Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Oταν ο Κωστίκος έχασε δύο πέναλτι σε ματς με την Κόρινθο

Δημοφιλή

Αυτό που έγινε προχθές στην Τούμπα με τα δύο χαμένα πέναλτι του ΠΑΟΚ δεν είναι πρωτόγνωρο. Εχει συμβεί ξανά από εποχής επαγγελματικού ποδοσφαίρου να χαθούν δύο πέναλτι από τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια ενός αγώνα, και πάλι στην Τούμπα.

Ο λίγος κόσμος (3005 εισιτήρια), που πήγε στην Τούμπα για το φινάλε του πρωταθλήματος της σεζόν 1981-82 με αντίπαλο την Κόρινθο, είδε την ομάδα του να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Γκουερίνο (47΄). Πριν το γκολ του Βραζιλιάνου, ο Κωστίκος, που κυνηγούσε την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (είχε δεκαεννέα γκολ, όσα κι ο Χαραλαμπίδης του Παναθηναϊκού) είχε προσπάθεια στο δοκάρι, αλλά και δύο χαμένα πέναλτι (34΄και 40΄), τα οποία είχε αποκρούσει ο Δεσύλλας. Μάλιστα, είχε αναλάβει και τη δεύτερη εκτέλεση, παρά την εντολή του Χάινς Χέερ, που είχε υποδείξει τον Γκουερίνο.

«Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο, πληρώνει εισιτήριο με χρήματα που βγάζει είτε εύκολα, είτε δύσκολα και από αυτά πληρωνόμαστε εμείς. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι κάθε φορά να του δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Σήμερα, όμως, κάναμε κάτι το καταστροφικό» δήλωνε μετά το ματς ο Γερμανός προπονητής του ΠΑΟΚ, που δεν είχε αφήσει ασχολίαστο και το γεγονός των χαμένων πέναλτι: «Το πέναλτι είναι υπόθεση νεύρων. Μπορεί να συμβεί σε ένα ματς να χαθούν και δύο πέναλτι. Εκείνο που δεν επιτρέπεται είναι να τα εκτελεί ο ίδιος παίκτης. Το δεύτερο πέναλτι δεν το κερδίσαμε για να βρει ο Κωστίκος τη χαμένη αυτοπεποίθησή του, αλλά για να πετύχουμε γκολ. Κι ο Κωστίκος ήξερε ότι τη δεύτερη εκτέλεση έπρεπε ν’ αναλάβει ο Γκουερίνο. Αυτό που συνέβη σήμερα, δεν πρόκειται να συμβεί ξανά στο μέλλον».

Την ίδια ώρα, ο Χαραλαμπίδης πετύχαινε δύο γκολ σε βάρος του Απόλλωνα και αναδεικνύονταν πρώτος σκόρερ της σεζόν με 21 γκολ…

 


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία