Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Μπράντονιτς «χτυπά» την πόρτα της πρώτης ομάδας

Δημοφιλή

Δυόμισι χρόνια αφότου ντύθηκε στα ασπρόμαυρα, ο Βλάντιμιρ Μπράντονιτς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από μια πολύ καλή χρονιά με την αντίστοιχη δεύτερη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2.

Τον Ιανουάριο του 2021 ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτησή του από τη Ράντνικ, δίνοντας τετραετές συμβόλαιο στο νεαρό Βόσνιο ποδοσφαιριστή. Ο Μπράντονιτς συμμετείχε τότε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς, όμως, να κάνει κάποια συμμετοχή μέχρι τη λήξη της σεζόν. Η προσαρμογή του, πάντως, στον ΠΑΟΚ και στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν γρήγορη και σ’ αυτό τον είχαν βοηθήσει οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τους οποίους μιλά την ίδια γλώσσα (στην πορεία αποφάσισε ν’ αρχίσει την εκμάθηση και της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε να κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαβίωσή του στη χώρα μας).

ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΚΙ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Τη αγωνιστική περίοδο που ακολούθησε (2021-22), επελέγη η λύση της παρουσίας του στη νεοσύστατη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, με την προοπτική, αφού πάρει παιχνίδια στα πόδια του, να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα. Οι ενοχλήσεις, ωστόσο, στους κοιλιακούς τον κράτησαν μακριά από τη δράση στο μεγαλύτερο διάστημα εκείνης της περιόδου. Κι όταν-μήνα Απρίλιο-είχε νιώσει έτοιμος να επανεμφανιστεί στα γήπεδα και στα επίσημα παιχνίδια, ξεχώρισε με την παρουσία στα ματς κόντρα σε Νίκη Βόλου και Ολυμπιακό Βόλου, πετυχαίνοντας και δύο γκολ. Πριν προλάβει, όμως, να χαρεί για την επανεκκίνηση στην καριέρα του, στη δεύτερη συμμετοχή του υπέστη θλάση, με αποτέλεσμα να χάσει τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Ουσιαστικά ήταν μια χαμένη σεζόν για τον Μπράντονιτς, που, ωστόσο, κατάφερε να επανακάμψει με εντυπωσιακό τρόπο στη σεζόν, που ολοκληρώθηκε.

Ο 23χρονος Βόσνιος μεσοεπιθετικός προέρχεται, κατά κοινή ομολογία, από μια καλή χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 2. Πιο συγκεκριμένα, σε 20 παρουσίες στο πρωτάθλημα (δεκατέσσερις συμμετοχές ως βασικός και άλλες έξι προερχόμενος από τον πάγκο) πρόλαβε να πετύχει εννέα γκολ και να δώσει πέντε ασίστ (είχε κι ένα κερδισμένο πέναλτι). Αυτές οι επιδόσεις του αποτέλεσαν, ουσιαστικά, και το «διαβατήριο», που του δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

ΠΡΩΤΗ «ΓΝΩΡΙΜΙΑ» ΜΕ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τις ικανότητες του Μπράντονιτς, αφού στη διάρκεια της περασμένης σεζόν ο 23χρονος Βόσνιος μεσοεπιθετικός πήρε μέρος σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Τώρα, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή, που θα έχει ν’ αντιμετωπίσει σαφώς πιο έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό στην πρώτη ομάδα, σε σχέση με ό,τι ίσχυε τα δύο τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ Β΄.

Αντίστοιχα, κι οι απαιτήσεις στην πρώτη ομάδα είναι κατά πολύ υψηλότερες, κάτι, που, ασφαλώς γνωρίζει πολύ καλά κι ο Μπράντονιτς. Ο ίδιος, πάντως, νιώθει ότι το μέλλον του είναι συνυφασμένο με τον ΠΑΟΚ και θα επιδιώξει να εξαντλήσει κάθε ευκαιρία, προκειμένου να καταφέρει να παίξει στην πρώτη ομάδα.


Τελευταία νέα

Οικογενειακά το Πάσχα ο Τζίμας (pic)

Εκμεταλλευόμενος το νέο διήμερο ρεπό που δόθηκε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου σε μία εβδομάδα αποφόρτισης για τον ΠΑΟΚ που αποσυμπιέστηκε εν πολλοίς...

Στην ίδια κατηγορία