Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Οι επιλογές του ΠΑΟΚ, το NCAA και το ρίσκο

Δημοφιλή

Το τεχνικό team του Δικεφάλου προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό στις μεταγραφές με τα χρήματα που διατέθηκαν.

Ένα χαρακτηριστικό των φετινών επιλογών του ΠΑΟΚ είναι πως η ομάδα δεν ασχολήθηκε πάρα πολύ με την αγορά του NCCA και τους παίκτες που προέρχονται από το κολεγιακό πρωτάθλημα και αναζητούν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Εξαίρεση ο 22χρονος Αριστοτέλης Σωτηρίου (φωτ.), ο οποίος όμως δεν λογίζεται στους παίκτες «πρώτης γραμμής». Αντίστοιχα δεν έψαξε πολύ τους ελεύθερους της G League.

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως ο Τακιανός ήθελε να πάει σε παίκτες που είχαν έστω και μικρή εμπειρία από την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου ήθελε το μικρότερο ρίσκο σε κάθε επιλογή και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ξόδεψε πολύ χρόνο σε επικοινωνία και επαφές  προκειμένου να έχει ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για την αξία , την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα παικτών. Παρόλα αυτά στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως 1-2 περιπτώσεις παικτών είναι «στοιχήματα». Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για κάποιους, θα γίνει η αξιολόγησή τους με τη ελπίδα πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο νέο τους περιβάλλον.

Γενικότερα η κατεύθυνση που υπάρχει και την φετινή χρονιά από τη διοίκηση είναι πως «εμπιστευόμαστε τις επιλογές μας, δεν αλλάζουμε παίκτες για ψύλλου πήδημα, δεν επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό μας».

 


Τελευταία νέα

Οι δύο… ασταμάτητοι

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος στο πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της σεζόν. Οι...

Στην ίδια κατηγορία