πρώτο ματς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την ήττα με 2-0.

*Εξι χρόνια πριν, στις 27 Ιουλίου 2017, ο ΠΑΟΚ άρχιζε την ευρωπαϊκή του πορεία από το Κίεβο κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ για το γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (1-1).

Ένα χρόνο μετά, είχε αρχίσει ξανά μήνα Ιούλιο τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, νικώντας στις 24 του μηνός στην Τούμπα τη Βασιλεία για το β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με 2-1.


Τελευταία νέα

Νέα ανακοίνωση από την ΠΑΕ Άρης

90 λεπτά χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και στο αποψινό (19/5, 20:00) παιχνίδι κόντρα...

Στην ίδια κατηγορία