Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτοί ήταν τα “πρώτα βιολιά”

Δημοφιλή

Κυρίαρχος παραμένει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Κ-19, εξασφαλίζοντας τον τρίτο σερί τίτλο του.  Αλλά ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της φετινής πορείας;

Ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής ήταν ο Πέτρος Καλουτσικίδης (23 συμμετοχές ως βασικός και μία ως αλλαγή), που στάθηκε, όμως, πολύ άτυχος στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα υπέστη κάταγμα περόνης, κι ενώ νωρίτερα είχε σκοράρει για πρώτη φορά με την Κ-19! Αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2016, όταν και αποκτήθηκε από την ακαδημία «Μπέμπηδες».

Με παρουσία σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι και ο Δημήτρης Πανίδης (14 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα). Απόκτημα του προπερασμένου καλοκαιριού από τους «Μπέμπηδες», ο 18χρονος επιθετικός από το Τριάδι Θέρμης μετράει εννέα γκολ.

Πρώτος σκόρερ με 19 τέρματα είναι ο Χρήστος Τζόλης, που έχει λείψει μόνο από ένα παιχνίδι. Ο 18χρονος επιθετικός άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης. Και σε ηλικία οχτώ χρόνων, εντάχθηκε στις υποδομές του Δικεφάλου.

Ο Κυριάκος Γιαξής (22 συμμετοχές-ένα γκολ) έχει ήδη την εμπειρία συμμετοχής στη Β΄ κατηγορία με τον Πανσερραϊκό, απ’ όπου μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2018. Στην αρχή της σεζόν ο Γκαρσία τον είχε χρησιμοποιήσει και στο κέντρο της άμυνας, αλλά πλέον αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, δίπλα στον Χάρη Τσιγγάρα (21 συμμετοχές-δύο γκολ). Με καταγωγή από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο 20χρονος μέσος έχει συμπληρώσει δεκαετία στο Δικέφαλο, στον οποίο συνέχισε μετά τη διετή θητεία του στους «Μπέμπηδες».

Από τις «παλιοσειρές» είναι και ο Γιάννης Μιχαηλίδης (19 συμμετοχές-δύο γκολ), βασικό στέλεχος και της περσινής πρωταθλήτριας. Προερχόμενος από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών, όπου διακρίνονταν ως επιτελικός χαφ, μεταπήδησε το καλοκαίρι του 2016 στον ΠΑΟΚ, όπου πλέον αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Παρτενέρ του στις θέσεις των στόπερ είναι ο Παναγιώτης Παναγιώτου (18 συμμετοχές), που κι αυτός, όταν άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία «ΑΟ Γιάννινα», ξεχώριζε ως επιτελικός χαφ. Και σε ηλικία μόλις 13,5 χρόνων άφησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα, και εγκαταστάθηκε στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Δεύτερος σκόρερ είναι ο Γιώργος Δούμτσης (15 συμμετοχές-δέκα γκολ). Με καταγωγή από το Αρμενοχώρι Φλώρινας, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ελπίδες Φλώρινας, απ’ όπου και τον απέκτησε ο Δικεφάλος το καλοκαίρι του 2013.

Εκτός από τον Γιαξή, και ο Αχιλλέας Σαλαμούρας (14 συμμετοχές) έχει ήδη προλάβει να αγωνιστεί και σ’ επίπεδο ανδρών, μια και πρόπερσι έπαιξε στη Γ΄ κατηγορία με το Βόλο (δανεικός). Ανήκει στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2015, όταν αποκτήθηκε από τον Μαγνησιακό.

Ο Στάθης Τάχατος (18 συμμετοχές) έχει συμπληρώσει έξι χρόνια παρουσίας στις ομάδες υποδομών. Μεγάλωσε στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στο γειτονικό Πρόχωμα, στην ακαδημία «Αετοί» και στην πορεία γύρισε από χαφ-εξτρέμ σε αριστερό μπακ.

Απόκτημα από την ακαδημία του Αγιαξ στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2014, ο Βασίλης Γκορντεζιάνι (17 συμμετοχές-έξι γκολ) καθιερώθηκε στην επίθεση του ΠΑΟΚ από τα τέλη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Οσο για το βασικό τερματοφύλακα, αυτός είναι ο Χρήστος Ταλιχμανίδης (16 συμμετοχές), που μετρά ήδη έξι χρόνια παρουσίας στην ακαδημία (απόκτημα από τον Παύλο Μελά). Αναπληρωματικός γκολκίπερ είναι ο Κώστας Μπαλωμένος.

Αν και μόλις 16 χρόνων, ο Γιώργος Κούτσιας έχει παίξει σε 18 ματς (οχτώ ως βασικός), μετρώντας έξι γκολ (αποκτήθηκε από τους Τηλέμαχους Αλεξάνδρειας πριν οχτώ χρόνια). Παρουσία στα περισσότερα παιχνίδια είχαν και οι Βασίλης Γρόσδης και Θόδωρος Πουρναράς, αν και ο καθένας μετράει από εννέα συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα.

Σε έξι ματς ήταν βασικοί οι Δημήτρης Τσοπούρογλου και Αβεντίς Aβεντισιάν, ενώ ως αναπληρωματικοί λογίζονται και οι Γιάννης Πιπιλιάρης, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Αϊντίν Ντάικο, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Θωμάς Καραμπέρης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πλέον των δέκα εκ. ευρώ τα οφέλη από την Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτισε το Κόνφερενς Λιγκ κι έρχεται η ώρα του απολογισμού. Τουλάχιστον για τα οικονομικά, αναμένεται να εισπράξει ένα...

Στην ίδια κατηγορία