Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι πρωταθλήτριες του ΠΑΟΚ στη FORZA: «Πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!»

Δημοφιλή

Ενατο σερί πρωτάθλημα και συνολικά 18ο στην ιστορία του τμήματος. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ εξακολουθεί να παίζει μπάλα μόνη της…

Εχει πάψει προ πολλού να συνιστά είδηση η κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η εξασφάλιση ενός ακόμη τίτλου θα πρέπει να θεωρηθεί ως κάτι το δεδομένο και να περάσει στα «ψιλά». Κάθε άλλο.

Η FORZA δίνει το λόγο σε τρεις από τις πρωταθλήτριες παίκτριες της ομάδας του Λευτέρη Κανάτα, όλες τους κάτω από είκοσι χρονών.

Γεννημένη στις 4 Απριλίου 2005 στη Θεσσαλονίκη, η Γεωργία Χαλατσογιάννη διανύει μόλις τη δεύτερη σεζόν της με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. «Όταν ήμουν μικρή, έπαιζα με τα αγόρια, παρακινούμενη και από τον αδελφό μου. Στην πορεία προσπάθησα να πείσω τους γονείς μου να ασχοληθώ πιο συστηματικά με το ποδόσφαιρο, κάτι που οι ίδιοι δεν το ήθελαν αρχικά. Κάποια στιγμή θα ήθελα να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, όπου εκεί το επίπεδο είναι αρκετά υψηλότερο. Με πολύ δουλειά θα το προσπαθήσω. Μακάρι κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να προσεγγίσουμε το επίπεδο της Ευρώπης» τονίζει η νεαρή κεντρική χαφ.

Και συνεχίζει: «Το φετινό πρωτάθλημα ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο περσινό. Βέβαια, την περασμένη αγωνιστική περίοδο όλες οι ομάδες είχαν αρχίσει τα πλέι οφ από μηδενική βαθμολογία, γεγονός που είχε κάνει κάπως δυσκολότερη την αποστολή μας να κατακτήσουμε τον τίτλο. Φέτος μπήκαμε στα πλέι οφ με ένα βαθμολογικό προβάδισμα και καταφέραμε να αποδείξουμε, για μια ακόμη χρονιά, ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στο γυναικείο ποδόσφαιρο». Οσο για το… απωθημένο της πρόκρισης σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, λέει ότι «η ομάδα μας προσπαθεί τα αρκετά τελευταία χρόνια να πετύχει και μια σημαντική διάκριση στην Ευρώπη. Με την κατάλληλη προετοιμασία, το ταλέντο και την προσωπικότητα, που διαθέτουν οι παίκτριες της ομάδας κάποια στιγμή αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί και θα καταφέρουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Η Βασιλική Γιαννακά εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2021. «Μου άρεζε από μικρή το ποδόσφαιρο, έπαιζα στη γειτονιά με τα αδέλφια μου και την παρέα μου. Δεν υπήρχαν άλλα κορίτσια, ήμουν το μοναδικό. Στη συνέχεια εντάχθηκα σε ακαδημία αγοριών, όταν ήμουν στο Γυμνάσιο πήγα στη γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ Μεσολογγίου» δηλώνει η 19χρονη παίκτρια -κατάγεται από το Αγρίνιο-που καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά. Αναφερόμενη στη σεζόν που ολοκληρώνεται τονίζει ότι «κι οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος δυναμώνουν, κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα γίνεται και πιο έντονος. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε ένα σταθερό πλάνο, το ακολουθήσαμε και πετύχαμε. Πρώτα απ’ όλα κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα, να είμαστε εμείς ανταγωνιστικές. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη μεγάλες διαφορές στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αν το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό. Στη χώρα μας το άθλημα είναι ακόμη ερασιτεχνικό κι όλες μας θέλουμε αυτό ν’ αλλάξει και να γίνει επαγγελματικό. Να πλησιάσουμε έστω λίγο τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ικανότητες από τα κορίτσια, προκειμένου να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Η Μαρία Γκούνη αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ πριν από ένα χρόνο, προερχόμενη από την Ολυμπιάδα Υμηττού. «Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα στο νέο για μένα περιβάλλον, άλλωστε γνώριζα κάποιες συμπαίκτριές μου από την εθνική ομάδα των νεανίδων, οι οποίες με βοήθησαν στο κομμάτι της προσαρμογής. Ασφαλώς το επίπεδο οργάνωσης του ΠΑΟΚ είναι πιο επαγγελματικό σε σύγκριση με τις ομάδες, στις οποίες είχα αγωνιστεί νωρίτερα στην καριέρα μου. Απόδειξη για αυτό αποτελεί και ο φετινός κερδισμένος τίτλος. Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή να πάρω μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, ήταν μια ώριμη απόφαση. Ηξερα ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο γυναικείο ποδόσφαιρο, γνώριζα ότι ερχόμουν σε μια ομάδα, που έχει υψηλές φιλοδοξίες, αλλά και υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις και σε κάθε δραστηριότητά του» δηλώσει η 19χρονη κεντρική αμυντικός. Και καταλήγει: «Η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ ασφαλώς και συνιστά μια δύσκολη υπόθεση. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία στη διάρκεια του καλοκαιριού, ελπίζοντας την επόμενη σεζόν να πετύχουμε το κάτι παραπάνω».

«ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣΤΕΡΙ»

«Μας ρωτούν ποιο είναι το κίνητρό μας κάθε φορά, που στεκόμαστε στην αφετηρία ενός νέου πρωταθλήματος. Αυτό που θέλουμε, είναι να πάρουμε άλλα δύο πρωταθλήματα, να φθάσουμε τους είκοσι τίτλους, έτσι ώστε να κάνουμε δύο τα χρυσά αστέρια πάνω από το τιμημένο σήμα του Δικέφαλου Αετού» υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Βαρδαλής, έφορος της ομάδας.

Και συνεχίζει: «Αυτός είναι ο στόχος, προσπαθούμε και οργανωνόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Βέβαια, ο πιο μεγάλος στόχος, πέρα από την κατάκτηση των τίτλων εντός των συνόρων, είναι να κάνουμε μια χρονιά τη διαφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στη φάση των ομίλων. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια όλων. Με την ευκαιρία, θέλω ν’ απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, στον ευλογημένο αυτόν άνθρωπο, που ονομάζεται Ιβάν Σαββίδης και σ’ όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ, που μας βοηθούν και μας υποστηρίζουν, έτσι ώστε να βρισκόμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο οργάνωσης. Εκτιμώ ότι η ομάδα μας πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην επίτευξη του μεγάλου μας στόχου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από δύο χρόνια, που κάναμε ριζική ανανέωση στο έμψυχο υλικό, αυτή είναι η τρίτη σεζόν, που η βάση της ομάδας παραμένει η ίδια. Με τρεις-τέσσερις προσθήκες, που θα επιλέξουν οι υπεύθυνοι, θα επιδιώξουμε την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Περιμένουμε μια φορά να φανούμε και τυχεροί στη διαδικασία της κλήρωσης (σ. σ. θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου), μια και πάντα πέφτουμε αντίπαλοι κόντρα σε πιο ισχυρές ομάδες. Θεωρώ ότι κι η τύχη είναι ένας παράγοντας, που θα τον χρειαστούμε φέτος. Το φετινό πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στη μνήμη όσων έφυγαν από τη ζωή για τον ΠΑΟΚ».


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία