Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο «Ντέλιας», που ωριμάζει ποδοσφαιρικά και γίνεται όλο και καλύτερος

Δημοφιλή

Το… άστρο του Γιάννη Κωνσταντέλια άρχισε να λάμπει απ’ τον προπερασμένο Νοέμβριο όταν πήρε την πρώτη ευκαιρία απ’ τον Ραζβάν Λουτσέσκου κάνοντας μία γεμάτη σεζόν. Όλοι λένε πως για κάθε νεαρό η δύσκολη σεζόν δεν είναι αυτή στην οποία μπαίνει και παίρνει τις πρώτες του ευκαιρίες, αλλά η δεύτερη.

Ο ΠΑΟΚ έχει στα καλύτερα του, εδώ και κανά δύο εβδομάδες, τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο Βολιώτης διεθνής μεσοεπιθετικός για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν συμπλήρωσε πέντε στη σειρά ολοκληρωμένα παιχνίδια (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, Λαμία), όντας ο κορυφαίος του «Δικεφάλου» σε Αγρίνιο και Σέρρες.

Τώρα που το πράγμα αρχίζει να ζορίζει αποδεικνύεται άκρως σημαντικός κι ένα βαρύ χαρτί για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο «Ντέλιας» είναι ο ορισμός του «ποδοσφαιριστή-έκπληξη». Δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Ποτέ. Και αυτό δε θα αλλάξει. Και το κυριότερο; Δείχνει να ωριμάζει ποδοσφαιρικά, να μεγαλώνει να γίνεται καλύτερος σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού.

Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι σημαντικός και προφανώς δεν πρέπει να λείπει από την ενδεκάδα, αν είναι στα καλά του, με 15 γκολ και 8 ασίστ ο «Ζίλε» φωνάζει «παρών» στα περισσότερα ματς. Ναι, ο Μεϊτέ είναι κομβικός στη μεσαία γραμμή. Πληθωρικός. Ναι, ο Τάισον μας δείχνει ότι στα 36 του έχει δυνάμεις να παίζει μέχρι τα… χασομέρια κάθε ματς, αλλά έρχεται σχεδόν σε κάθε ματς ο Κωνσταντέλιας χαϊδεύοντας την μπάλα να κάνει το κάτι παραπάνω, να κάνει τη διαφορά.

ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Στην περίπτωση του Γιάννη Κωνσταντέλια, αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι αριθμοί του είναι να καταγράψουν το άλμα που έχει κάνει φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός είχε πέρυσι συμμετοχή σε 9 γκολ (3 γκολ και 6 ασίστ) σε συνολικά 37 εμφανίσεις και 2.686 λεπτά συμμετοχής. Φέτος, σε 41 εμφανίσεις και 2.510 λεπτά στο χορτάρι έχει σημειώσει τετραπλάσιο αριθμό τερμάτων και έχει συμμετοχή σε 18 γκολ του «Δικεφάλου» (12 γκολ και 6 ασίστ).

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ο 21χρονος έχει γίνει πλέον μια απ’ τις σταθερές του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προσπαθεί να τον διαχειριστεί και να πάρει το καλύτερο από εκείνον. Γι’ αυτό τον βλέπουμε να χρησιμοποιείται πότε στον άξονα και πότε να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης ως εξτρέμ.

Ας δούμε τι έχει κάνει μέχρι τώρα με νούμερα και αριθμούς στις 41 συμμετοχές μέσα στη σεζόν. Οι συνολικές ενέργειες του ανέρχονται σε 2.135 με 60.6% ποσοστό ευστοχίας. Οι τελικές προς την εστία είναι 65 (2,23 ανά αγώνα) με 40% ευστοχία,  οι ολοκληρωμένες πάσες 1.107 (με 82.9% ευστοχία), είναι δε ο πρώτος σε ντρίμπλες με 192 (6,3 ανά αγώνα) και 50% ποσοστό ευστοχίες. Μετράει 641 κερδισμένες μονομαχίες με 45,2% και έχει 144 επανακτήσεις της μπάλας στο μισό του αντιπάλου (4,72 ανά αγώνα) με 61,8% ευστοχία.

Πέρσι οι συνολικές ενέργειες του ήταν λιγότερες (2.124 με 51,6% ποσοστό ευστοχίας), άρα και η εμπλοκή του στα παιχνίδια. Λιγότερες οι τελικές προς την εστία (44 με 36,4% ευστοχία), οι ντρίμπλες (186 και 5,8 ανά αγώνα με 46,8% ευστοχία), οι ολοκληρωμένες πάσες (878 με 83.8% ευστοχία), οι επανακτήσεις της μπάλας στο μισό του αντιπάλου (121 και 3,81 ανά αγώνα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Νατάσα Κωνσταντίνου για Νάσο: «2.548 μέρες χωρίς εσένα…» (pic)

Το σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του αδικοχαμένου Νάσου Κωνσταντίνου, Νατάσας, επτά χρόνια μετά την οπαδική επίθεση στο φίλαθλο του...

Στην ίδια κατηγορία