Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Ιταλός, που δίνει… εξετάσεις

Δημοφιλή

Μετά το «αγροτικό» του στον ΠΑΟΚ Β, ο 21χρονος στόπερ Ραούλ Μορικέλι καλείται να πείσει τον Λουτσέσκου για το βήμα παραπάνω.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ Β΄ … «παρέδωσε» στην πρώτη ομάδα του Κώστα Κουλιεράκη και Μάριο Τσαούση. Φέτος ποιοι μπορεί να πάρουν σειρά; Ο Ραούλ Μορικέλι θα είναι ένας από αυτούς, που ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα με στόχο να μονιμοποιηθεί στο ρόστερ της και να αποτελέσει μια επιπλέον λύση στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Μορικέλι μπήκε στη ζωή του ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιούλιο, όταν έφθασε στη Θεσσαλονίκη κι έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με το Δικέφαλο τετραετούς διάρκειας. Εξ αρχής προορίζονταν για να συμμετάσχει στη Σούπερ Λιγκ 2 με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και με προοπτική να «χτυπήσει», αργά ή γρήγορα, την πόρτα της αντίστοιχης πρώτης ομάδας.

Ο ύψους 1, 93 μ. κεντρικός αμυντικός κατέγραψε τελικά δεκαέξι συμμετοχές (οι δεκαπέντε από αυτές ήταν ως βασικός) υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία.

Οσοι τον παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος κάνουν λόγο για ένα δεξιοπόδαρο στόπερ με έφεση στο ψηλό παιχνίδι και στα «έξυπνα» μαρκαρίσματα. Δεν υστερεί σε δυναμική, όντας αρκετά «επιθετικός» στο παιχνίδι του (στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, είδε συνολικά πέντε φορές την κίτρινη κάρτα του διαιτητή).

Σήμερα ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός θα βρίσκεται στο πρώτο προσκλητήριο του Ραζβάν Λουτσέσκου για την ερχόμενη σεζόν (για αυτό το λόγο δεν συμμετείχε στα πιο πρόσφατα παιχνίδια του ΠΑΟΚ Β΄, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του τον απαραίτητο χρόνο ανασύνταξης δυνάμεων). Πλέον, κι ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι θα πρέπει να «κολυμπήσει στα βαθιά και να αποδείξει ότι μπορεί κατ’ αρχήν να διεκδικήσει και στη συνέχεια να εξασφαλίσει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

«ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΜΑ

Ο Μορικέλι είναι «προϊόν» της ακαδημίας της Ρόμα και, βάσει της σχετικής περσινής συμφωνίας, η ιταλική ομάδα διατηρεί 30% ποσοστό μεταπώλησης του νεαρού κεντρικού αμυντικού.

Εντάχθηκε στην ακαδημία της Ρόμα σε ηλικία 14 ετών και στα 17 του χρόνια ήταν πλέον βασικός στόπερ στην Κ-18 της ιταλικής ομάδας. Ωστόσο ήταν η περίοδος 2019-20, που διακόπηκε σχεδόν στα μισά της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με συνέπεια να μπει στοπ στην ανοδική πορεία του.

Το Μάιο του 2021 υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τη Ρόμα, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει το τελευταίο ένα τρίτο του πρωταθλήματος εξαιτίας ενός τραυματισμού σε παιχνίδι κόντρα στην ομάδα νέων της Γιουβέντους. Τη σεζόν που ακολούθησε, μέτρησε 26 συμμετοχές με την ομάδα νέων της Ρόμα, αλλά και τρεις αποβολές, που συνολικά του στοίχισαν την απουσία από οχτώ παιχνίδια! Χαρακτηριστικά, στο εντός έδρας ματς με τους νέους της Νάπολι αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις (χτύπησε με το κεφάλι του αντίπαλο ποδοσφαιριστή), με αποτέλεσμα να χάσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Δεν ήταν λίγες οι φορές την προπερασμένη σεζόν, που ο Μορικέλι συμμετείχε σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας της Ρόμα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο. Βέρος Ρωμαίος, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα της «αιώνιας πόλης», προσδοκώντας να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Ρόμα.


Τελευταία νέα

H… αντεπίθεση του ΠΑΟΚ (pic)

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ απολαμβάνουν το διήμερο ρεπό που τους παραχώρησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου και από την Δευτέρα του...

Στην ίδια κατηγορία