Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ και Χανιά

Δημοφιλή

Το χθεσινό ντεμπούτο του Κώστα Κουλιεράκη ήρθε να μας θυμίσει τη σχέση του ΠΑΟΚ με τα Χανιά.

Για πολλά χρόνια-ακόμη και σήμερα-ο βασικός συνδετικός κρίκος είναι ο Γιάννης Δαμανάκης (φωτ.). Το καλοκαίρι του 1976 ο Αχιλλέας Ασλανίδης έκανε χρήση της 8ετίας του, συνεχίζοντας την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Το κενό, πάντως, καλύφθηκε άμεσα. Στις 22 Ιουλίου 1976 έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο Δαμανάκης, ο οποίος έπαιρνε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ από την ομάδα των Χανίων (στην Κρήτη είχαν μεταβεί οι Βεζυρτζής και Βράνιαλης, που είχαν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις). Στο πλαίσιο της μεταγραφής, δόθηκαν και δύο φιλικά ματς στις 10 και 12 Σεπτεμβρίου 1976 στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε των Χανίων με 3-0 και 4-0 αντίστοιχα.

Ο Δαμανάκης έκανε λαμπρή καριέρα στην Τούμπα, όπου παρέμεινε για συνολικά εννέα χρόνια, πανηγυρίζοντας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1985.

Το καλοκαίρι του 1977 ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και ένας άλλος Χανιώτης, ο επιθετικός Μιχάλης Μαλαξιανάκης. Παρέμεινε, ωστόσο, στον ΠΑΟΚ μόλις μια σεζόν, αφού οι σοβαροί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να σταδιοδρομήσει.


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία