Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ στην Ευρώπη!

Δημοφιλή

Μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους του Conference League, ο ΠΑΟΚ έχει στο σακούλι του ήδη έξι βαθμούς και βρίσκεται πια στο κυνήγι εντός ιστορικού ρεκόρ, που δεν αφορά μόνο τον σύλλογο, αλλά ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στα Κύπελλα Ευρώπης!

Κι αυτό γιατί καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 12 βαθμούς σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επίδοση που μπορεί φέτος να ξεπεράσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το ρεκόρ μοιράζεται ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, αμφότερες οι ομάδες έχουν φτάσει από δύο φορές στο ταβάνι των 12 βαθμών.

Ο Δικέφαλος έκανε 12 βαθμούς την σεζόν 2011-12 σε όμιλο Europa League με Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν, Σάμροκ Ρόβερς και επανέλαβε την ίδια επίδοση δύο χρόνια αργότερα σε όμιλο με Άλκμααρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτιόρ Καραγκάντι.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στους 12 βαθμούς στην πορεία του ως τα προημιτελικά του Champions League την σεζόν 2001-02 σε όμιλο με Άρσεναλ, Σάλκε, Μαγιόρκα, ενώ το έκανε και στο Europa League την σεζόν 2009-10, σε όμιλο με Γαλατασαράι, Στουρμ Γκρατς και Ντινάμο Βουκουρεστίου.

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει αυτό το ιστορικό ρεκόρ με δύο νίκες στα κολλητά παιχνίδια με την Αμπερντίν που ακολουθούν και να το συντρίψει, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, βάζοντας την σφραγίδα του σε μία επίδοση που δεν θα έχει προηγούμενο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στα Κύπελλα Ευρώπης!


Τελευταία νέα

Η γκολάρα του Ντεσπόντοφ πήρε βραβείο!

Tην, έξοχη, εκτέλεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ κόντρα στον Παναθηναϊκό ανέδειξαν ως το κορυφαίο γκολ του Μαρτίου οι φίλοι του...

Στην ίδια κατηγορία