Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τα «sold out» της Τούμπας στις πρώτες συγκεντρώσεις

Δημοφιλή

Κάποτε-όχι και πολλά χρόνια πριν-οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν το πρώτο ραντεβού για να μπουν κι αυτοί στο «κλίμα» της νέας σεζόν. Οι συνήθειες άλλαξαν, αφού πλέον οι «πρώτες» γίνονται στη Ν. Μεσήμβρια

Η τελευταία φορά, που οι φίλαθλοι του Δικεφάλου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την πρώτη προπόνηση της χρονιάς στο γήπεδο της Τούμπας ήταν πριν επτά χρόνια. To απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2016 περίπου τρεις χιλιάδες οπαδοί υποδέχθηκαν τον Βλάνταν Ιβιτς και τους παίκτες του, οι οποίοι, πάντως, είχαν… προλάβει το πρωί της ίδιας ημέρας να κάνουν την πρώτη συγκέντρωση της σεζόν στη Ν. Μεσήμβρια.

Το «φαινόμενο» της Τούμπας με πολύ κόσμο στις πρώτες συγκεντρώσεις της σεζόν «γεννήθηκε» -στην πρόσφατη ιστορία της ομάδας-το καλοκαίρι του 2007. «Σκύλε, γερά, εμείς θα ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ μας ψηλά» φώναζαν δώδεκα χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ, που συγκεντρώθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου στις 9 Ιουλίου 2007. Ο… «σκύλος» ήταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος δεν είχε συμπληρώσει καν ένα μήνα παρουσίας στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Το απόγευμα της 2ας Ιουλίου 2008 ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε δεκαπέντε χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες να φανούν συνεπείς στο πρώτο ραντεβού της σεζόν 2008-09. Πολλά τα νέα πρόσωπα στο τερέν της Τούμπας, μεταξύ αυτών κι ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο Ζαγοράκης χαμογελούσε για την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά περισσότερο για το ότι μόλις είχε επιστρέψει από τη Νέα Μεσήμβρια, όπου εκείνες τις ημέρες «γεννιόνταν» το αθλητικό κέντρο της ομάδας.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ 2009

Κι όμως συνέβη κι αυτό. Την 1η Ιουλίου 2009 το ποσοστό πληρότητας της Τούμπας ξεπέρασε το 60%, όχι για κάποιο φιλικό, έστω, παιχνίδι, αλλά για την πρώτη συγκέντρωση της σεζόν 2009-2010. Δεκαεφτά χιλιάδες φίλαθλοι ήταν παρόντες στο πρώτο ραντεβού του Φερνάντο Σάντος με τους παίκτες του, μεταξύ αυτών και οι Βασίλης Κουτσιανικούλης, Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, Ντάριο Κρέσιτς, Θανάσης Παπάζογλου, Γιώργος Φωτάκης, Μπρούνο Τσιρίλο και Λούσιο Φιλομένο, που αποτελούσαν τα νέα πρόσωπα.

ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ Ο ΜΠΕΡΕΤΑ

Στο πρώτο ραντεβού για τη σεζόν 2010-11 δεν υπήρχαν νέα πρόσωπα. Μέχρι τη 30η Ιουνίου 2010 είχε αποκτηθεί μόνο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ωστόσο κι αυτός απουσίαζε, μια και προέρχονταν από τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και χρειάζονταν επιπλέον ημέρες ξεκούρασης. Υπήρχε, όμως, νέος προπονητής, ο Μάριο Μπερέτα. Μόνο που εκείνη την ημέρα ο Ιταλός προπονητής δεν θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από τη Γερμανία θα μάζευε τα πράγματα του για το απολύτως πρόωρο ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα του.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΜΠΟΛΟΝΙ ΚΙ Ο… ΦΛΩΡΙΔΗΣ

Δέκα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας το απόγευμα της 27ης Ιουνίου 2011. Εκείνη τη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο είχαν αποκτηθεί οι Μπερτράν Ρομπέρ, Γιώργος Γεωργιάδης, Κοστίν Λάζαρ, Δημήτρης Στάμου, Απόστολος Γιάννου, καθώς και οι Βραζιλιάνοι Σπαντάσιο και Λεονάρντο, ωστόσο μόνο ο πρώτος από τους προαναφερθέντες ήταν παρών στην πρώτη συγκέντρωση της σεζόν (οι υπόλοιποι ενσωματώθηκαν σταδιακά στο χρονικό διάστημα που  ακολούθησε). Μοιραία τα φώτα έπεσαν πάνω στον Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της ΠΑΕ για διετή συνεργασία. Πρώτο θέμα, πάντως, εκείνες τις ημέρες ήταν το «ενδιαφέρον» του… επιχειρηματία Βασίλη Φλωρίδη για την ΠΑΕ.

ΟΧΙ ΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΟ «ΠΡΩΤΕΣ»

Δύο «πρώτες» είχε η σεζόν 2012-13. Οι προπονήσεις των πιο νεαρών σε ηλικία παικτών με τον Γιώργο Δώνη είχαν αρχίσει στη Μεσημβρία από τις 20 Ιουνίου 2012, ενώ έξι ημέρες αργότερα έγινε η πρώτη συγκέντρωση σύσσωμης της ομάδας στην Τούμπα. Η εικόνα, όμως, που παρουσίαζαν οι εξέδρες του γηπέδου δεν είχαν καμία σχέση με τα αντίστοιχα ραντεβού των αμέσως προηγούμενων χρόνων (μόλις τρεις χιλιάδες κόσμου). Λίγες ημέρες αργότερα ο Ζήσης Βρύζας καλούσε τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλατάκι για «να διαπιστώσουμε γιατί μας λείπει η ενότητα και οι σχέσεις εμπιστοσύνης, που ήταν το ισχυρό μας όπλο».

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗ

Παρουσία δώδεκα χιλιάδων φιλάθλων έγινε στις 28 Ιουνίου 2013 η πρώτη συγκέντρωση της σεζόν 2013-14. Η συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η έλευση στην Τούμπα ενός φημισμένου προπονητή (όπως ήταν ο Ολλανδός Χουμπ Στέφενς) και η γενικότερη προοπτική, που  εξασφάλιζε στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης (δεν είχε συμπληρώσει καν ένα χρόνο παρουσίας του στον Δικέφαλο) είχαν επαναφέρει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών. Και ας έλειπαν από το πρώτο ραντεβού τα περισσότερα από τα μεταγραφικά αποκτήματα εκείνου του καλοκαιριού (παρόντες μόνο οι Λόπεθ και Σκόνδρας), αφού οι Τζιόλης, Βίτορ, Λούκας, Ολίσε, Σπυρόπουλος, Νέτσιντ, Στοχ, Νίνης και Τζαβέλλας ενσωματώθηκαν αργότερα.

«ΣΤΟΠ» ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι η πρώτη συγκέντρωση της σεζόν είχε γίνει επίσης στην Τούμπα (εκείνη ήταν κι η τελευταία φορά, μια κι όλα τα χρόνια που ακολούθησαν το πρώτο ραντεβού της χρονιάς δίνονταν στη Νέα Μεσήμβρια). Ωστόσο, με απόφαση του Αγγελου Αναστασιάδη, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου για τέταρτη φορά στην καριέρα του, είχε γίνει με κλειστές τις πόρτες για το φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

 

 

 

 


Τελευταία νέα

Χαμός στο Τρουά – Βαλενσιέν: Παίκτες πέταξαν φωτοβολίδες στην εξέδρα (video)

Ο κακός χάμος έγινε στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τρουά με αντίπαλο τη Βαλενσιέν για την 36η αγωνιστική της...

Στην ίδια κατηγορία