Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το «Στραγάλι» για τους νέους διεθνείς διαιτητές

Δημοφιλή

* ΗΤΑΝ αναμενόμενο. Ο Κλάτενμπεργκ μας ειχε προϊδεάσει πριν 14 μήνες στην πρώτη συνέντευξη, που είχε δώσει απαντώντας διαδικτυακά στους δημοσιογράφους, που του είχαν θέσει διάφορες ερωτήσεις γύρω από τη διαιτησία. Τι είχε πει γύρω από το θέμα των διεθνών, στις 20 Οκτωβρίου 2020;

* «Πρέπει να στείλουμε τη λίστα στην UEFA στις 8 Νοεμβρίου. Έχουμε μόνο μια κενή θέση σε επίπεδο ανδρών, καμία θέση στους παρατηρητές ή στις γυναίκες. Για τη θέση αυτή υπάρχουν τρεις υποψήφιοι. Οι Κουμπαράκης, Μανούχος, Φωτιάς. Θα τους παρακολουθούμε στενά. Τα κριτήρια θα είναι η φυσική του κατάσταση, το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Πρέπει να είναι δύο χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Να διασφαλίσουμε τον καλύτερο δυνατό διαιτητή για αυτή τη θέση”.

* Ό,τι είχε πει, το υλοποίησε .Πέρσι έκανε διεθνή τον Βασίλη Φωτιά και φέτος για την σεζόν 2022 τους άλλους δύο. Κι αυτό δείχνει -αν μη, τι άλλο- πως υπερασπίζεται τις επιλογές του.

* Αν κάποιος αισθάνεται ριγμένος, είναι ο Στάθης Γκορτσίλας γιατί έκανε καλό πρωτάθλημα πέρσι, ενώ και φέτος δεν τα πάει άσχημα. Ομως μέτρησε ότι ήταν μεγαλύτερος από τον Βαγγέλη Μανούχο (30 ετών), και τον Στέφανο Κουμπαράκη (33 ετών).

* Κι αν για τον Ναυπλιώτη ρέφερι φαίνονταν από μακριά ότι οδεύει να πάρει το σήμα του διεθνούς, κάτι που μέσα απ΄ αυτή τη στήλη είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, δεν ήταν τόσο καθαρό για τον Συριανό διαιτητή Κουμπαράκη, που έπαιρνε βέβαια ορισμούς, ως τέταρτος ή VAR. Στο φετινό πρωτάθλημα είναι αλήθεια πως ο Βρετανός τον πίστεψε περισσότερο και αυτό μέτρησε στην τελική επιλογή του, που έγινε πριν από ένα μήνα.

* Ο Κλάτενμπεργκ είχε προαποφασίσει να αλλάξει τον πίνακα των διεθνών μετά την παρέλευση δύο μηνών από την άφιξή του στην Ελλάδα. Ο Βολιώτης Μάνος Σκουλάς έβλεπε πως δεν τον πήγαινε και με τον τρόπο του τον άφηνε εκτός ορισμών, οπότε φέτος ξεχείλισε το ποτήρι και διαπιστώνοντας πως δεν θα τον δήλωνε, πήρε τα μπογαλάκια του κι αποχώρησε από τη διαιτησία, καταγγέλλοντας τον ξένο αρχιδιαιτητή πως αδιαφορεί για τους Ελληνες διαιτητές και κοιτάει να φέρνει όσο το δυνατόν περισσότερους ξένους σε ματς της Σούπερ Λίγκας.

* Ο δεύτερος, που την πλήρωσε είναι ο Θανάσης Τζήλος. Μια ιδιάζουσα περίπτωση, αφού μέσα σε δύο χρόνια του έτυχαν ένα σωρό. Εφαγε ξύλο και όλοι ξέρουν από ποιους, γιατί έχουν ταυτοποιηθεί και κοιτάνε με διάφορα τερτίπια (φυγή στο εξωτερικό) να αποφύγουν τη δίκη. Και τώρα ο Κλάτενμπεργκ του παίρνει και το σήμα, αφού το έδειχνε εδώ και μήνες πως δεν τον υπολογίζει. Και τον όριζε σε ματς χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει, ίσως μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, ίσως τον Γενάρη να εγκαταλείψει. Θα φανεί. Πάντως, όπως και με τον Σκουλά, μέτρησε το ότι η ΟΥΕΦΑ δεν τον είχε και περί πολλού και τον κρατούσε στην 3η κατηγορία των διεθνών.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

* Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ έχει αναπτύξει αθλητική δραστηριότητα, αφού πέρα από την παρουσία του στη διαιτησία εδώ και δεκαπέντε χρόνια, είναι και πρόεδρος σε μια γυναικεία ομάδα βόλεϊ στο Ναύπλιο και υπήρξε αιρετός δημοτικός σύμβουλος.

* Εχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό πανεπιστήμιο και είναι ασφαλιστικός σύμβουλος σε γνωστή ασφαλιστική εταιρεία. Είναι από τους διαιτητές με χαμηλό προφίλ και φέτος με επτά ορισμούς κάνει μια πολύ καλή σεζόν. Ο πατέρας του, Παναγιώτης, ήταν παλαιός διαιτητής και τον ώθησε να ασχοληθεί κι αυτός με τη διαιτησία. Και τώρα που παίρνει το σήμα του διεθνούς νιώθει υπέροχα.

* Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ ξεκίνησε τη διαιτησία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Σύρο. Όμως όταν μπήκε στην γυμναστική ακαδημία στην Κομοτηνή, πήρε μεταγραφή και άρχισε να διευθύνει παιχνίδια ως ρέφερι στην ΕΠΣ Θράκης. Παράλληλα πήρε το πτυχίο του γυμναστή και πριν πέντε χρόνια μπήκε στην Σούπερ Λίγκα. Πέρσι επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Είναι παντρεμένος, έχει ένα παιδί κι αυτό τον καιρό εργάζεται στον ΕΟΔΥ Σύρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία