Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ήττα σαν νίκη για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Τα βρήκε… σκούρα ο ΠΑΟΚ mateco στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας κόντρα στην Γαλατασαράι για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

Μπορεί να ηττήθηκε ο Δικέφαλος με 79-85 από τους Τούρκους, ωστόσο κατέκτησε την δεύτερη θέση του ομίλου και θα πάει στα Play in με πλεονέκτημα έδρας. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την τουρκική Τόφας με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις αρχές Γενάρη.

Στο παιχνίδι του PAOK Sports Arena από πλευράς «ασπρόμαυρων» ξεχώρισαν οι διψήφιοι Σμιθ, Τσαϊρέλης και Άλστον

«Βροχή» τα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Γκίλμορ και Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Με… διαγωνισμό τριπόντων ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού τόσο η Γαλατασαράι, όσο και ο ΠΑΟΚ mateco «πυροβολούσαν» πίσω από τα 6.75. Η τουρκική ομάδα είχε τον Γέμποα σε εξαιρετική ημέρα, καθώς είχε σημειώσει 11 πόντων σε λιγότερο από πέντε λεπτά, όντας εξαιρετικά εύστοχος στα μακρινά σουτ.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Τούρκων, με τους Φρίντρικσον, Χάρισον και Σχίζα να σκοράρουν τρίποντα (14-17). Η Γαλατασαράι μπήκε «αγριεμένη» στην αναμέτρηση, με τον Γέμποα να έχει πετύχει τέσσερα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων (22-30) στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με τους ΜακΚόρμακ και Ράντεμπο να σκοράρουν.

Ροκάνισε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο

Με τον ίδιο ρυθμό μπήκε στο παρκέ η Γαλατασαράι στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Καμπάτσα και τον Ράντεμπο να σκοράρουν πίσω από τα 6.75. Ο Δικέφαλος μείωσε τη διαφορά στους τρεις (32-35), με τον Τσαϊρέλη και τον Σμιθ να σκοράρουν, αναγκάζοντας τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς να πάρει τάιμ άουτ έξι λεπτά πριν το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και πάλι στο +4 (35-39) με τον Χαλίλοβιτς να σκοράρει κάτω από τη ρακέτα δύο διαδοχικές φορές. Ο Γέμποα δεν σταματούσε να σκοράρει, αυξάνοντας προσωρινά τη διαφορά στους εννιά (40-49). Ο Νίκος Τσιακμάς απάντησε άμεσα με μεγάλο τρίποντο (43-49) μισό λεπτό πριν το ημίχρονο. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 44-49 και τον Δικέφαλο να είναι εξαιρετικός στο περιφερειακό σουτ, ωστόσο να δυσκολεύεται εντός πεδιάς.

Με 71% ευστοχία στο τρίποντο ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος, έχοντας 10/14 τρίποντα, τη στιγμή που η Γαλατασαράι είχε 50%. Παράλληλα, στο δίποντο η ευστοχία των γηπεδούχων ήταν στο 38%, ενώ οι Τούρκοι είχαν 56%. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κατά κράτος στα ριμπάουντ με 22 έναντι 7 του ΠΑΟΚ.

Η Γαλατασαράι έφτασε στο +16, αλλά οι «ασπρόμαυροι» έμειναν ζωντανοί

Ο Δικέφαλος έφτασε στους τρεις (48-51) με τον Τσαϊρέλη, ωστόσο η Γαλατασαράι «έτρεξε» σερί με τον Γέμποα και τον Κοκσάλ, αυξάνοντας τη διαφορά στους 12 (48-60), μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Από το -3 οι παίκτες του Φώτη Τακιανού βρέθηκαν με 16 πόντους πίσω στο σκορ (52-68), έχοντας πληγεί στην άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά, αλλά Σμιθ και Άλστον επανέφεραν τη διαφορά και πάλι στους 12 (64-76), μετά από το κακό διάστημα του ΠΑΟΚ mateco στην τρίτη περίοδο.

Το πάλεψε μέχρι το φινάλε ο Δικέφαλος

Με καλάθι του Χαλίλοβιτς και τρίποντο του Τσιακμά ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία περίοδος (67-78). Ο Κένταλ Σμιθ πέτυχε διαδοχικούς πόντους, ροκανίζοντας τη διαφορά στους οκτώ (70-78) έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Σμιθ και Άλστον κράτησαν τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, μειώνοντας στους οκτώ (75-83) τρία λεπτά, πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Αρκετές ήταν οι «μάχες» στο παρκέ, με τις δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 79-85, ωστόσο κατέκτησε τη 2η θέση του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα Play in.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου κόντρα στην Καρδίτσα για την 11η αγωνιστική της Basket League.

ΠΑΟΚ – Γαλατασαράι: 79-85


Τελευταία νέα

Απίθανος διαγωνισμός από το PAOK Inside

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του ΠΑΟΚ με υπογραφές όλων των παικτών πάνω της! Τα...

Στην ίδια κατηγορία