Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Προπονητές-παίκτες τα σίγουρα «θύματα»

Δημοφιλή

Το χάσμα μεταξύ της Σούπερ Λιγκ 2 και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη παραμένει αγεφύρωτο και καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης και συμβιβασμού.

Πριν μια εβδομάδα αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ 2 συζήτησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατηγορία, ωστόσο είναι προφανές ότι τέτοιες συναντήσεις γίνονται περισσότερο για τυπικούς λόγους και δεν αγγίζουν την ουσία, που δεν είναι άλλη από την άρση του αδιεξόδου. Από την άλλη, βέβαια, το πρόβλημα της Σούπερ Λιγκ 2 δεν είναι αποκλειστικό της συγκεκριμένης κατηγορίας, αφορά συνολικά το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και έτσι θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΠΑΕ της κατηγορίας δηλώνουν αποφασισμένες να μην επιστρέψουν σε δράση, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση τα οικονομικά τους αιτήματα, να εισπράξουν, δηλαδή, τα χρήματα που είχαν προϋπολογίσει από το στοίχημα στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα, έχουν ακουστεί φωνές από παράγοντες ακόμη και για οριστική διακοπή, μια και χωρίς αυτά τα χρήματα δεν θα μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους παίκτες, αλλά και προς το κράτος.

Όπως και να’ χει, πάντως, τα σίγουρα «θύματα» αυτής της παρατεταμένης διακοπής του πρωταθλήματος είναι οι προπονητές και οι παίκτες των ομάδων. Για τους μεν προπονητές τινάζεται στον αέρα ο γενικότερος προγραμματισμός, που είχαν κάνει, για τους δε ποδοσφαιριστές δεν θα είναι καθόλου εύκολο να μπουν (όταν συμβεί αυτό) ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να κυνηγήσουν τους στόχους τους, όταν θα έχει μεσολαβήσει μια τόσο μεγάλη διακοπή στην «καρδιά» της σεζόν.

Μετά το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου, όταν για τελευταία φορά είχαν διεξαχθεί παιχνίδια, απέμεναν άλλες δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (ο ΠΑΟΚ Β΄ έχει να παίξει εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό Β΄ και με το Μακεδονικό στην κοινή έδρα του γηπέδου της Νέας Ευκαρπίας). Υπό κανονικές συνθήκες η Σούπερ Λιγκ, που είχε αρχίσει και φέτος με μεγάλη καθυστέρηση (4 Νοεμβρίου) θα ολοκληρώνονταν στις 28 Μαΐου. Πλέον, το πρωτάθλημα θα «τραβήξει» και μέσα στον Ιούνιο, εκτός κι αν οι ομάδες υποχρεωθούν σε παιχνίδια με πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται. Ηδη αρκετοί προπονητές της κατηγορίας χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες-σε αγωνιστικό επίπεδο-που προκύπτουν (και θα προκύψουν επιπλέον στην πορεία) από τη διακοπή του πρωταθλήματος.


Τελευταία νέα

Ανατροπή στην ανατροπή μετά από 10 χρόνια για τον ΠΑΟΚ (video)

Στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο και χρειάστηκε να...

Στην ίδια κατηγορία