Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Μπάμπα είναι εδώ!

Δημοφιλή

Ο Μπάμπα Ραμάν έκανε το πρώτο του ηχηρό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Την τελευταία φορά που ο Λιβάι Γκαρσία είχε πατήσει το χορτάρι της Τούμπας είχε προκαλέσει ένα μικρό χάος. Ο δαιμόνιος εξτρέμ της ΑΕΚ βρήκε απέναντι του, τον άπειρο, άγουρο, ανέτοιμο Αντριάν Περέιρα και το πρόσφερε ένα από τα πιο εφιαλτικά βράδια της καριέρας του.

Δίχως βοήθειες, δίχως σωστό πλάνο αναχαίτισης, δίχως ψυχολογία, δίχως εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις ο Νορβηγός αμυντικός του ΠΑΟΚ εκτέθηκε, κάτι που επιτάχυνε τις διαδικασίες για την προσθήκη ενός ακόμα αριστερού μπακ για να βγει η χρονιά.

Έξι μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ο δανεισμός από την Τσέλσι του Μπάμπα Ραχμάν και όσοι έριξαν μία ματιά στον ιατρικό του φάκελο σίγουρα θα προβληματίστηκαν.

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΪ

Ο Γκανέζος συστήθηκε με γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στην Λαμία, το πρώτο του παράσημο ήρθε απέναντι στον παίκτη που ουσιαστικά τον έφερε στον ΠΑΟΚ.

Στην πρεμιέρα των πλέι-οφ, ο Γκανέζος είχε μία και μοναδική αποστολή: να εξουδετερώσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Ένωσης. Περιόρισε στο ελάχιστο τις επιθετικές του κούρσες, ελαχιστοποίησε τα ρίσκα και έγινε η σκιά του Λιβάι Γκαρσία.

Του πήρε τα σωστά μέτρα και τον αέρα από την πρώτη στιγμή. Δεν τον έπαιζε ούτε από πολύ κοντά, αλλά δεν του έδινε και χώρο να αναπνεύσει. Τις περισσότερες φορές έβγαινε πρώτος στην μπάλα, στην πραγματικότητα ο καλύτερος ντριμπλέρ της Super League δεν τον πέρασε ούτε μία φορά.

Η κίνηση του Μανόλο Χιμένεθ να τον στείλει στην απέναντι πλευρά, βλέποντας τα σκούρα με τον Μπάμπα Ραμάν ήταν το μεγαλύτερο παράσημο της βραδιάς για τον Γκανέζο αριστερό μπακ.

Παρότι η άμυνα δεν είναι το φόρτε του, ο 26χρονος Αφρικανός έδειξε ότι μπορεί να φέρει εις πέρας ακόμα και τέτοιου είδους επικίνδυνες αποστολές, για πρώτη φορά από την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννούλη ο ΠΑΟΚ ένιωσε ότι έχει έναν φύσει και θέσει αριστερό μπακ που μπορεί να καλύψει με επάρκεια την θέση, τώρα που οι απαιτήσεις στο φινάλε της σεζόν κορυφώνονται.

ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗ… ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ

Δεν ήταν ένας έρωτας από την πρώτη ματιά. Δεν είναι ψέμα να πούμε ότι η πρώτη επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία για το αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Φράνκο Φεράρι. Ούτε ο Μπάμπα ήταν πολύ «ψημένος» να έρθει στον ΠΑΟΚ. Θεωρούσε την Ελλάδα ως ένα υποτιμητικό μέρος για να συνεχίσει την καριέρα του, η εικόνα που είχε ήταν εντελώς στρεβλή.

Ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όλοι άλλαξαν γνώμη για την αρχική τους άποψη. Παρότι υπήρχαν αμφιβολίες για την αγωνιστική του ετοιμότητα και την κατάσταση των ποδιών του, ο Γκανέζος από την πρώτη προπόνηση έδειξε ότι είναι φουλ επαγγελματίας. Ζει τις προπονήσεις στο φουλ, είναι από αυτούς που τις βγάζουν με την μεγαλύτερη ένταση, μαθημένος σε πολύ υψηλούς ρυθμούς εκγύμνασης σε Γερμανία και Αγγλία.

Έχοντας περάσει πια σχεδόν δύο μήνες στην Ελλάδα είναι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που έχει βρει στο επίπεδο οργάνωσης και παροχών του συλλόγου και μολονότι έζησε ένα πολιτισμό σοκ από τη επίσκεψη οπαδών μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Άρη, δείχνει πια να έχει προσαρμοστεί σε όλα.

Είναι ωραίος τύπος, κοινωνικός, κόλλησε καλά με την ομάδα, έφτιαξε ένα καλό δίδυμο στα αριστερά με τον Χρήστο Τζόλη και πλέον το κλίμα έχει γυρίσει. Από εκεί που έμοιαζε με μπάλωμα για να βγει η χρονιά, δημιουργείται πια η διάθεση (και από τις δύο πλευρές) αυτή η συνεργασία να επεκταθεί με κάποιο τρόπο.

Η επιστροφή του στην Εθνική Γκάνας (και μέσω του ΠΑΟΚ) είναι ένα ακόμα σημάδι ότι η καριέρα του Μπάμπα Ραχμάν μετά από πολλές περιπέτειες έχει μπει και πάλι στον ίσιο δρόμο.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ

Ο ΠΑΟΚ με την Τσέλσι δεν έβαλαν κάποια οψιόν αγοράς στον δανεισμό του Μπάμπα μέχρι το τέλος της σεζόν, εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήταν μη ρεαλιστικό με βάση τις συνθήκες στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Γκανέζος έχει συμβόλαιο με τους Λονδρέζους μέχρι το καλοκαίρι του 2022, με μεικτές ετήσιες απολαβές που φτάνουν τα 3.600.000 τον χρόνο, από τα οποία περίπου τα μισά είναι καθαρά!

Ο Δικέφαλος για τον δανεισμό του μέχρι το καλοκαίρι θα πληρώσει μόνο ένα μικρό μέρος του συμβολαίου του (περίπου 150.000) κάτι που καθιστά το deal ιδιαίτερα επικερδές για τον Δικέφαλο με βάση αυτά που παίρνει στο γήπεδο από τον Αφρικανό αριστερό μπακ.

Το καλοκαίρι οι μπλε είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να πουλήσουν τον Μπάμπα, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό δεν μοιάζει κάτι πάρα πολύ πιθανό.

Με δεδομένο ότι ο Μπάμπα μπαίνει σε χρονιά λήξης συμβολαίου (από την 1/1/2022) υπογράφει ως ελεύθερος σε ομάδα της αρεσκείας του, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα, με τον ΠΑΟΚ να μπορεί να πατήσει πάνω σε αυτή την συνθήκη και προτείνοντας το καλοκαίρι διάφορες μορφές συνεργασίας (και συγχρηματοδότησης), αν επιθυμεί να τον κρατήσει στο δυναμικό του και φυσικά αν ο Μπάμπα επιθυμεί το ίδιο.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σλοτ: «Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ»

Ο τεχνικός της Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ, θεωρείται πλέον το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο...

Στην ίδια κατηγορία