Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα μυστικά της επιτυχίας της Κ-19

Δημοφιλή

Η Κ-19 του ΠΑΟΚ έχει… ξεχάσει τι θα πει ήττα, αφού δεν έχει χάσει σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια. Ηταν 10 Δεκεμβρίου 2017, όταν οι νέοι του Δικέφαλου έχαναν εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν, είχαν 16 νίκες και μία ισοπαλία (στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους «πράσινους»), απολογισμός, που τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός στην περσινή σεζόν, που ολοκληρώθηκε με 28 νίκες και δύο ισοπαλίες. Και φέτος, με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου, η Κ-19 έχει να παρουσιάσει δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο συνολικός απολογισμός στην τελευταία διετία; 54 νίκες, έξι ισοπαλίες, καμία ήττα…

Φυσικά, κανείς δεν αντιλέγει ότι, σ’ αυτήν την ηλικία, το αήττητο και τα πρωταθλήματα δεν είναι αυτοσκοπός. Και ότι βασικός στόχος της Κ-19 είναι η προετοιμασία και η εισαγωγή όσων περισσότερων παιδιών γίνεται, όσο το δυνατόν πιο καλά προετοιμασμένων – σε επίπεδο εκπαίδευσης και προσωπικότητας – στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη, όμως, δεν παύει να κρίνεται ως πολύ σημαντική, σε κάθε παιχνίδι, η νίκη, ακριβώς γιατί πρόκειται για το τελικό στάδιο προετοιμασίας πριν την είσοδο στο ποδόσφαιρο των μεγάλων.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η σύνθεση της Κ-19 αλλάζει από χρονιά σε χρονιά, άλλοτε σε μεγαλύτερο, άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Αυτός που παραμένει σταθερός είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ηγείται της προσπάθειας στην ομάδα νέων. Αλλά και ο ίδιος Ουρουγουανός κερδίζει, από σεζόν σε σεζόν, περισσότερες εμπειρίες και εξελίσσεται ως προπονητής. Τα στοιχεία, όμως, που δεν αλλάζει, δεν διαπραγματεύεται και ζητά επιμόνως και σε καθημερινή βάση από τους παίκτες του, είναι απολύτως συγκεκριμένα: δουλειά, πειθαρχία, σεβασμός. Ο Γκαρσία γνωρίζει ότι έχει να κάνει με νεαρούς παίκτες, στους οποίους θα πρέπει να διδάξει, όχι μόνο μαθήματα ποδοσφαίρου, αλλά και μαθήματα συμπεριφοράς, στη διάρκεια των αγώνων, ακόμη και των προπονήσεων. Γι’ αυτό ακριβώς, πέρα από την αυτονόητη δουλειά, που πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, δίνει εξίσου μεγάλη βάση και στα στοιχεία της πειθαρχίας και του σεβασμού.

Οσο για το δικό του μέλλον; Όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία, δεν κάνει σχέδια, δεν προγραμματίζει, δεν πάει πιο μακριά από το αύριο. Τον ενδιαφέρει να αξιοποιεί την κάθε ημέρα και να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Και να προετοιμάζει τους παίκτες του για το παιχνίδι, που κάθε φορά ακολουθεί, μια και όλες οι ομάδες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, όταν αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ.

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το μέγα ζητούμενο, φυσικά, παραμένει. Το πώς, δηλαδή, θα μπορέσουν κάποιοι παίκτες να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα. Οι Γαϊτανίδης, Τσιγγάρας και Μιχαηλίδης κάνουν καθημερινά προπόνηση υπό τις οδηγίες του Αμπέλ Φερέιρα, αλλά, από τη στιγμή, που δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα ματς των μεγάλων, επιστρέφουν κάθε Σαββατοκύριακο στην Κ-19. Δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Η ατομική βελτίωση έρχεται μέσα από τους αγώνες και το χειρότερο θα ήταν οι συγκεκριμένοι παίκτες να παραμείνουν χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.

Από την άλλη, ο Γκαρσία θέλει να είναι δίκαιος και να χρησιμοποιεί παίκτες, που αποδεικνύουν με την καλή τους απόδοση, ότι αξίζουν να παίζουν. Για αυτό και καθόλου δεν διστάζει να χρησιμοποιεί φέτος τον Γιώργο Κούτσια, έστω κι αν δεν έχει κλείσει τα 16 του χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τελευταία πρόβα πριν τον «τελικό» για τον ΠΑΟΚ

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του βρίσκεται ο ΠΑΟK που αντιμετωπίζει το Σάββατο (27/4, 20:15) στο Παλατάκι το Μαρούσι,...

Στην ίδια κατηγορία