Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Που είναι οι αρχηγοί;

Δημοφιλή

Ήταν γνωστό πριν ξεκινήσει η προετοιμασία του καλοκαιριού ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα στήριζε την προσπάθεια για νέα πορεία πρωταθλητισμού στους παλιούς του παίκτες, αυτούς που γνώριζε από την πρώτη θητεία. Ήθελε να τους αξιοποιήσει και αγωνιστικά, αλλά και μέσα στα αποδυτήρια για να περάσουν σε όλους τους άλλους τη νοοτροπία του νικητή.

Πέρα από την απόδοση του καθένα, πρόσφατα ο Ρουμάνος προπονητής παραπονέθηκε σε αυτούς για το ότι… δεν βγαίνουν μπροστά και στα δύσκολα της ομάδας, δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να στρώσει το κλίμα. Δύσκολη η κατάσταση και ας δούμε τι γίνεται με τον καθένα απ’ αυτούς.

ΠΑΙΚΤΕΣ-ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Αντρέ Βιεϊρίνια: Στα 35 του ο πρώτος αρχηγός και ηγέτης αυτής της ομάδας έκανε –όπως πάντα- την προσπάθειά του, αλλά ήρθε ένας τόσο ύπουλος τραυματισμός για να τον προσγειώσει στη δύσκολη πραγματικότητα. Ο Πορτογάλος προσπαθεί, είναι εκεί, συμμετέχει, μιλάει, στέλνει τα μηνύματά του, αλλά… από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά που χτύπησε στη Τρίπολη, πονάει πάρα πολύ. Έχει παίξει 14 παιχνίδια και από εδώ και πέρα θα κάνει νέα προσπάθεια, σκεπτόμενος πλέον και το ενδεχόμενο να τελειώσει την καριέρα του, κάτι που ο ίδιος παραδέχθηκε.

Φερνάντο Βαρέλα: Έφθασε στα 34 και το δικό του συμβόλαιο τελειώνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Βαρέλα είναι από εκείνους τους αρχηγούς της ομάδας που δίνει το παρών. Επιλέγεται, παίζει (έφθασε στις 16 συμμετοχές) και… ό τι μπορεί κάνει. Ίσως να μην μπορεί παραπάνω, ενώ είπε πολλά με δύο ατάκες που συζητήθηκαν έντονα: «Ίσως να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα…». Αντί η παραδοχή να χρησιμοποιηθεί εντός για να δουν τα πώς και τα γιατί, έγινε… χαμός μέχρι να ανακαλέσει.  Και που ανακάλεσε;

Χοσέ Κρέσπο: Ο Ισπανός είναι 34, αλλά φέτος πιο πολλές φορές είναι εκτός λόγω προβλημάτων, παρά εντός ομάδας με δυνατότητα να παίξει και να προσφέρει. Ο Κρέσπο υπέστη το πρώτο-πρώτο μυϊκό πρόβλημα στην προετοιμασία, αλλά είχε και συνέχεια μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ προφυλάσσονταν μέχρι και πριν λίγες ημέρες. Με αυτά και με αυτά έπαιξε μόλις σε 8 ματς. Πάντα σημαντικές οι τοποθετήσεις και οι παρεμβάσεις του, αλλά μέχρι εκεί.

Ομάρ Ελ Καντουρί: Είναι στα 31 του και από το καλοκαίρι κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ τον διατήρησε στο ρόστερ. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, οδήγησε στην καλοκαιρινή πρόκριση, αλλά ακριβώς εκεί υπέστη την πρώτη μυϊκή ζημιά. Επέστρεψε μετά… κόπων και βασάνων, μέχρι που την περασμένη εβδομάδα έπαθε ακόμη μεγαλύτερη θλάση στον τετρακέφαλο. Η εξοργιστική ατάκα Λουτσέσκου… «μα αφού αυτός είναι ο Ελ Καντουρί, ξέρουμε ότι συχνά-πυκνά τραυματίζεται» έβαλε σε πάρα πολλές σκέψεις για τους λόγους που ανανέωσε στον ΠΑΟΚ, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα παραδέχεται το πρόβλημα του παίκτη. Ο ΠΑΟΚ πόνταρα πάρα πολλά επάνω του, αλλά προδόθηκε.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Από την πρώτη-πρώτη μέρα παρουσίας του Λουτσέσκου στην ομάδα, ο διεθνής γκολκήπερ στηρίχθηκε αφού αποκλείστηκε το ενδεχόμενο άλλης μεταγραφής στη θέση. Ξεκίνησε καλά, έδωσε πόντους στον ΠΑΟΚ, αλλά από κάποιο σημείο και μετά μέσα στο Φθινόπωρο επέστρεψε στις μέτριες εμφανίσεις. Έχει πιο πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες, έχει φορέσει το περιβραχιόνιο, αλλά δυσκολεύεται να σηκώσει το αγωνιστικό βάρος. Έπαιξε σε 22 ματς, έχει δεχθεί 24 γκολ

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Είναι ο πιο ιδιαίτερος παίκτης, η πιο ιδιόμορφη περίπτωση που από μόνη της δείχνει πολλά για την ομάδα, το πώς ξεκίνησε και πώς έχει φθάσει στα όρια ενός αγωνιστικού αδιεξόδου.

Ο Λουτσέσκου επέμεινε για το τι μπορεί να προσφέρει, για τον τρόπο που θα τον αναγεννήσει και ο «Μπίσε» γύρισε από την Κύπρο. Στη FORZA το καλοκαίρι, ο Ντιέγκο έλεγε… «ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο να αποφορτίζει τους παίκτες. Εμένα μου δείχνει ότι με πιστεύει βάζοντάς με να παίξω. Έτσι εγώ καταλαβαίνω την… πίστη προς το πρόσωπό μου». Έτσι και έγινε…

Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά, πήρε τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του, έδωσε νίκες, μέχρι που… σταδιακά άρχισε να υποχωρεί. Εκεί που ο Μπίσεσβαρ υπολογίζονταν σαν μία.. ακόμη λύση, έγινε ο πλέον αναντικατάστατος. Από το ένα άκρο στο άλλο. Έπαιζε, ξαναέπαιζε και… ξαναέπαιζε. Μέχρι που… έσβησε και δεν μπορούσε να βγάλει ενέργεια. Ο Λουτσέσκου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την κακή διαχείριση, αλλά… κάπως έτσι ένας ακόμη ηγέτης δεν μπορεί πλέον να προσφέρει όσα θα έπρεπε.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ…

Κατά σύμπτωση ή όχι και αρκετοί άλλοι παίκτες οι οποίοι συμμετείχαν σε εκείνη την πολύ μεγάλη ομάδα, δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή συνέχεια στην καριέρα τους. Σε γενικές γραμμές παρατηρείται μία πτώση και στη δική τους πορεία.

Ο Πρίγιοβιτς που δεν έπιασε στη Σαουδική Αραβία, έχει δύο συμμετοχές φέτος στη Γουέστερν Γιουνάιτεντ της Αυστραλίας.

Ο Πέλκας μετά την περσινή καλή χρονιά, έχει υποχωρήσει με 13 ματς στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Μαουρίσιο έχει δεύτερο ρόλο στον Παναθηναϊκό, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Σάκχοφ που δεν μπορεί να επαναλάβει όσα έκανε τότε, ούτε στην Ιταλία, ούτε βέβαια με την ΑΕΚ.

Ο Μίσιτς είχε μία πτώση λόγω της υγείας του, ενώ φέτος έχει ήδη 31 συμμετοχές στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Κάνιας που είχε βασικό ρόλο στον ΠΑΟΚ, προσπάθησε για λίγο στον Ερυθρό Αστέρα, επέστρεψε σε πολύ χαμηλό επίπεδο στη χώρα του και τώρα το… «παλεύει» στον Ιωνικό.

Ο Λημνιός δεν «έπιασε» στην Κολωνία και φέτος έχει 16 παρουσίες στη  Τβέντε με δύο γκολ.

Ξεχωριστή περίπτωση ήταν ο Σέρτζιο Ολιβέιρα που άνηκε στην Πόρτο και φέτος προσπαθεί να βρει θέση βασικού, ενώ την δική του προσπάθεια κάνει ο Γιαννούλης ο οποίος και αυτός δεν παίζει τόσο πολύ στην Αγγλία.

Εκείνος που παραμένει ηγέτης και πολύ δυνατός με σημαντικό ρόλο, έστω και σε πιο αδύναμη ομάδα είναι ο Μάτος που έφθασε τα 38 ματς. Καθοδική η πορεία και του Ζαμπά, αν και ο τραυματισμός τον έριξε πολύ πίσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία