Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Βλέπει» (και) την Ελλάδα ο Γκουαρίν!

Δημοφιλή

Ο Γενάρης έρχεται και τα μεταγραφικά σενάρια αυξάνονται και πληθύνονται, όσο πλησιάζουμε προς το μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα. Ένα εξ αυτών, έχει πρωταγωνιστή τον Φρέντι Γκουαρίν.

Ο Κολομβιανός μέσος μετά από τρία χρόνια στην Κίνα, πήγε στη Βραζιλία τον περασμένο Σεπτέμβριο για λογαριασμό της Βάσκο Ντε Γκάμα. Ο 33χρονος παίκτης με τις τρομερές χρονιές στην Πόρτο, συν τω χρόνω μεταπήδησε στην Ίντερ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει απόσβεση της μεταγραφής στην ιταλική ομάδα. Το καλοκαίρι του 2016 οι «νερατζούρι» αποδέχτηκαν πρόταση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ της Σανγκάη Σενχούα για την πώλησή του και ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε στην Κίνα. Γεννημένος στις 30 Ιουνίου 1986, είναι πολυσύνθετος παίκτης που μπορεί να παίξει είτε στην κεντρική είτε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ξεκίνησε τη καριέρα του στην ομάδα της Ενβιγάδο, έπειτα πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την Αργεντινή και αργότερα, έπαιξε για 2 χρόνια στην Γαλλία με την ΑΣ Σεντ Ετιέν. Έκανε γνωστό το όνομά του με την πορτογαλική Πόρτο, όπου πέρασε τέσσερις σεζόν και κατέκτησε 10 μεγάλους τίτλους, συμπεριλαμβανομένων 3 πορτογαλικών πρωταθλημάτων και το Europa League του 2010-2011. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 και στο Κόπα Αμέρικα 2011 με την Εθνική Κολομβίας. Εσχάτως και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γκουαρίν έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την Βάσκο Ντε Γκάμα και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Και κάπως έτσι άλλωστε, το βιογραφικό του κυκλοφορεί (και) στα μέρη μας. Παρεμπιπτόντως, το περασμένο καλοκαίρι ο Κολομβιανός παίκτης είχε «παρελάσει» από το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να αποδειχτεί πως πίσω από τον καπνό υπήρχε και… φωτιά.

*Το «ναυάγιο» του Ερυθρού Αστέρα στο Φάληρο και ο τρόπος παιχνιδιού της σερβικής ομάδας, «τσαλάκωσαν» την εικόνα του κόουτς – Μιλόγεβιτς σε πολλά ελληνικά μάτια. Είναι δεδομένο ότι οι μετοχές του συμπαθούς Βλάνταν έπεσαν πολύ στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την παράσταση της Τετάρτης.

*Δεν… μασάει ο Κωστούλας από τις επιθέσεις των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού. Και λέει αυτό που νιώθει και πιστεύει. Κι έτσι και τον ζαλίσουν και πολύ, δεν το΄χει σε τίποτα να πάρει το καπελάκι του και να φύγει το επόμενο καλοκαίρι.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

Μαντί Καμαρά – Κώστας Τσιμίκας, σημειώσατε «1». Ο Αφρικανός μέσος είναι το μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Πειραιά να κουνήσει μαντίλι στον Ολυμπιακό τον Γενάρη και να πουληθεί σε άλλη ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γίνει αποδέκτες συγκεκριμένου ενδιαφέροντος και βρίσκονται σε συζητήσεις για την…περήφανη πώληση του 22χρονου ποδοσφαιριστή σε ξένο κλαμπ.

*Φρένο πατάει ο Άρης για την ενίσχυση στον «άσο» από το παζάρι του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν στην πιάτσα των ατζέντηδων. Οι «κίτρινοι» θα πορευτούν με τους Κουέστα – Έμαν – Τσιλιγγίρη μέχρι το τέλος της σεζόν και δεν θα μπουν στη διαδικασία απόκτησης άλλου τερματοφύλακα. Κάτι πάντως που δεν συμβαδίζει σε μεγάλα βαθμό με τα «θέλω» του Μίχαελ Ένινγκ, ο οποίος θα ήθελε ένα νέο κίπερ στο ρόστερ της ομάδας.

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΙΟ

Μέλι στάζει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου για τον Άκη Μάντζιο. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβαίνει άλλωστε, από την στιγμή που ο Έλληνας κόουτς πηγαίνει «τρένο» τη Λαμία και την βάζει σε τροχιά πλέι οφ κι ενώ ο μεγαλομέτοχος είχε βαρεθεί να ακούει στην προ Μάντζιου – εποχή, για το φτωχό και μη ποιοτικό υλικό της ομάδας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τσάβι Ρόκα έχει περισσότερες αρμοδιότητες απ΄ όσες κυκλοφορούν και γράφονται. Κι ας μην διαφημίζονται και περνάνε προς τα έξω. Χωρίς την έγκριση του νέου τεχνικού διευθυντή, δεν θα κουνιέται φύλλο στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού». Και φυσικά στα μεταγραφικά όλες οι κινήσεις που θα γίνουν θα φέρουν την δική του σφραγίδα και τα μετρημένα χρήματα που έχει στη διάθεσή του με βάσει το σφιχτό μπάτζετ του κλαμπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όχι πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πήρε πολύτιμους πόντους στον πάγκο του Ολυμπιακού, μετά την πρόκριση της πειραϊκής ομάδας στους «32» του Europa League. Ο Πορτογάλος κόουτς θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» έμεναν εκτός Ευρώπης και θα έβλεπε σύννεφα να τον σκεπάζουν πάνω από το Ρέντη. Η πρόκριση φέρνει ηρεμία και δίνει credits στον Μαρτίνς να βγάλει την φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η γαλλική αγορά παίρνει τα… πάνω της στον Ατρόμητο, μετά την άφιξη του Σάββα Παντελίδη στο Περιστέρι. Βλέπετε, ο Έλληνας τεχνικός διαχρονικά διατηρεί αδυναμία στους παίκτες που προέρχονται από την συγκεκριμένη χώρα και το πρόσωπο που διαθέτει τα κονέ που χρειάζονται για ένα καλό shopping. Παρεμπιπτόντως, την ίδια αγορά παίζει στα δάχτυλα και ο Πιερ Ισά ο οποίος μετά τον δανεισμό του Ανδρούτσου στον Ατρόμητο έχει ανοίξει κανάλι με την ομάδα του Περιστερίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτι δεν πάει καλά στη συνεργασία του Αργύρη Καμπετσή με τον agent, Μάκη Ζαπατίνα. Ο 20χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού και ο Έλληνας μάνατζερ, σύμφωνα με όσα λέγονται στην πιάτσα των ατζέντηδων, οδεύουν προς διαζύγιο, έχοντας η κάθε μία πλευρά τα παράπονά της.

*Η επιστροφή του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη στην ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο της αρκαδικής ομάδας. Ο 23χρονος στόπερ πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής σε σουπερλιγκάτο ματς έπειτα από το ματς με τον ΟΦΗ στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΟΙ… ΠΛΗΓΕΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ – ΞΑΝΘΗΣ

Λένε πως ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές. Κι έτσι είναι. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στην Ξάνθη, παρά τα όσα έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Τον Μάρτιο του 2019 και την περίοδο όπου ο Έλληνας τεχνικός καθόταν στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, κατήγγειλε επίθεση παραγόντων της Ξάνθης στους παίκτες της αρκαδικής ομάδας στο ημίχρονο της αναμέτρησης στα Πηγάδια.

«Έχω πικρία για όσα έγιναν στο ημίχρονο. Κάποιοι παράγοντες επιτέθηκαν στους παίκτες μας. Είναι κρίμα, γιατί η Ξάνθη είναι πάντα φιλόξενη προς όλες τις ομάδες. Κάποιοι παράγοντες έβρισαν κάποια παιδιά από την ομάδα μας. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά»  δήλωνε τότε ο τεχνικός του Αστέρα.

Τον Οκτώβριο του 2016 η Ξάνθη επικράτησε (1-0) του Πλατανιά στα Περιβόλια με τον Γιώργο Παράσχο να κάθεται στον πάγκο της κρητικής ομάδας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο βοηθός του Παράσχου, Παναγιώτη Γκουτσίδης έκανε λόγο για αντί – ποδόσφαιρο από πλευράς Ξάνθης με τον τεχνικό διευθυντή των Θρακιωτών, Γιάννη Παπαδημητρίου να περνά στην αντεπίθεση.

«Θα ήθελα να πω στον κ. Παράσχο, τον οποίο σέβομαι για όσα έχει κάνει στο ποδόσφαιρο, να μην αφήνει τον βοηθό του, κ. Γκουτσίδη, να μιλά αμέσως μετά το παιχνίδια, γιατί τον εκθέτει με αυτά που λέει».

Ο ΚΑΝΑΝΤΙ ΚΑΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ

Ταξίδι στην Ελβετία ετοιμάζει ο Νταμίρ Κάναντι. Για επαγγελματικούς λόγους και στο πλαίσιο συζητήσεων με ομάδα της χώρας για την μεταξύ τους συνεργασία. Τα δύο ελβετικά κλαμπ που ψάχνονται αυτή την περίοδο για νέο προπονητή είναι η Λουκέρνη και η Σιόν. Μια φορά, η προοπτική επιστροφής του Αυστριακού κόουτς στην Ελλάδα ξεθύμανε έπειτα από το «γάμο» Ατρόμητου – Παντελίδη και το άκυρο της ΑΕΚ στον άλλοτε κόουτς της περιστεριώτικης ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χάος στην ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco για την 4η...

Στην ίδια κατηγορία