Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τα μεγαλόπνοα σχέδια Ιβάν για το νέο αθλητικό κέντρο κόστους δέκα εκ. ευρώ

Δημοφιλή

Την περασμένη εβδομάδα έγινε ένα διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ήταν η αφορμή να έρθει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, έστειλε τα μηνύματά του, κατέστησε σαφές ότι είναι πιο κοντά από ποτέ και ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα δεν πρόκειται να μείνουν πίσω, παρά τη δύσκολη συγκυρία…

Σ΄ αυτή τη φάση, ο Σαββίδης κινείται σε δύο άξονες, σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές. Το αθλητικό κέντρο που θα γίνει στην περιοχή της Θέρμης και η νέα Τούμπα, που παρά τις δυσκολίες, είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά το “Σπίτι του ΠΑΟΚ”, όπως το αποκάλυψε η FORZA τον Σεπτέμβριο του 2022, τα σχέδια είναι μεγαλόπνοα.

Στην περιοχή ανάμεσα στη Θέρμη και στους Ταγαράδες, όπου υπάρχει διαθέσιμη έκταση, ο Ιβάν Σαββίδης έχει σκοπό να φτιάξει μια αθλητική πολιτεία που θα στεγάσει όλο τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ.

Όπως αποκάλυψε η FORZA το πρότζεκτ αυτό περιλαμβάνει :

*** ένα συγκρότημα με μέχρι έξι γήπεδα ποδοσφαίρου, που θα στεγάσουν όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ, φυσικά και τις ακαδημίες, ένα απ΄ αυτά τα γήπεδα θα έχει κερκίδες 5.000 θέσεων και θα είναι η έδρα του ΠΑΟΚ Β και της Κ19.

*** Ένα ξενοδοχείο και ξενώνα για να φιλοξενούνται τα παιδιά των ακαδημιών.

*** Γυμναστήριο, κλειστή πισίνα και όλα τα αναγκαία για την άρτια προετοιμασία όλων των τμημάτων του Δικεφάλου.

«Χρειάζονται οι υποδομές για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Δεν θα κάνουμε ένα απλό προπονητικό κέντρο για την πρώτη ομάδα, αλλά ένα χωριό του ΠΑΟΚ, με όλες τις ανέσεις για όλα τα τμήματα των Ακαδημιών, για τις γυναίκες και με ένα γήπεδο με κερκίδες για τους αγώνες τους. Τα οφέλη του θα φανούν αμέσως» ήταν τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη σ΄ αυτό το διοικητικό συμβούλιο.

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Δήμο Θέρμης είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ο σχεδιασμός προβλέπει την παραχώρηση έκτασης άνω των 100 στρεμμάτων και γίνεται συζήτηση για τη φόρμουλα απόκτησης αυτής της έκτασης.

Πρόκειται για εκτάσεις που προτάθηκαν από τον Δήμο στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος τις είδε και έμεινε ικανοποιημένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση είναι στο τελικό στάδιο και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 12-24 μηνών και θα κοστίσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Σε 12 μήνες θα είναι έτοιμες οι κύριες εγκαταστάσεις για να μπει η πρώτη ομάδα και σε 24 μήνες θα είναι έτοιμο όλο το κέντρο.


Τελευταία νέα

Ο Νόρις «λιγουρεύεται» τον τίτλο της F1 το 2025

Ο Λάντο Νόρις πιστεύει ότι η McLaren έχει τη δυναμική για να διεκδικήσει περισσότερες νίκες και έπειτα το παγκόσμιο...

Στην ίδια κατηγορία