Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νέα Τούμπα: Απαίτηση ΠΑΟΚ για ισότιμη κρατική χρηματοδότηση με ΑΕΚ-Παναθηναϊκό

Δημοφιλή

Για το νέο γήπεδο δεν μιλάει κανείς αυτόν τον καιρό, αλλά στο μυαλό του Σαββίδη η νέα Τούμπα υπάρχει ως μεγάλος στόχος. Μάλιστα, όπως είπε την περασμένη Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο, το γήπεδο θα προχωρήσει ανεξάρτητα από οποιοδήποτε εμπόδιο και είναι αποφασισμένος ακόμη και να αφήσει άλλη επένδυση, προκειμένου να υλοποιήσει αυτήν.

Πριν από περίπου 12 μήνες ο ΠΑΟΚ πήρε τα προτεινόμενα σχέδια από τις εταιρίες που ανέλαβαν την εκπόνησή τους και στο διάστημα που μεσολάβησε τα βήματα ήταν αργά, με δεδομένες τις γνωστές δυσκολίες που έχουν προκύψει.

Στο συμβούλιο της περασμένης Τρίτης ο Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι θα εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η χρηματοδότηση του γηπέδου και δεν υπάρχει περίπτωση, όπως είπε, να μην πραγματοποιηθεί αυτή η υπόσχεση.

«Είναι το πρώτο πράγμα που υποσχέθηκα σε κάθε φίλαθλο σε κάθε γωνιά της γης. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις δυσκολίες να μας καταβάλλουν. Έχουμε ένα άρτιο Προεδρικό Διάταγμα και πρέπει να πιέσουμε για ισότιμη κρατική ενίσχυση με όλα τα υπόλοιπα γήπεδα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν χρειαστεί να είναι η μόνη μου επένδυση στην Ελλάδα, το γήπεδο θα το κάνω», είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έριξε στο τραπέζι την προοπτική της ισότιμης κρατικής χρηματοδότησης και όχι άδικα.

Είναι γνωστό ότι η οικεία Περιφέρεια χρηματοδότησε ολόκληρη τη 2η από τις 3 φάσεις της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ με 22 εκατομμύρια (το γήπεδο κόστισε 65 εκατ. χωρίς τον ΦΠΑ), και η χρηματοδότησή της έφτασε τα 35 εκατομμύρια με τα έργα υποδομής και τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το οποίο θα στοιχίσει 125 εκατομμύρια ευρώ, τα 115 εκατομμύρια ευρώ είναι “κρατικό” χρήμα, μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα 10 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα απαιτήσει κι αυτός το κομμάτι που του αναλογεί, για να υλοποιήσει το όνειρο όλου του κόσμου του…


Τελευταία νέα

Τάισον σημαίνει… δημιουργία

Ο Τάισον Φρέντα είναι από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με τη φετινή σεζόν με τον Βραζιλιάνο παρά...

Στην ίδια κατηγορία