Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σαν να μην έλειψε ούτε μέρα

Δημοφιλή

Πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την οικειοθελή αποχώρηση του, ο Κυριάκος Κυριάκος επέστρεψε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας τη θέση του υπεύθυνου Επικοινωνίας. Μέχρι πρότινος, και για διάστημα επτά μηνών, κατείχε τη θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Μπορεί να έλειψε μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα από την Τούμπα, ωστόσο δεν ήταν και λίγα όσα συνέβησαν στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, όσο καιρό ήταν απασχολημένος με την ενεργό πολιτική του τόπου. Ο ίδιος επιστρέφει με ανανεωμένες δυνάμεις για να ηγηθεί, ως μέλος πλέον και της διοίκησης της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ, στο κρίσιμο κομμάτι της επικοινωνίας.

Γεννημένος το 1978 στην Καρδίτσα, αλλά μεγαλωμένος στο Βόλο, εγκαταστάθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τον επόμενο χρόνο άρχισε την πρακτική του εργασία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», μια και ο στόχος του ήταν ν΄ ακολουθήσει το δρόμο της δημοσιογραφίας.

Η πρώτη του απασχόληση στον ΠΑΟΚ ήρθε το Δεκέμβριο του 1999, επί εποχής Γιώργου Μπατατούδη, όταν ανέλαβε την αρχισυνταξία του περιοδικού «ΠΑΟΚ εμπιστευτικό», την ευθύνη του οποίου είχε ο Αλέξης Κρυσταλλίδης, με τη συνδρομή και του Σταύρου Καλαφάτη (νυν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος). Λίγο αργότερα, εργάστηκε και στο «ΠΑΟΚ Channel», το οποίο λειτούργησε με εξάωρο ημερήσιο πρόγραμμα για κάποιους μήνες στους χώρους της Intersat (εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης). Το 2004, επί διοίκησης Γιάννη Γούμενου, ο ρόλος του στον ΠΑΟΚ αναβαθμίστηκε, αφού ανέλαβε διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου είχε πάρει την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του στην ΠΑΕ και να κατέβει σε έναν άλλο στίβο, εκείνο της πολιτικής. Βέβαια, δεν του ήταν καθόλου άγνωστος, κάθε άλλο. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε μεγαλώσει σε ένα πολιτικοποιημένο περιβάλλον, μια και ο πατέρας του, Σωτήρης Κυριάκος, είχε διατελέσει Γραμματέα Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Και με πρόταση του Γιώργου Καμίνη, πρώην δημάρχου Αθήνας, μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ.

Ετσι, στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού διεκδίκησε για πρώτη φορά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, όντας υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Τελικά, δεν τα κατάφερε για λίγους μόνο σταυρούς: έλαβε 6.046 έναντι 2.221 του Χάρη Καστανίδη. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τον αξιοποίησε στο πόστο του γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος, θέση που κατείχε τους τελευταίους επτά μήνες. «Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή κάθε μάχης που θα μπορώ να φανώ χρήσιμος για την παράταξη στο μέλλον» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος στη δήλωση αποχώρησης του από τη θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ. Περιττό να σημειωθεί ότι παρά τα αυξημένα καθήκοντα του τους τελευταίους μήνες με το ΚΙΝΑΛ δεν έπαψε να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ και την πορεία της ομάδας του.

Στο εξής θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ (η είσοδός του στο συμβούλιο θα επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ), όντας ο υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας.

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ξέρουμε τον τρόπο πια να ξεπερνούμε τις αναποδιές και να κατακτούμε κορυφές. Θα το ξανακάνουμε» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στη λιτή δήλωση του, μετά την ανακοίνωση επιστροφής του στον ΠΑΟΚ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία