Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Ελ Καντουρί

Δημοφιλή

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα (21/8) για τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος γιορτάζει τα 32α του γενέθλια και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ευχήθηκε στον Μαροκινό ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά οι ευχές του επίσημου ΠΑΟΚ:

«Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 32, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Με καταγωγή από το Μαρόκο, ο μέσος του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στις Βρυξέλλες στις 21 Αυγούστου του 1990. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία της Diegem Sport και ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα να στρέψει πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων της χώρας.

Η RSC Anderlecht κέρδισε την κούρσα της απόκτησής του και τον ενέταξε στο δυναμικό της δεύτερης ομάδας της, όπου και αγωνίστηκε για δύο σεζόν από το 2006 μέχρι το 2008, χωρίς να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση ν’ αναζητήσει το μέλλον του αλλού.

Κυνηγώντας το όνειρο στην Ιταλία

Η Brescia Calcio του προσέφερε μία νέα προοπτική και παρότι ήταν μόλις 18 ετών δεν δίστασε να φύγει από την χώρα του για να αγωνιστεί στην Serie B. Πήρε αρκετές ευκαιρίες με τη δεύτερη ομάδα, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και το ντεμπούτο του δεν άργησε να έρθει. Ήταν στις 29 Μαρτίου του 2009.

Την επόμενη σεζόν έπαιξε κάποιους αγώνες στην πρώτη ομάδα και την περίοδο 2010-11 αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην FC Südtirol προκειμένου ν’ αποκτήσει μεγαλύτερες εμπειρίες. Επέστρεψε στην Brescia Calcio πιο δυνατός και τον Μάιο του 2012 ολοκλήρωσε την σεζόν με 40 συμμετοχές και επτά γκολ σε Serie B και Coppa Italia. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις μεγάλες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου και τα μεταγραφικά σενάρια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Κεφάλαιο Νάπολι

Η Νάπολι ήταν η ομάδα που τον εμπιστεύτηκε. Ο Ελ Καντουρί έγινε μέλος ενός γεμάτου ρόστερ με ιδιαίτερα αυξημένο ανταγωνισμό. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα κατάφερε να συμπληρώσει 14 συμμετοχές – οι μισές στο Europa League – με ένα γκολ και μία ασίστ.

Ο ρόλος του, όμως, δεν τον άφηνε ικανοποιημένο. Ήθελε να πάει σε μία ομάδα, όπου θα ένιωθε σημαντικός. Και βρήκε την Ιθάκη του στην Τορίνο. Δύο εντυπωσιακές σεζόν, γεμάτες παιχνίδια, με 76 συμμετοχές, εννιά γκολ και 16 ασίστ, κομβικός στην εξαιρετική παρουσία της ομάδας στο Europa League, κατάφερε για πρώτη φορά να ξεδιπλώσει απερίσπαστος το ταλέντο του.

Οι φίλαθλοι της Νάπολι, απαίτησαν την επιστροφή του στην ομάδα, η διοίκηση τους άκουσε, αλλά ο Μάρεκ Χάμσικ δεν μπορούσε να μείνει στον πάγκο. Ο Σάρρι τον χρησιμοποίησε σε διάφορες θέσεις, αλλά ποτέ δεν πήρε μαζεμένα παιχνίδια στα πόδια του. Έκλεισε την σεζόν με 20 παιχνίδια, ένα γκολ και δύο ασίστ, σε μόλις 230 αγωνιστικά λεπτά.

Το περσινό καλοκαίρι αποφασίστηκε να παραμείνει στο ρόστερ, αλλά δεν δηλώθηκε στα παιχνίδια για το Champions League, μπήκε πέντε φορές σαν αλλαγή και τον Γενάρη έφυγε για την Έμπολι, η οποία δαπάνησε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, ώστε να την βοηθήσει στην μάχη για την σωτηρία. Η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της και ο Ελ Καντουρί ζήτησε να παραχωρηθεί με μεταγραφή. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο σύλλογος που κέρδισε την υπογραφή του.

Στην πρώτη του σεζόν στον Δικέφαλο αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς πρόλαβε να αγωνιστεί σε 21 παιχνίδια, πέτυχε δύο γκολ, μοίρασε μία ασίστ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από Βέλγιο… Μαρόκο

Τον Νοέμβριο του 2011 κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα U21 του Βελγίου και έπαιξε σε δύο αγώνες, πετυχαίνοντας και ένα γκολ κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του Euro U2ά1. Λίγο καιρό αργότερα ήρθε η κλήση από την ολυμπιακή ομάδα του Μαρόκου, με τον Ελ Καντουρί να αποδέχεται την πρόσκληση και να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στις 14 Αυγούστου του 2013 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Μαρόκου σε ένα φιλικό κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο και έκτοτε αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας, με 27 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Η παρουσία του στον ΠΑΟΚ

O Ελ Καντουρί σε πέντε χρόνια παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη μετράει 149 συμμετοχές με 10 γκολ και 13 ασίστ, έχοντας κατακτήσει παράλληλα ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδας».


Τελευταία νέα

Δεν θέλουν να ακούνε για τον διαιτητή του ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στην Κύπρο

Ο άπειρος και με λιγοστές παραστάσεις στο εξωτερικό, Μίκελ Ρέντερ ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι...

Στην ίδια κατηγορία