Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Λουτσέσκου μίλησε και για τα μεταγραφικά

Δημοφιλή

Εφ΄ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη Τύπου του Λουτσέσκου μετά το ματς με τη Χαρτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 54χρονος προπονητής των ασπρόμαυρων:

Για τη σημασία της πρόκρισης: «Αρχικά υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά που έγινε, εμπειρία αντιμετωπίζοντας διαφορετικές ευρωπαϊκές ομάδες. Θα μας χρειαστούν για το μέλλον και τη φάση των ομίλων έχοντας ευρωπαϊκά παιχνίδια ξανά αλλά και για τις εγχώριες διοργανώσεις».

Για τη χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια έναντι του Κεντζιόρα και αν ήθελε να δείξει πως έτσι θα κυριαρχούσε στο παιχνίδι: «Έχουμε πει ότι ο στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι, πρέπει να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές γι’ αυτό. Μοιάζουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά την αυτοπεποίθηση, τη θέληση και την αποφασιστικότητα. Δεν θέλαμε σήμερα να μπούμε στον τύπο παιχνιδιού της Χαρτς με δεύτερες μπάλες. Με τον Βιεϊρίνια μπορούσαμε να βγάλουμε πιο ομαλά τη μπάλα, αυτός και ο Μπάμπα είναι πιο επιθετικοί μπακ σε σχέση με τον Κεντζιόρα. Θέλαμε να παίξουμε τη μπάλα ουσιαστικά έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, νομίζω ότι πήγε αρκετά καλά».

Για το αν υπήρξε κάποια καθοριστική στιγμή που ξεχωρίζει στην έως τώρα ευρωπαϊκή διαδρομή: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό σημείο ή στιγμή που ήταν η πιο σημαντική. Νομίζω η καθημερινή δουλειά, η συνεισφορά των ποδοσφαιριστών σε όλο αυτό. Θυμάμαι μετά τη Μπεϊτάρ να σας λέω ότι έχω την αυτοπεποίθηση, υπήρχε μια αρνητικότητα αλλά σας είχα πει ότι θα κερδίσαμε. Με τη Χάιντουκ ακούσαμε ότι θα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος αλλά τα καταφέραμε, φτάσαμε να παίξουμε με τη Χαρτς. Ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, ήμασταν έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Παίκτες από πέρσι και όσοι ήρθαν έφεραν φρέσκο αέρα, οι συνδέσεις μεταξύ τους μοιάζουν να είναι καλύτερες. Υπάρχει μία αίσθηση ευθύνης και πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Υπάρχει βελτίωση σε παίκτες, τελείως διαφορετική από τον Βιεϊρίνια φέτος, πολύ πιο υπεύθυνος, ο Τάισον βρίσκεται σε τοπ φόρμα».

Για τη διαχείριση των παικτών που βοήθησαν για την πρόκριση και αυτών που θα έρθουν: «H σεζόν είναι μεγάλη, υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πρέπει να έχουμε φρεσκάδα από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Ο καθένας θα έχει τον ρόλο του. Όλοι θα είναι σημαντικοί, θα υπάρξουν και τραυματισμοί. Δεν με απασχολεί αυτό, πρέπει να κάνουμε τους παίκτες να καταλάβουν πως όλοι είναι σημαντικοί.  Έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν όταν η ομάδα κερδίζει απ’ όταν χάνει, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος. Το κάθε παιχνίδι απαιτεί διαφορετικά χαρακτηριστικά, θέλουμε διάφορες επιλογές για ν’ ανταπεξέλθουμε. Θα υπάρχουν στιγμές που κάποιος παίκτης μπορεί να χάσει τη φόρμα του, θα πρέπει να έρθει ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίζεται με κίνητρο και λίγο.. θυμό ώστε ν΄ ανταπεξέλθει δίνοντας αυτό που πρέπει για την ομάδα».

Για την προσφορά των Σβαμπ – Τσιγγάρα στην ευρωπαϊκή πρόκριση καθώς αγωνίστηκαν συνέχεια: «Αυτό είναι το επάγγελμά τους, είναι σοβαροί επαγγελματίες, έχουν την θέληση να τα δώσουν όλα. Έχουν βελτιωθεί πολύ, αντιλαμβάνονται την ευθύνη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χρειάζεσαι όχι 11 αλλά 16-18 ποδοσφαιριστές για να είσαι μία νικήτρια ομάδα. Είναι σημαντικό ν’ αναφέρουμε και άλλους παίκτες, τους Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια, τον Ράφα Σοάρες που έκανε καλό παιχνίδι στη Σκωτία και κόντρα στον Αστέρα. Τον Μουργκ που έδωσε φρεσκάδα στους υπόλοιπους, το δίκαιο είναι ν’ αναφερόμαστε σε όλους αυτή τη στιγμή».

Για την ατάκα του μετά το πρώτο φιλικό ότι ο ΠΑΟΚ δεν βλέπει ότι μπορεί να πάρει κάποιον τίτλο και το τι έχει αλλάξει έκτοτε: «Είμαστε αφοσιωμένοι στο ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ, αυτό θα απαντήσω. Τίποτα περισσότερο. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Υπάρχει αρκετή δουλειά μπροστά μας, όπως κάναμε αρκετή το καλοκαίρι. Πρέπει να δείχνουμε την ίδια συμπαγή εικόνα, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και δεν μπορώ να σας πω ότι αυτή η ομάδα είναι τέλεια αυτή την στιγμή. Αλλά αυτή την περίοδο πρέπει να βελτιωθούμε, να ακούν οι παίκτες τις οδηγίες και να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντίδραση και να δίνουν όσο περισσότερο μπορούν. Δεν θα ήταν σωστό να πούμε τι θα γίνει ή τι θέλουμε για τον Δεκέμβρη ή τον Μάιο. Αν είσαι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι, μόνο έτσι θα μπορούν να δώσουν το 100%.

Σε ερώτηση για τον Χακσαμπάνοβιτς: «Δε θέλω να μιλήσω για ποδοσφαιριστές που δεν είναι εδώ. Θέλουμε να φέρουμε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές στη θέση των εξτρέμ».


Τελευταία νέα

Άγρια δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα

Σε δολοφονία οφείλεται ο θάνατος μιας 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή προ ημερών. Σύμφωνα με το MEGA,...

Στην ίδια κατηγορία