Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω

Δημοφιλή

Παρά τα αντιθέτως… θρυλούμενα, τα πλέι οφ δεν έχουν τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω, αλλά η μάχη δεν έχει χαθεί, υπάρχουν δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, που μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω.

Να θυμίσω ότι παρότι το πρωτάθλημα φαίνεται να έχει χαθεί (από τον Αύγουστο είχαμε όλοι καταλάβει ότι δύσκολα θα το χάσει η ΑΕΚ και θα είναι κατόρθωμα αν τελικά το χάσει), ο ΠΑΟΚ είναι ζωντανός στο παιχνίδι για τη 2η και την 3η θέση. Στη FORZA έχουμε αναλύσει τί σημαίνουν αυτές οι θέσεις, πόσο σημαντική είναι η 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με πιθανούς αντιπάλους την Σεν Ζιλουάζ, τη Σερβέτ και τη Ντνίπρο.

Το πρωτάθλημα έχει άλλες 6 αγωνιστικές, στόχος ξεκάθαρα υπάρχει και σ΄ αυτό το φινάλε, όλοι περιμένουν από τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν πριν ένα μήνα.

Την ώρα που αυτή η μάχη είναι σε εξέλιξη, είναι σε εξέλιξη και μια πολύ σημαντική προσπάθεια για να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ όπως πρέπει, και να εμφανιστεί στην επόμενη σεζόν έτοιμος από την αρχή και πολύ πιο ανταγωνιστικός.

Έχουμε ξαναπεί ότι φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, φέτος τα συμβόλαια του Ελ Καντουρί, του Κούρτιτς, του Μπίσεσβαρ, του Ολιβέιρα (συμβόλαια μεγάλα) τελειώνουν και ο ΠΑΟΚ θα την έχει την ευχέρεια να κάνει τις επιλογές του από μηδενική βάση. Οι τρεις πρώτοι είναι βέβαιο ότι αποχαιρετούν, ο Ολιβέιρα θα δούμε.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ ξεκινά με λιγότερα βάρη στο μπάτζετ του, ξέρει πλέον τι του λείπει και τι πρέπει να βρει και πρέπει να κάνει τις επιλογές του.

Όσο σημαντική είναι η μάχη στα πλέι οφ, άλλο τόσο σημαντική είναι και η μάχη για την ενίσχυσή του για την επόμενη σεζόν. Κι αυτή η μάχη δεν μπορεί να περιμένει, αν περιμένεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το έχασες το τρένο.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει γρήγορα το κουμάντο του, να βρει τους παίκτες και να καλύψει τις βασικές του ανάγκες πριν καν φύγει η ομάδα για διακοπές.

Nα σας θυμίσω, ότι η ομάδα των τίτλων άρχισε να χτίζεται το 2016, όταν από τον Μάιο ο Μίχελ είχε υπογράψει τον 30χρονο Μάτος και τον 25χρονο Σάκχοφ, ενώ πριν φύγει η ομάδα προετοιμασία, είχαν υπογράψει ο 29χρονος Κρέσπο και ο 28χρονος Μπίσεσβαρ.

Λίγο πολύ, είναι σαφές τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ σήμερα. Ποιότητα σε πιο μικρές ηλικίες, αλλά και εμπειρία, ενέργεια, προσωπικότητα.

Είναι μείζονος σημασίας, σε μια σεζόν που αναγκαστικά θα έχει σημαντικές αλλαγές το ρόστερ, ο προπονητής να έχει στις αρχές Ιουλίου, όταν ξεκινήσει προετοιμασία, την ομάδα του σχεδόν έτοιμη.

Αν στις αρχές Ιουλίου ο Λουτσέσκου έχει στη διάθεσή του το 90% του ρόστερ της νέας σεζόν και στα δεδομένα που το θέλει, η νέα σεζόν, θα είναι πιθανότατα πολύ καλή.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα χαθεί χρόνος, μέχρι να γίνει ο ΠΑΟΚ μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Γιατί πρωταθλητισμό θα κάνει, όπως και να έχει.


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία