Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιατί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να δώσει νέο συμβόλαιο στον Τόμας

Δημοφιλή

Το θέμα του φορ πλήγωσε τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν. Ο Δικέφαλος στερήθηκε του «εύκολου γκολ» όπως συνηθίζουμε να λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, κάτι που «μέτρησε» στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της σεζόν. Ο Δικέφαλος έμεινε «άσφαιρος» απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ με αποτέλεσμα να μπει το χειρότερο δυνατό τέλος στη σεζόν.

Ο Τόμας Μπράντον έκοψε πρώτος το νήμα στην κούρσα των σκόρερ, όμως η αλήθεια είναι πως τη σεζόν που τελείωσε ο ανταγωνισμός ήταν χαμηλού επιπέδου. Ο Ισπανός μέτρησε 12 γκολ σε 35 εμφανίσεις, σε μια επίπεδο που αρχικά θα πρέπει να αξιολογηθεί σωστά για να γίνει αντιληπτή η βαρύτητα του αριθμού.

ΟΣΑ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Εστιάζοντας στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έδειξε, το μεγάλο ατού του Μπράντον, που τον βοήθησε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων συνολικά στη σεζόν, είναι η ικανότητά του να βρίσκει χώρο στην μεγάλη περιοχή και να εκτελεί σε πρώτο χρόνο όταν παίρνει τη μπάλα. Δεν διαθέτει τοπ τεχνική, μπορεί να «υπερασπιστεί» τη μπάλα όταν γίνεται κάτοχός της και θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει περισσότερες φάσεις αν διέθετε καλύτερη πρώτη επαφή με τη μπάλα, καθώς θα αξιοποιούσε τις πάσες σε πρώτο χρόνο που επιχείρησαν οι συμπαίκτες του προς τον ίδιο.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Μπράντον μέτρησε 19 συμμετοχές από τις συνολικά 26 αναμετρήσεις. Με βάση το χρόνο συμμετοχής του, ο Ισπανός είναι κατά μέσο όρο 38 αγωνιστικά λεπτά, καθώς, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να είναι σχεδόν πάντα η επιλογή του Ραζβλάν Λουτσέσκου στο αρχικό σχήμα, όταν ο Πορτογάλος ήταν διαθέσιμος. Σε αυτούς τους αγώνες, ο Μπράντον είναι το καλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις μονομαχίες, με 33%, έναντι 31% στα πλέι οφ και 20% στο κύπελλο. Ο Μπράντον τελείωσε την κανονική διάρκεια έχοντας πετύχει τέσσερα τέρματα, όσα και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Νάρεϊ να μετράει πέντε και τον Ολιβέιρα επτά.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Στους δέκα αγώνες των πλέι οφ, εκεί που ο Δικέφαλος έδωσε μια σειρά από ντέρμπι, ο Μπράντον αγωνίστηκε σε όλες τις αναμετρήσεις είτε ως βασικός είτε αλλαγή, ανεβάζοντας τον μέσο όρο χρονικής του συμμετοχής στα 52 λεπτά. Ο Μπράντον σημείωσε τρία γκολ σε αυτές τις 10 συμμετοχές, έχοντας περισσότερες μονομαχίες, key passes και ανακτήσεις κατοχής σε μέσο όρο από ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η υποσημείωση που θα πρέπει να μπει στην βελτίωση των επιδόσεών του αφορά και την αύξηση των συμμετοχών στη βασική ενδεκάδα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο θεσμό του κυπέλλου ο Μπράντον μέτρησε πέντε γκολ σε έξι εμφανίσεις. Το πλέον κομβικό δεν ήταν άλλο από αυτό που πέτυχε στη νίκη – μισή πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 2-0 και τον Ισπανό να ανοίγει το σκορ. Τα γκολ στις αναμετρήσεις με Καλαμάτα και Λαμία ήταν εκείνα που ανέβασαν τον πήχη, σε ματς που ήταν αυτά με τη χαμηλότερα δυσκολία σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι τον Μπράντον ως λύση ανάγκης και αποφάσισε να του δώσει νέο συμβόλαιο ευελπιστώντας πως τουλάχιστον θα διατηρήσει τα νούμερα της πρώτης σεζόν και πως… θα χρειαστεί λιγότερες φορές με το λογική πως ο βασικός φορ θα «κάνει τη δουλειά του».


Τελευταία νέα

Στην αναμονή για Σάστρε

Εβδομάδα αποφόρτισης για τον ΠΑΟΚ κατόπιν του απαιτητικού προγράμματός του με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με...

Στην ίδια κατηγορία