Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Σαμάτα είναι… διάσημος στο Conference

Δημοφιλή

Έχοντας υπερκεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με μία υπερπολύτιμη πρόκριση στους «8» του UEFA Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει προσεχώς την Κλαμπ Μπριζ με γνώμονα την παρουσία του στην ημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ένα… fun fact για τους «ασπρόμαυρους» που αφορά τον Άλι Σαμάτα είναι το γεγονός πως ο Τανζανός στράικερ από τις ομάδες που έχουν αγωνιστεί συνολικά στη διοργάνωση της UEFA έχει αγωνιστεί στις τρεις εξαιρουμένου του Δικεφάλου.

Ο λόγος για τις Γκενκ, Άστον Βίλα, Φενερμπαχτσέ με την πρώτη να γνωρίζει αποκλεισμό από τον όμιλό της δεδομένου πως αναδείχθηκε τρίτη πίσω από τις Φιορεντίνα και Φερεντσβάρος, τερματίζοντας μπροστά από την Τσουκαρίτσκι και τις δύο τελευταίες να παραμένουν «ζωντανές» στο UEFA Europa Conference League με επόμενο αντίπαλό τους για μία θέση στους «4» τη Λιλ και τον Ολυμπιακό αντιστοίχως.

Αναφορικά με τον Άλι Σαμάτα αξίζει να σημειωθεί πως οι εμφανίσεις του με την ΤΠ Μαζεμπέ όπου έμεινε για πέντε σεζόν, αγωνίστηκε σε 133 παιχνίδια και σκόραρε 85 γκολ, κατέκτησε το αφρικανικό Champions League, ενώ το 2016 αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς κάθε άλλο παρά απαρατήρητες πέρασαν από την Γκενκ, η οποία τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2016. Σε τέσσερα χρόνια στο Βέλγιο τα έζησε όλα. Έπαιξε σε 191 αγώνες, σκόραρε 76 γκολ, έδωσε 20 ασίστ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-19 και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο δρόμος για το επόμενο βήμα άνοιξε. Η Άστον Βίλα προσέφερε 10.500.000 ευρώ στη Γκενκ τον Ιανουάριο του 2020 κι έφερε τον Τανζανό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Σε ένα εξάμηνο κατάφερε να γίνει ο πρώτος Τανζανός που παίζει και σκοράρει στην Premier League, φόρεσε τη φανέλα της Βίλα σε 16 παιχνίδια και σκόραρε δύο γκολ.

Η αγγλική ομάδα αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό για την επόμενη σεζόν. Η Φενερμπαχτσέ τον απέκτησε αρχικά με τη μορφή δανεισμού, ενώ στο τέλος της σεζόν παραχωρήθηκε με κανονική μεταγραφή. Στην πρώτη χρονιά στην Τουρκία έδωσε 30 αγώνες και πέτυχε έξι γκολ, αλλά τη σεζόν 2021-22 παραχωρήθηκε δανεικός στην Αντβέρπ. Στην Αμβέρσα μέτρησε 39 συμμετοχές, σκόραρε εννιά γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ, για να επιστρέψει στην Τουρκία και να αναχωρήσει και πάλι για Βέλγιο.

Φόρεσε ξανά τη φανέλα της Γκενκ, είχε άλλη μία γεμάτη σεζόν με 36 αγώνες, έξι γκολ και μία ασίστ και αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με την Φενέρ και να ψάξει για νέες προκλήσεις, ερχόμενος στον ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ σε φάση πλέι οφ και το γλέντι της πρωτιάς

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο Δικεφάλων στο γήπεδο της Τούμπας για τα πλέι οφ της σεζόν 2009-2010 ήταν για...

Στην ίδια κατηγορία