Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι Καρδιτσιώτες αποθεώνουν ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Την προετοιμασία του για την απαιτητική εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο (5:15 μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε ο Α.Σ. Καρδίτσας, με τοπικό μέσο να κάνει ειδική μνεία στο γκρουπ του Φώτη Τακιανού δεδομένης της πορείας που έχει «διαγράψει» στην παρούσα φάση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως ο μεταξύ τους αγώνας στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League έχει οριστεί για το Σάββατο στο PAOK Sports Arena και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3. Διαιτητές ορίστηκαν οι κ.κ. Βασίλης Πιτσίλκας από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, Ιωάννης Αγραφιώτης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Στρέμπας από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη ιστοσείδα:

«Η ομάδα της Καρδίτσας, με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και ρεαλισμό, γνωρίζει τη δυσκολία της αποστολής της και τη δυναμική του αντιπάλου, ιδίως όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του. Το παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League, η οποία αποτελεί την τελευταία για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος. Στο πρώτο μισό της σεζόν, οι «κυανόλευκοι» αγωνίστηκαν μόλις δύο φορές μπροστά στο κοινό τους, καταφέρνοντας απέναντι στο Λαύριο να πανηγυρίσουν τη μοναδική νίκη που έχουν μέχρι στιγμής στη συγκομιδή τους.

Έτσι, λοιπόν ο ένατος φετινός αγώνας μακριά από την Καρδίτσα έρχεται απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος την Τετάρτη κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του με πλεονέκτημα έδρας στα play-in για την πρόκρισή του στους «16» του Basketball Championsleague. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού, έχει και φέτος τον στόχο εισόδου στην τετράδα του πρωταθλήματος και παρότι ανανέωσε σημαντικά το ρόστερ της, κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική της.

Με τον «αειθαλή» και φυσικό αρχηγό του, Βαγγέλη Μαργαρίτη αλλά και τον Νίκο Τσιακμά να είναι οι μοναδικοί αθλητές που παρέμειναν στο δυναμικό του «Δικεφάλου του Βορρά» σε σύγκριση με πέρυσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επανένταξε τους Μιχάλη Τσαϊρέλη, Σταύρο Σχίζα στο ενεργητικό της, ενώ απέκτησε επίσης τους Νίκο Αρσενόπουλο από τον Ιωνικό και Άρη Σωτηρίου από τους Adelphi Panthers (NCAA2).

Σε ό,τι αφορά στους ξένους, ο Κένταλ Σμιθ είναι ο μοναδικός που διαθέτει πρότερη εμπειρία από την Basket League, έχοντας αγωνιστεί στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ επίσης αποκτήθηκαν οι Αμερικανοί Τζάστιν Άλστον, Μάικλ Γκίλμορ, Τζαμάνι ΜακΝίς, Άντριου Χάρισον, ο Ισλανδός Έλβαρ Φρίντρικσον και ο Λιθουανός Λαουρίνας Μπελιάουσκας, ο οποίος θριάμβευσε στο διαγωνισμό τριπόντων του πρόσφατου All Star Game στην Καρδίτσα.

Από την πλευρά του, ο Α.Σ.Κ. έχει κάνει προσπάθεια ανασύνταξης, διαθέτει πλέον στο ενεργητικό του τους Τέβιν Μακ, Ρέι ΜακΚάλουμ, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και δουλεύει καθημερινά με τρόπο που θα του επιτρέψει να ανταπεξέλθει στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, η διάρθρωση της φετινής Basket League -με τη δημιουργία γκρουπ σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ, μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας της σεζόν- αυξάνει τον ανταγωνισμό, ενώ δημιουργεί ταυτόχρονα ευκαιρίες για ανατροπές και περισσότερη δράση.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος και οι συνεργάτες του ολοκλήρωσαν τα πλάνα τους για το συγκεκριμένο ματς και η αποστολή της ομάδας αναχωρεί την Παρασκευή για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διανυκτερεύσει.

 


Τελευταία νέα

Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Ντέμης

To άσπρο μαύρο πήγε να κάνει ο Ντέμης Νικολαΐδης, σε μια προσπάθεια του να δικαιολογήσει την ακραία συμπεριφορά του...

Στην ίδια κατηγορία