Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγαλύτερη δυναμική από κάθε άλλη ομάδα

Δημοφιλή

Όταν μου μιλάνε καμιά φορά για δυναμική ομάδας, προσπαθώ με επιχειρήματα να αναλύσω το γιατί πιστεύω πως από τις ελληνικές ομάδες ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγαλύτερη.

Δεν αναφέρομαι στη μάζα. Οι Ολυμπιακοί προφανώς και είναι περισσότεροι, το ίδιο και οι Παναθηναϊκοί από τη Λάρισα και κάτω. Όμως αυτές οι ομάδες έχτισαν δυναμική μέσα από τους τίτλους και την προβολή που είχαν την εποχή που αυτούς έδειχνε μόνο η τηλεόραση.

Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, η ΕΡΑ Σπορ, το ραδιόφωνο που πληρώνουμε εσύ και εγώ φίλε μου, έχει βάση την Αθήνα και δεν έχει καμία εκπομπή που βγαίνει από Θεσσαλονίκη. Κάτι μεταξύ ανεπίτρεπτου και προκλητικού.

Ο ΠΑΟΚ έχει ισχυρότερη σύνδεση του κοινού του με τον σύλλογο. Έχει πολύ διαφορετικά δομημένο DNA. Στο οποίο, τώρα τελευταία που υπάρχουν και συνεχόμενοι τίτλοι, κολλάνε με ευκολία νέες γενιές οπαδών που υποστηρίζουν την ομάδα.

Έβλεπα τι γινόταν για τον αγώνα στη Φρανκφούρτη. Από την ημέρα της κλήρωσης και μέχρι να γίνει αυτός, εκατοντάδες τηλέφωνα για εξασφάλιση εισιτηρίου. Από παντού μάλιστα.

Δεκάδες τρικ για να βρεθούν εισιτήρια από τους Γερμανούς. Ρίσκο από χιλιάδες ανθρώπους που έβγαζαν αεροπορικά εισιτήρια χωρίς να έχουν εξασφαλίσει αυτό του αγώνα.

Η εικόνα εν τέλει στη κερκίδα; Απολαυστική και ενδεικτική της δυναμικής της ομάδας. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό στην Ελλάδα. Ακόμα και οι παραχαϊδεμένες ομάδες του κέντρου.

Το θέμα λοιπόν είναι το πως πατάς πάνω σε αυτή τη δυναμική για να την αναπτύξεις. Μία καλή συγκυρία, που δουλεύτηκε βέβαια από τον σύλλογο, αφορά στο επίπεδο των ακαδημιών. Το ότι μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει παίκτες τόσο υψηλών προδιαγραφών και κυρίως το γεγονός πως είναι Έλληνες, δημιουργεί μία συμπάθεια της κοινής γνώμης προς αυτόν. Και φέρνει πιο κοντά τις νέες γενιές όταν αυτές βλέπουν πως στους υπόλοιπους ελληνικούς συλλόγους το στοιχείο της εντοπιότητας είναι σχεδόν αποκλεισμένο.

Μία άλλη καλή συγκυρία, είναι το γεγονός πως ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να χτίσει τη νέα Τούμπα. Κάτι που φαίνεται πως θα μπει στην ημερήσια διάταξη σύντομα. Με το ελληνικό στοιχείο ενισχυμένο, τις υποδομές σύγχρονες και μία καλή ομάδα που διεκδικεί και παίρνει τίτλους, για τον ΠΑΟΚ έρχεται στο προσκήνιο μία τεράστια ευκαιρία να υποστηρίξει με μένος το ότι είναι ο σύλλογος με την μεγαλύτερη δυναμική στη χώρα.

Και πιστέψτε με, δεν υπερβάλλω καθόλου. Το πιστεύω και ελπίζω πως θα το βρει…


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία