Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι διαιτητές φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στο VAR

Δημοφιλή

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σήμερα και αύριο η ηγεσία της ΚΕΔ, οι διαιτητές και οι βοηθοί της Σούπερ Λίγκας. Η επιλογή της πόλης έγινε από το δ. σ. της ΕΠΟ, αφού στην Αθήνα δεν υπάρχει ξενοδοχείο να φιλοξενήσει τα περίπου 80 άτομα και φυσικά σε τιμές που είναι προσιτές για την Ομοσπονδία.

Το ζητούμενο απ΄ αυτή τη σύναξη, πέρα από τη γνωριμία εκ του σύνεγγυς του Φρόιντφελντ με τους διαιτητές, είναι και το φρεσκάρισμα των γνώσεων τους με συνεχή μαθήματα. Το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στο VAR, στην ταχύτερη λήψη απόφασης σε επίμαχες φάσεις, στον καταλογισμό των πέναλτι στα κρατήματα παικτών εντός των περιοχών και στα οφσάιντ.

Αυτές θα είναι ασκήσεις επί χάρτου, με προβολή φάσεων από ματς του πρωταθλήματος. Και όλα αυτά γίνονται ενόψει πλέι οφ και πλέι άουτ, που ξεκινούν αρχές Μαρτίου και δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί για να ανταλλάξουν απόψεις και να λύσουν τις όποιες απορίες, αφού πρόθεση του Σουηδού αρχιδιαιτητή είναι να περιοριστούν τα λάθη.

Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί για να ξέρουν και οι φίλαθλοι τις επιπτώσεις που έχουν τα λάθη στους ίδιους τους διαιτητές, σημειώνουμε ότι όταν ένας διαιτητής δείχνει σέντρα και από τον έλεγχο στο VAR το γκολ δεν μετράει, αυτόματα η βαθμολογία πέφτει στο 7,9 και αν τα λάθη είναι δύο, πηγαίνει στο 7,4.

Οπότε, σε τέτοιες περιπτώσεις η ΚΕΔ δεν τον ορίζει από 3-4 αγωνιστικές, ενώ όταν υπάρχει ένα μονό λάθος, π.χ. δεν δόθηκε ένα πέναλτι, δεν ορίζεται για μία αγωνιστική.

Γενικά φέτος πέφτουν πολλές καμπάνες, άλλο που δεν ανακοινώνονται. Κι είναι ένα ζητούμενο, γιατί η ΕΠΟ, αλλά και η επιτροπή διαιτησίας δεν προχωρούν σε μια δημοσιοποίηση των τιμωριών για να ξέρει ο φίλαθλος κόσμος ότι κανένα λάθος δεν γράφεται στο χιόνι. Και κανείς δε μένει ατιμώρητος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ σε φάση πλέι οφ και το γλέντι της πρωτιάς

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο Δικεφάλων στο γήπεδο της Τούμπας για τα πλέι οφ της σεζόν 2009-2010 ήταν για...

Στην ίδια κατηγορία