Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Ψηλός και αρκετά εύσωμος ο δολοφόνος του Μιχάλη»

Δημοφιλή

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ακόμη 15 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια

Την ίδια ώρα, εκδόθηκαν τα πρώτα 41 φυλακιστήρια για τους κατηγορούμενους για τα άγρια επεισόδια. Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα άτομα. Οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν συνολικά σε 16 φυλακές της χώρας.

«Θολή και αδύναμη η δικογραφία» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Η δικογραφία είναι «θολή» και «αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας» δήλωσε ο Χρήστος Μαυρομμάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη. «Αναμένουμε το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο πλήρες. Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε πως απαίτηση της οικογένειας είναι να δώσει τις απαντήσεις η Δικαιοσύνη.

«Θα παλέψουμε για να βοηθήσουμε η Δικαιοσύνη να πετύχει τους στόχους της. Και είπα κάτι το οποίο αποτελεί και τον στόχο της οικογένειας. Εμείς δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να ευνοηθεί σε αυτή τη διαδικασία από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι» ξεκαθάρισε.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ είπε πως «όλοι ξέρετε τις συνθήκες του περιστατικού και τις πλημμέλειες ενδεχομένως της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με τη δημιουργία αυτών των συνθηκών». Όπως είπε, σε αυτό το κομμάτι υπάρχει σε εξέλιξη η ΕΔΕ και ενδεχομένως η κατάληξή της «να φωτίσει λίγο τα πράγματα». «Φανταστείτε αυτή η δικογραφία να περαιωθεί από την ανάκριση και να μην έχουμε καταλήξει ως κράτος, ως πολιτεία στο ποιος σκότωσε ή ποιοι συνήργησαν σε αυτό» πρόσθεσε.

«Ψηλός και αρκετά εύσωμος ο δράστης»

Για τον 40χρονο εντολέα του μίλησε ο Βασίλης Νουλέζας, δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι, η ελληνική αστυνομία είναι σε θέση να βρει ποιος ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα. Όπως περιέγραψε ο κ. Νουλέζας, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια ότι υπάρχει βίντεο από τη δολοφονία, τον Μιχάλη Κατσουρή μαχαίρωσε ένας άνδρας ψηλός, εύσωμος και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι, στο βίντεο, φαίνεται ότι ο δράστης ενεργεί μόνος του κατά την επίθεση. «Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη», σημείωσε ο δικηγόρος σύμφωνα με τον Alpha.

Όσον αφορά στον εντολέα του, τόνισε ότι πρόκειται για άνδρα «κροατικής καταγωγής και διαμένει στην Αυστρία στη Βιέννη. Ηρθε στην Ελλάδα αεροπορικώς για 3-4 ημέρες και έχει και εισιτήριο επιστροφής. Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή διότι πριν καν προλάβει να φτάσει στο γήπεδο αντιλήφθηκε πως επιτίθεται μια ομάδα, προφανώς φιλάθλων της ΑΕΚ σε αντίστοιχους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κάποιοι φαίνονται από την πλευρά των οπαδών της Ντινάμο να έχουν ξύλα στα χέρια τους, είναι δέκα, είκοσι, τριάντα άτομα».

«Ο εντολέας μου, ο οποίος κατά μερικούς είναι και ο επικεφαλής, φαίνεται από το κινητό του πως γνώριζε μόνο άλλους δυο ομοεθνείς του. Δεν ήταν εκεί που γίνονταν τα επεισόδια, που επεκτάθηκαν και υπήρξε γενική σύρραξη και συμπλοκή. Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη», υπογράμμισε.

πηγή: ethnos.gr


Τελευταία νέα

Οι 11 επιλογές του Αλεξιάδη για Αιολικό

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αιολικό στην Αριδαία, με τον Αλέξη Αλεξιάδη να παρατάσσει μια ενδεκάδα με...

Στην ίδια κατηγορία