Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στάθης Πανικίδης, το «οχτάρι» που έγινε στόπερ

Δημοφιλή

Δυναμική εμφάνιση πραγματοποιεί φέτος στην Κ-19 (ήδη από την περσινή σεζόν είχε κάνει ντεμπούτο με δύο συμμετοχές) ο Στάθης Πανικίδης, ο οποίος μετράει, μέχρι τώρα, τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα νέων μαζί με τον Δημήτρη Χατσίδη.

Γεννημένος στις 10 Απριλίου 2006, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, όπου πήγαινε από μικρός σχολείο (ο πατέρας του, τη δεκαετία του 1980, ήταν μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας του Πιερικού, μέχρι που αφοσιώθηκε στις σπουδές του και εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο). Και πάντα έπαιζε με τους πιο μεγάλους, μια και από τότε ξεχώριζε, μέχρι που όταν πήγαινε στη Γ΄ Δημοτικού, δοκιμάστηκε στον ΠΑΟΚ. Και πριν καλά κλείσει τα δέκα του χρόνια, εντάχθηκε στην ακαδημία του Δικεφάλου.

Ο Πανικίδης άρχισε και συνέχισε την καριέρα του ως κεντρικός χαφ (8άρι), θέση στην οποία διακρίνονταν μέχρι και με την Κ-15. Μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, που είχαν διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο Πέτρoς Τσιαπακίδης, νυν προπονητής του στην Κ-19, του άλλαξε θέση, φέρνοντας τον στο κέντρο της άμυνας, θεωρώντας ότι ως στόπερ θα είχε καλύτερες προοπτικές στη μετέπειτα καριέρα του. Αρχικά ο Πανικίδης δεν… ενθουσιάστηκε με την αλλαγή της θέσης, μια και είχε μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια να αγωνίζεται ως 8άρι, εμπιστεύτηκε ωστόσο σε απόλυτο βαθμό την κρίση και την άποψη των προπονητών του. Και η αλήθεια είναι επίσης ότι πλέον του αρέσει περισσότερο ν’ αγωνίζεται ως αμυντικός. Άλλωστε, ως κεντρικός αμυντικός κέρδισε και μια θέση στην εθνική παίδων.

Εχει την ευχέρεια να αγωνίζεται και ως δεξί (κυρίως) και ως αριστερός στόπερ. Ας σημειωθεί ότι στα τελευταία παιχνίδια της Κ-19, εξαιτίας και των αναγκών, που προέκυψαν, χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ, διατηρώντας τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. «Η έκρηξη και η ταχύτητα είναι από τα σημαντικά πλεονεκτήματά του. Διαθέτει και καλή τεχνική κατάρτιση, βοηθώντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω, αξιοποιώντας έτσι την… προϋπηρεσία του ως χαφ, χωρίς να του λείπει και η δύναμη, στοιχείο απαραίτητο για έναν αμυντικό» λένε για αυτόν όσοι τον γνωρίζουν καλά. Από την άλλη, προσθέτουν ότι θα πρέπει να… μιλάει περισσότερο μέσα στο παιχνίδι και να καθοδηγεί περισσότερο την άμυνα

Φέτος τελειώνει το Λύκειο, ενώ το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ μέχρι το 2026.

Ο μεγαλύτερος του αδελφός ασχολείται επίσης με τον αθλητισμό, αλλά σε ερασιτεχνικό επίπεδο (σε ομάδα μπάσκετ β΄ τοπικής κατηγορίας), όντας φοιτητής στον τομέα των χρηματοοικονομικών.


Τελευταία νέα

Μάτι-Συγγενής θυμάτων: «Εύχομαι να τους μισήσουν τα παιδιά τους!»

Η οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας που συνέβη το 2018 στο Μάτι είναι μεγάλη, καθώς μόνο 6...

Στην ίδια κατηγορία