Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για την 3η σερί εκτός έδρας πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό

Δημοφιλή

Η σημερινή είναι η πέμπτη φορά στα χρονικά του κυπέλλου, που ο ΠΑΟΚ διεκδικεί εκτός έδρας πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ηταν 2 Ιουνίου 1982, όταν η ομάδα του Χάινς Χέερ έπρεπε να υπερασπιστεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το 1-0 της Τούμπας. Στο 50΄ της αναμέτρησης ο Ντόκεν είχε ανοίξει το σκορ, στην εξέλιξη του αγώνα οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες (αποβολές Γούναρη στο 71΄ και Καρούλια στο 76΄ από τον Καβαλιώτη διαιτητή Γιώργο Κυφωνίδη), μέχρι που στο 89΄ ο Χαραλαμπίδης έκανε το 2-0, δίνοντας την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Στη ρεβάνς της 31ης Ιανουαρίου 2007 ο ΠΑΟΚ (ο Γιώργος Παράσχος είχε μόλις διαδεχτεί στον πάγκο τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς) έπρεπε να υπερασπιστεί το ισχνό 2-1 του πρώτου αγώνα της Τούμπας. O Παναθηναϊκός είχε σκορ πρόκρισης από το ημίχρονο (40΄ Ιβανσιτς), διπλασιάζοντάς το με τον Μάντζιο στο 63΄. Κι όταν στο 79΄ ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Χαραλάμπους με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κασναφέρη), όλοι πίστεψαν ότι η υπόθεση της πρόκρισης είχε κριθεί. Στο 90΄, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ (επτά λεπτά νωρίτερα είχε δοκάρι στην κεφαλιά του Μελίσση) μείωσε με τον Γεωργιάδη (λίγες ημέρες νωρίτερα, προερχόμενος από τον Ηρακλή, είχε επιστρέψει για μια δεύτερη θητεία στον ΠΑΟΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενάμισι χρόνου), στέλνοντας το ματς στην παράταση (ο σκόρερ είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου). Το γκολ του Μάντζιου (96΄) είχε δώσει τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης στους «πράσινους», μια κι η ευκαιρία του Μίετσελ, λίγο πριν το φινάλε, για να πετύχει δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ, πήγε χαμένη.

Πριν τέσσερα χρόνια οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντίπαλες στον προημιτελικό γύρο. Το 2-0 της Τούμπας είχε δώσει σαφές προβάδισμα στο Δικέφαλο, αν κι ο Παναθηναϊκός ήλπιζε ότι στη ρεβάνς της 12ης Φεβρουαρίου 2020 θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή. Οι προσδοκίες των «πράσινων» βασίζονταν περισσότερο στο γεγονός ότι δέκα ημέρες νωρίτερα (2 Φεβρουαρίου 2020) είχαν νικήσει στο Ολυμπιακό στάδιο τον ΠΑΟΚ με 2-0 για το πρωτάθλημα. Το ενδιαφέρον, πάντως, στη ρεβάνς κυπέλλου εξαντλήθηκε μόλις έντεκα λεπτά μετά την έναρξη της, όταν ο Σφιντέρσκι έκανε για τους φιλοξενούμενους το 1-0 (φωτ.), που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν από ένα χρόνο (26 Ιανουαρίου 2023) ο ΠΑΟΚ έδινε στη Λεωφόρο τη ρεβάνς του 2-0 για τον προημιτελικό γύρο. Η πρόκριση είχε κριθεί στο 78΄, όταν ο Ολιβέιρα ισοφάρισε με πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μέσα για Ολυμπιακό ο Σάστρε

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφού απόλαυσαν το διήμερο ρεπό τους, επέστρεψαν σε ρυθμό προπονήσεων, με τον Ζόαν Σάστρε να...

Στην ίδια κατηγορία