Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ώρα να λάμψει κι ο «Σβαρόφσκι»!

Δημοφιλή

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ο… Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ένας… υπεράνθρωπος. Ένας τύπος που εδώ και δύο χρόνια σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Βασικά σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα από οποιονδήποτε φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια και παίζει μπάλα σε αυτόν τον πλανήτη.

Ο Άρεκ Μίλικ το καλοκαίρι του 2016 πήγε στην Νάπολι έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει το κενό που άφησε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Μετά από 48 γκολ με την φανέλα των παρτονοπέι, εδώ και καιρό ο 27χρονος Πολωνός σέντερ-φορ λάμπει στα γαλλικά γήπεδα με την φανέλα της Μαρσέιγ.

Ο Κρίστοφ Πιόντεκ πριν από ακριβώς δύο χρόνια αποκτήθηκε από την Μίλαν επίσης για 35 εκατομμύρια ευρώ και μετά από ένα χρόνο παραχωρήθηκε στην Χέρτα Βερολίνου για 27 εκατομμύρια.

Αν εμείς βγάζουμε φέτα και λάδι, οι Πολωνοί βγάζουν σέντερ-φορ. Αυτή η τριάδα των στράικερ θα χωρούσε σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα στον κόσμο.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι δεν βρέθηκε ποτέ ως ταλέντο στο δικό τους βεληνεκές. Ήταν παιδί της επαρχίας που έπαιζε στην ταπεινή Γιαγκελόνια. Ήταν μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων όμως έβλεπε μόνιμα την πλάτη του Ντάβιντ Κοβνάτσκι (15 γκολ στην κοινή τους πορεία στην U21), ο οποίος μπορεί να έκανε νωρίς τις ηχηρές μεταγραφές (Σαμπντόρια, Φορτούνα Ντίσελντορφ), όμως έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Δεν είχε ποτέ την διαφήμιση που πήρε ο Μπάρτος Μπιάλεκ, ο οποίος με μία μόνο σεζόν στην Ζάγκλεμπιε έκανε το καλοκαίρι μεταγραφή 6 εκατομμυρίων ευρώ στην Βόλφσμπουργκ, όπου παίζει συνήθως ως ολιγόλεπτη αλλαγή.

Δεν είναι τόσο πολυταξιδεμένος όσο ο Μάριους Στεπίνσκι (Νυρεμβέργη, Ναντ, Κιέβο, Βερόνα, Λέτσε) ή ο Λούκας Τεόντορτσικ (Ντινάμο Κιέβου, Άντερλεχτ, Ουντινέζε, Σαρλερουά).

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι δεν παίζει σε ελκυστικό ή διαφημισμένο πρωτάθλημα, η ομάδα του δεν παίζει Ευρώπη ούτε πάει καλά, όμως για πρώτη φορά θα ζήσει το όνειρο του.

Ακόμα κι αν δεν κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Πολωνίας, η κλήση αυτή αποτελεί μία δικαίωση. Μία καταξίωση. Ένα limit-up της μετοχής του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Μία ένεση ηθικού σε μία ταραγμένη και δύσκολη χρονιά…

Ο «ΣΕΡΒΟΣ ΡΟΜΠΕΝ» ΕΠEΣΤΡΕΨΕ

Ακόμα και σήμερα είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Σερβίας που έκανε ντεμπούτο με την Εθνική, όταν στις 11 Οκτωβρίου του 2013 αγωνίστηκε για πρώτη φορά απέναντι στην Ιαπωνία, λίγο μετά τα 17α του γενέθλια.

Δύο καλοκαίρια μετά ήταν ο σταρ της Εθνικής Νέων που χρίστηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, αφού με δύο γκολ και άλλες τόσες ασίστ ψηφίστηκε παμψηφεί στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης.

Η σχέση του Άντρια Ζίβκοβιτς με την Εθνική Σερβίας όμως ήταν πάντα τραυματική. Παρότι έχει παίξει Μουντιάλ, μετρά μόλις 17 συμμετοχές, χωρίς να έχει βρει ακόμα δίχτυα.

Πάνε σχεδόν δύο χρόνια (6 Οκτωβρίου του 2019 και ένα ματς απέναντι στην Λιθουανία) από τότε που φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της, ο «Ζίβκο» είχε γίνει ξένο σώμα για μία εθνική με άπειρα εσωτερικά προβλήματα.

Ωστόσο, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον μαέστρο Ντράγκαν Στόικοβιτς και η αναγέννηση του «Σέρβου Ρόμπεν» στον ΠΑΟΚ έφερε και πάλι την κλήση για την Εθνική Σερβίας. Η επιλογή του να αφήσει την Μπενφίκα για τον Δικέφαλο μοιάζει σήμερα ακόμα πιο σωστή…

ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Ο παραγκωνισμός του στην Μπριζ τον είχε βγάλει από το κάδρο των βασικών επιλογών για την Εθνική Τσεχίας. Παρότι μετρά 9 γκολ σε 26 διεθνείς συμμετοχές, το τελευταίο τέρμα του Μάικλ Κρμέντσικ για την χώρα του χρονολογείται στις 12 Οκτωβρίου του 2018 απέναντι στην Σλοβακία για το Nations League. O ερχομός του στον ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι παίζει συχνά και βρίσκει δίχτυα (15 ματς / 6 τέρματα με τον Δικέφαλο) τον έβαλε ξανά στις βασικές επιλογές του εκλέκτορα Γιάροσλαβ Σίλχαβι, που θα τον έχει ως δεύτερη λύση για την θέση του σέντερ-φορ πίσω από τον Πάτρικ Σικ της Μπάγερ Λεβερκούζεν για τις αναμετρήσεις με Βέλγιο και Ουαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιο, ΠΑΟΚ και… lockdown
Επόμενο άρθροΟ Μπάμπα είναι εδώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ομαδική δηλητηρίαση στον ΠΑΟΚ

Σε αναβολή φαίνεται να οδηγείται o πρώτος ημιτελικός του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αφού την αποστολή των...

Στην ίδια κατηγορία