Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πήρα μια απόφαση: να ζήσει»

Δημοφιλή

Για πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ αναζητούσε έναν ισχυρό οικονομικά παράγοντα, που θα λειτουργούσε ως καταλύτης για την αξιοποίηση της μεγάλης δυναμικής του συλλόγου. Τελικά τον βρήκε στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια (10 Αυγούστου 2012) ανέλαβε τα ηνία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Η σεζόν 2011-12 πλησίαζε προς το τέλος της και η διοίκηση (διορισμένη από το Πρωτοδικείο) υπό την προεδρία του Ζήση Βρύζα αγωνιούσε να βρει πόρους, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ο Σαββίδης διαπίστωσε ότι η κατάσταση ήταν οριακή και στις 21 Μαΐου 2012 κατέβαλε στην ΠΑΕ δάνειο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες άμεσες ανάγκες (αμέσως μετά στη διοίκηση της ΠΑΕ μπήκε κι ο Αντόν Γκοντάρεφ ως εκπρόσωπος του Σαββίδη).

«ΧΑΣΑΜΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ…»

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (4 Ιουνίου 2012) ο Σαββίδης συναντήθηκε με τον Βρύζα τόσο στο Πρόχωμα, όσο και, λίγο αργότερα, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. «Πρέπει να επιβιώσει οικονομικά ο ΠΑΟΚ. Χάσαμε έξι χρόνια, αλλά ακόμη και τώρα ο επιχειρηματικός μου όμιλος μπορεί να βοηθήσει το σύλλογο» είχε τονίσει σε δηλώσεις του ο ομογενής επιχειρηματίας.

Την επομένη του αγώνα ρεβάνς στο γήπεδο της Τούμπας με την Μπνέι Γιεχούντα (4-1) για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στο Παλατάκι βρέθηκε ο Ζήσης Βρύζας με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ, η διοίκηση του ερασιτέχνη και οι εκπρόσωποι του Σαββίδη (εκτός από τη Μαρία Γκοντσάρεβα στις συζητήσεις μετείχε κι ο Αντόν Γκοντάρεφ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία, που, ουσιαστικά, είχε επιτευχθεί μια ημέρα νωρίτερα.

Ακόμη, πάντως, και για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών απαιτήθηκε χρονικό διάστημα πέντε ωρών, αν και στο τέλος διάχυτη ήταν η ανακούφιση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα γίνονταν γνωστή η κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, που έφερνε αντίπαλο τη Ραπίντ Βιέννης. Αλλά κι αυτή είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ηταν Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, όταν ο Ιβάν Σαββίδης κατέβαλε το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και έγινε κάτοχος του 51% των μετοχών.

«Έβλεπα μια ομάδα στα όρια της επιβίωσης. Πήρα μια απόφαση: να ζήσει» τόνιζε ο Σαββίδης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου από την Παναγία Σουμελά, στις πρώτες του δηλώσεις με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Και στις 12 Οκτωβρίου 2012, κάνοντας τις… προγραμματικές του δηλώσεις σε συγκέντρωση δύο χιλιάδων φιλάθλων στο Παλατάκι, έδινε υπόσχεση: «Δεν θα σας προδώσω ποτέ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς!

Με ένα μεγάλο απρόοπτο ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης στο γήπεδο της Μάιντς, αφού βρέθηκε ενεργή βόμβα από τον δεύτερο...

Στην ίδια κατηγορία