Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

O ΠΑΟΚ της Τούμπας μπορεί την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ του Μάξιμιρ όχι

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ είναι πετυχημένος στη φετινή ευρωπαϊκή του αποστολή. Κι αυτό δεν αλλάζει, ό,τι κι αν συμβεί στα παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ. Φυσικά, αυτό καθόλου δεν μειώνει τα κίνητρά του ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με τους Βέλγους. Ισα ίσα, που έχει τώρα την ευκαιρία να πάρει μια «χρυσή» πρόκριση και να βρεθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε ημιτελική φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όταν, βέβαια, λέμε «ευκαιρία», δεν σημαίνει ότι είναι και το φαβορί απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ. Ναι, η τρέχουσα χρονική συγκυρία μπορεί φαινομενικά να ευνοεί τον ΠΑΟΚ, που προέρχεται από την πανηγυρική πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την ώρα που η βελγική ομάδα, έχοντας τερματίσει, στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της, στο -19 από την κορυφή κι έχοντας αποτύχει και στο κύπελλο, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, μήπως και καταφέρει ν’ αναστρέψει τη σε βάρος της κατάσταση. Από την άλλη, όμως, έχοντας χάσει τόσο πολύ έδαφος στο εγχώριο πρωτάθλημά της, είναι πολύ πιθανό να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών της στο Κόνφερενς Λιγκ. Γιατί, όσο ευκαιρία είναι για τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει στο θεσμό, το ίδιο είναι και για την Κλαμπ Μπριζ, που βλέπει μπροστά της την προοπτική να βρεθεί ξανά σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 34 ολόκληρα χρόνια (τη σεζόν 1991-92 είχε φθάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων, όπου είχε αποκλειστεί από τη Βέρντερ Βρέμης, μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης).

Ο ΠΑΟΚ παραμένει «ζωντανός» στο παιχνίδι κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά, όπως και να το κάνουμε, η περιπέτεια της Ευρώπης είναι πολύ γλυκιά και δικαιολογημένα έχει συνεπάρει το φίλαθλο κόσμο του, που αρχίζει και κάνει όνειρα… τρελά. Μόνο που αυτό το δικαίωμα του το’ χει δώσει η ίδια η ομάδα τους με τη θεαματικά καλή πορεία της στο Κόνφερενς Λιγκ. Αλλωστε, όταν έχουν προηγηθεί οι επιτυχίες επί μιας ομάδας επιπέδου της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, γιατί όχι να μην προσθέσει ο ΠΑΟΚ στον… κατάλογο των «θυμάτων» του και την Κλαμπ Μπριζ;

Βέβαια, το βασικό ζητούμενο είναι ποιος ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί στα παιχνίδια με τους Βέλγους. Η ομάδα, που παρατάχθηκε στο Μάξιμιρ, προφανώς και δεν θα έχει ελπίδες πρόκρισης. Αντίθετα, εκείνη που εντυπωσίασε στη ρεβάνς με τους Κροάτες, σίγουρα θα έχει τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος της. Μ’ άλλα λόγια, ο Λουτσέσκου κι οι παίκτες του καλούνται ν’ ασχοληθούν με το πώς θα παρουσιαστούν οι ίδιοι στις μάχες με τους Βέλγους και να μην παρασυρθούν από τη μέτρια αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία